Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom ako som si po dlhej dobedo pozrel filmovú verziu Supermana s Christopherom Reevom, som musel doceniť tento seriál. Dean Cain (i keď je to strašný béčkar) je najlepší predstaviteľ Supermana. Svoju rolu si užíva a v obleku vyzerá fakt super. Podobne na tom je aj Teri Hatcher, ktorá je ako Lois úžasná. Ani ostatní herci sa nenenchajú zahanbiť a vytvárajú skvelý tím. Napríklad taký John Shea pre mňa dlho bol jediný a pravý Lex Luthor. Pravdaže nie je to dokonalé. Najväčšia slabina filmu je to, že časom je to už paródia na samotný seriál, čo mi dosť vadilo, ale pozrime sa na samotný film - v mnohých scénach filmová verzia v trápnosti prekonáva najhoršie diely seriálu :(. No a seriál ma aj úžasnú úvodnú tému! "T r t. T r t ..." Mám rád aj tú Williamsovú, ale na tomto som vyrastal. A to je aj dôvod mojim sympatiám k tomuto seriálu. PS: Stále ma fascinovalo to, že keď si Clark dal dole okuliare a nageloval si vlasy, nikto ho nezpoznal :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Supermana jsem v 90. letech neskutečně žral a i po letech je tenhle seriál důstojným nástupcem skvělých prvních dvou filmů. Člověk se musí jen naladit na správnou vlnu reality, kde jsou všichni na sebe hodní, všichni se mají rádi, všechny problémy se vždy vyřeší a všechno vždy skončí tím nejlepším možným happynedem. Co nás tu čeká jinak? Romantika až na půdu (to hlavně až se dají Lois a Clark dohromady), trošku toho rodinného sentimentu, kriminální pátrání (Lois a Clark jsou sice novináři, ale spíše se chovají jako dva detektivové, co vyšetřují různé případy), béčkoví záporáci a jejich ultrahrůzné plány, které jsou většinou k smíchu, ale spolehlivě pobaví. K tomu občas fajn sci-fi náměty (nechybí snad nic z klasických sci-fi motivů), praštěný humor a hlavně to všeobjímající dobro. Co tu bohužel chybí jsou trošku lepší akční scény a efekty (resp. takové, co by se daly brát vážně) a hlavně nějaké napětí. Co dál? Postavy jsou fajn - krásná, hádavá, milující a svým způsobem bojující za pravdu Lois (skvělá Terri Hatcher) a Clark/Superman, který je jako Superman vzorný skautík, zatímco jako Clark si dovolí podstatně více se odvázat. Šéf Perry, poslíček Jimmy, Clarkovy rodiče jsou všichni moc fajn, stejně jako záporáci jako superzloduch Lex Luthor nebo nebezpečný maniak z budoucnosti Tempus. Závěrem - příjemná pohádka z 90. let, která kupodivu nenudí ani po čtyřech sériích a je asi tak milionkrát lepší než paskvil jménem Smallville (to rejpnutí jsem si odpustit nemohl) ()

Reklama

DK197 

všechny recenze uživatele

U tohohle Supermana je podle mě nejlepší první série, protože má opravdu podařený smysl pro humor. Naopak poslední série je už trošku přehnaná obzvláště pokud mluvíme o vrkání Lois a Clarka. Celkově to ale na dobu, kdy byl napsán scénář, není vůbec špatné. Odpočinkové, zábavné. Mám ráda seriály s epizodickými příběhy. Na pozdější Smallville to sice nemá, ale obzvláště ta první série stojí za to. Jestli bych něco Já osobně této věci měla vytknout, tak to bude pro mě naprosto nevhodný představitel Lexe Luthora. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

JJ tak to jsem tenkrát hodně "žral", dokonce jak byl jeden díl, kdy mu jeho matka řekla:" Víš jak to Clarku začlo? Ve 13 jsi začal mít nějak více síly a začal jsi nám dělat díry do zdi....". To jsem měl tenrát právě něco před 13 rokem a snažil jsem se na sobě pozorovat taky takové změny....:-). Budete muset tohle hodnocení brát s rezervou, protože tohle byl můj seriál mého dětství, viděl jsem to všechno tam i zpět:-) ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Nektere pribehy jsou velmi velmi dobre, ale bohuzel povetsinou se jedna o scenaristickou prazdnou bublinu, ktera nema spetku napada a spada tak do klubka kyce a trapnosti. Avsak producentni zde zvolili docela spravne dve hlavni postavy mezi kterymi panuje docela dobra chemie a tak dodavaji serialu jistou miru koukatelnosti. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Svadba Lois a Clarka sa zhoduje s tou komiksovou. (rador)
  • Herec Michael Landes, ktorý hral Jimmyho, bol po prvej sérii nahradený, pretože sa príliš podobal Clarkovi. (rador)
  • Dean Cain sa bojí lietania. (rador)

Reklama

Reklama