Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

k212 

všechny recenze uživatele

Já mám Coheny ráda, ale tentokrát to pro mě bylo dost velké sousto a to přišlo obzvlášť s postavou, kterou hrál Marlon Wayans. Nemohu si pomoci, ale vyloženě se mi příčil jako kost zaseklá v krku. Nejen jeho stupidní a přemrštěně vulgární hlášky, ale také jeho rozkřeněný neherecký obličej (prostě druh tohoto rádoby humoru patří přesně tam, kde Wayans obvykle účinkuje). Naopak světlým překvapením byl Tom Hanks jako slizký PhDr., ale ne zas tak velkým, aby člověk dal přemrštěně dobré hodnocení. Takže asi takhle : na Coheny slabý odvar toho, co předvedli dříve, děj ovšem typicky jižanský a Cohenovský je - ale prostě nedotažený (Ano je prokletí být kultem!). ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl pod tímto filmem podepsán někdo jiný než Coeni, přiznejme si, jeho bonita by šla nemilosrdně dolů. Jasně, že se to nedá srovnávat s Fargem a jinými jejich bomba filmy, ale přímo se to vnucuje. Atraktivnost Coenovic filmů spočívala v tom, že přišli vždy s něčím novým a přesto, že jejich rukopis je snadno rozšifrovatelný, každý film měl v sobě nějaké to "C" navrch. Tohle je slaboučké jak čajíček, bez vtipu, nápadu a paní domácí alias Culkin v Sám doma je naprosto nevyužitá. Škoda přeškoda. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Celkom slusna, aj ked na bratov Coenovcov trosku nezvycajna cierna komedia, od ktorej som cakal trosku viac. Tom Hanks zahral profesora genialne, hlavne ten jeho psi smiech ma vzdy rozosmial a rovnako dobry bol aj vybusny Marlon Wayans, vdaka ktoremu stoji film za to. Avsak nasli sa tu i hluche miesta, pri ktorich som sa trosku nudil, inac by som dal 4 hviezdicky... 04.07.2009 ___ Tom Hanks - (Profesor G.H. Dorr) +++ Irma P. Hall - (Marva Munson) +++ Marlon Wayans - (Gawain MacSam) +++ J.K. Simmons - (Garth Pancake) +++ Ryan Hurst - (Lump Hudson) +++ George Wallace - (Serif Wyner) +++ Produkcia: Ethan Coen, Joel Coen, Barry Sonnenfeld +++ Hudba: Carter Burwell +++ ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Bratři Coenové mají štěstí, že mám velmi rád Edgara Allana Poa, Toma Hankse, a že se mi trefili do noty s celkovou stylizací, která nepatrně vylupuje nostalgické retro. Posledních 15 minut je vskutku parádních, nicméně v tom je právě zakopaný pes, protože předchozí expozice není vyloženě zábavná, jak jsem si dovolil očekávat, ale pouze mile úsměvná. S odřenýma zločineckýma ušima slabší čtyři hvězdičky a příslib, že "never more" si nechám na jindy. P. S. - Marlon Wayans si chvílemi koleduje o lobotomii...:) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Po tom úvodním děsným soundtracku, pak po nudným dlouhým dialogu přišla záplava sprostých slov, která mě donutila vyhodit bratrance od notebooku a vzít si na sebe sluchátka. Pak se tam mihlo pár hlášek. „Ty máš svý Phdr a já skoro maturitu!“ Pak se vše dostalo do průměrné pozice, ze které se to až do konce nevyhrabalo. Tudíž pokračování v rytmu vulgarismu a postupné sledování, jak všichni padají z mostu, mi jasně dalo najevo, že víc jak 3 hvězdičky si to nezaslouží… ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Pro Toma Hankse to byl první film po mnoha letech, který v amerických kinech nevydělal víc jak 100 milionů dolarů. (imro)
  • Film je prvním dílem bratrů Coenových, ve kterém společně režírují a produkují. Obyčejně si totiž tyto úlohy podělují – Joel režíruje a Ethan produkuje. (imro)
  • Tom Hanks se záměrně nepodíval na původní verzi z roku 1955, aby nebyl ničím ovlivněn. (Karlos80)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama