Reklama

Reklama

Kung Fu: Legenda pokračuje

(seriál)
  • USA Kung Fu: The Legend Continues (více)
USA / Kanada, (1993–1997), 62 h 41 min (Minutáž: 42–89 min)

Tvůrci:

Ed Spielman

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

David Carradine, Chris Potter, Scott Wentworth, Kim Chan, Richard Anderson, Robert Lansing, David Hewlett, Kate Trotter, John Bourgeois, Soon-Tek Oh (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Hlavními postavami lehce mystického seriálu jsou šaolinský mnich Kwai Chang Caine (David Carradine) a jeho syn Peter Caine (Chris Potter), který je detektivem. Setkávají se znovu po 15 letech od doby útoku na klášter. V sérii se často vracíme do Peterova dětsví, do kláštera, kde mu otec připomíná zásady šaolinů. (MsWampir)

Recenze (132)

Teron 

všechny recenze uživatele

,,Cermitte, nikdy jsem tě neviděl vstát od počítače." ,,Myslel jsem si že nasaju trochu čerstvho vzduchu a kouknu co je nového. Je Nixon ještě prezident?" Nadávejte, spílejte mu, zatracujte ho...Stejně jako všechny nadávky na Zeměplochu nic nezmění na její kvalitě tak všechny nadávky na Kung-Fu legenda pokračuje nezmění nic na tom, že tohle JE jeden z nejlepších (a možná dokonce nejlepší, protože teď mě fakt žádnej jinej nenapadá) kung-fu seriálů jakej se kdy proháněl po discích a páskách této planety. Na Kwai Chang Canea prostě nedám dopustit. The Very Best. ()

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

3960 minút trvajúca recyklácia bojového umenia. Dedko v rokoch sa snaží čo to načrtnúť zo svojho "skillu" nenápadnými pohybmi, v niektorých momentoch až malátnymi. Týmto spôsobom cestuje po svete a zmieruje národy. Životná filozofia hlavného bitkára vôbec nie je zlá o tom žiadna, ale skĺbiť ju s kriminálnou zápletkou nie je až také jednoduché a nie vždy sa mu to podarí, resp. nikdy sa mu to ešte nepodarilo. Jeho brčkavý syn ho sprevádza na ceste životom a to nielen pracovným. Jeho doposiaľ nepreštudovaný štýl bojového umenia, ktoré praktizuje by sme s pokojom Angličana mohli označiť za inominátne. Pretože dedko v rokoch dáva ťahy typu 128 násobne spomalený kotúľ vzad, rozštep cirka 20 cm zaberá 15 minút jeho starobného dôchodku, či buchnát zvaný medvedia tlapa. Ide o fantastický úder prevádzaný nasledovne. Chlapík je opretý o stenu za ktorou stojí, no Mikuláš asi nie, ale legenda pokračuje, ktorý sa chystá na onen svet poslať chlapíka nevýdaným spôsobom a to asi takto. Ruku si priloží na stenu, prsty aj palec zmrští do klubíčka a rýchlosťou lemúra ich zase vystrie do prirodzenej polohy. Nadmorská výška a geopatogénne zóny spôsobia pri najhoršom scenári brnenie v lakťovej kosti obete, no tu spôsobil úder smrť chlapíka. Mm zaujímavé spočiatku to vyzeralo akoby legenda išla stierkovať, ale on sa chystal usmrtiť. Pomedzi hlavnú dejovú líniu sa sem tam ukáže niečo z minulosti brčkavého syna, alebo samotnej legendy zo Shaolinu, čo deju dodáva nádych riadnej nudy. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Původní seriál jsem neviděl, tak nemůžu moc hodnotit, jestli je to už jen slabý odvar, nebo ne. Tohle jsem ale občas jako malý sledoval ještě v televizi a bavilo mě to. David Carradine měl správné charisma a snaha o propojení našeho světa a šaolinského způsobu myšlení se mi líbila. Kdo by v mládí nechtěl být aspoň nějakou chvíli šaolinským mnichem? :-) Je pravda, že dílů bylo poměrně hodně, opakovalo se to a přestalo mě to postupně bavit. ()

Jarsey 

všechny recenze uživatele

2 hvězdičky - to je spíše z nostalgie. Vidět ten seriál dnes, dostane odpad jako nic! Objektivně vzato... Je to seriál založený spíše na duchovní bázi, v podsttatě pokračování příběhu Kwai Cheng Caina ze sedmdesátých let v podání též Davida Carradina. Jenže zde už je klišé samo o sobě - syn, který pracuje u policie a otec mu občas pomůže, přitom se snaží nalézt duchovní podstatu a vnitřní klid. Je však hezké sledovat, jak se syn Peter proměňuje během čtyř sérií a nakonec je z něj skoro stejně duchovně založený člověk jako je jeho otec. Vše doplňuje příjemná orientální hudba, která dodává atmosféru. To je klad pro seriál. Tento seriál si nekladl za cíl být nejlepším krimi seriálem všech dob, ale řadí se někam mezi klasické krimi a sci-fi seriály. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

I kdybych chtěl posuzovat tento pro mne vpravdě legendární seriál jaksi ze současného pohledu a vědomí, nemohl bych neboť zážitky a vzpomínky, které ze své hlavy urputně lovím jsou již dávno zformovány mozečkem malého klučiny, co se rád dívá na bitky. Kdyby se můj současný věk rovnal tak 10ti, neváhal bych prásknout plné hodnocení, mám ale spíš pocit, že kdybych si dal po těch letech takové menší repete, dopadlo by to o dost tragičtěji. Co se však zarytých dogmat týče, tento seriál je modla mého dětství a snad jsem nevynechal jediný díl, jinak nechť se v pekle smažím. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama