Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobné zklamání, dvojnásobná škoda ! Bratři Coenovic, nemůžu si odpustit - dnes již žijící legendy (Zbytečná krutost, Fargo, Muž, který nebyl...) - a Tom Hanks, jeden ze současných nejtalentovanějších herců Hollywoodu (Forrest Gump, Road to Perdition...) a taková filmová otupělost. Nemá to humor (černý), cynismus (krutý), výkony (nezapomenutelné) ani režii (zručnou). 2*, protože doufám, že to bylo jen takové škobrtnutí, kdy si Bratři jen potřebovali odpočinout a zase se hodit do formy pro další boží film. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Mám rád oba filmy - s Guinnessem i Hanksem. Každý je něčím jiný a určitým způsobem specifický a proto bych je, jak tu mnozí dělají, nesrovnával. Atmosférou a humorem mě jednoznačně víc pobavila Coenovic verze. Skupinkou zlotřilců a mistrnou situační komikou jsem byl více nadšen u původního dílka. Postava profesora byla ovšem zahrána na výbornou v obou verzích - sofistikovaný, lehce trhlý Hanks může být bezpochyby s Guinnessovým slizounem minimálně srovnáván. Oba jsou prostě a jednoduše dokonalí. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Coeni nechávají Hankse a spol. křičet, pobíhat, pitvořit se a provádět nejrůznější vylomeniny tak dlouho, až je divákovi úplně jedno, jestli se jim plán nakonec povede. Navíc závěr je tak zoufale předvídatelný, že mu nepomůže ani několik zlomyslných scanáristických nápadů. Postavit ve své biografii zrovna tohle mezi Nesnesitelnou krutost a Tuhle zemi je doslova hřích. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joel Coen, Ethan Coen .. Ubíjející! Ani dobrý Tom Hanks tohle nezachránil. Dialogy mě nebraly a i to pomalé tempo nudilo. Jen ten konec mě trochu pobavil, ale to je málo, zatraceně málo páni Coeni.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nedokážeš chytiť ani chrípku.“ Mňa to bavilo bohovsky, hoci je to skôr výborný krátky vtip, natiahnutý na celovečernú dĺžku... ale no a čo. Hanks si svoju postavu (výrečného fanúšika Edgara Allana Poea!) vychutnal do bodky, mnohé scény nemajú chybu a okrem krásne cynického scenára bodujú tiež výborne vybratí herci. Generál a jeho čary s cigaretou, J.K. Simmons v safari blúze (a so svojou zbožňovanou Horalkou), Ryan Hurst ako veľmi veľký a veľmi spomalený futbalista... a čoraz častejšie „pády na loď“. Coenovci už pár rokov nie sú to, čo kedysi, ale toto je aspoň sranda (na rozdiel od „muzikálu“ BRAČEK, KDE SI?). ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • V úvodu filmu, kdy si paní Munsonová (Irma P. Hall) stěžuje v kanceláři šerifa na hlasitou hudbu, opakuje při zdůvodnění rozhorčení text skladby „I Left My Wallet in El Segundo“ od kapely A Tribe Called Quest. (K.I.N.G.)
  • Irma během filmu prohlásí, že pravidelně podporuje Univerzitu Boba Jonese, kterou označuje jako dobrou katolickou univerzitu. Ve skutečnosti je to radikální pravicová škola, která odmítala černošské studenty až do 70. let minulého století, a do roku 2000 zakazovala zamilovaným párům otevřeně randit během vyučování. (imro)
  • Na remake téměř 50 let staré komedie dostali bratři Coenovi 35 milionů dolarů. Z kin severoamerického kontinentu si odnesli necelých 40, přičemž o opening weekendu to bylo 12,6 dolarů. (imro)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama