Reklama

Reklama

Krok za krokem

(seriál)
Komedie / Rodinný / Romantický
USA, (1991–1998), 58 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Tony Askins

Hrají:

Patrick Duffy, Suzanne Somers, Sasha Mitchell, Bronson Pinchot, Staci Keanan, Angela Watson, Christopher Castile, Brandon Call, Josh Byrne, Christine Lakin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Zatímco manželé Carol a Frank se mají rádi, jejich děti z prvních manželství se upřímně nenávidí a dělají si samé naschvály. (oficiální text distributora)

Recenze (847)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Že se dá na jediné luxusně napsané postavě vybudovat úspěch ukázala již Teorie velkého třesku. Nesmí se ovšem jednat o postavu totálně vedlejší. Ano, mluvím o Kouďákovi. Kdysi jsem viděl pouze první sérii a zasmál jsem se výhradně v situacích, kterých se účastnil. Zbytek postav za moc nestojí. Tamější humor už je zkrátka za zenitem. V době vzniku seriálu jsem nebyl ani v plánu a nyní mezi hromadou lepších sérií tento dřívější klenot zkrátka zaniká. Navíc jsem se dověděl, že v průběhu seriálu bude Kouďák vyhoštěn, takže je zřejmé, že seriál přestane za něco stát úplně. Dnes existují mnohem lepší seriály, se kterými bude ztrácet čas raději. Nostalgie se u mě žádná nekonala, takže s čistým svědomím ukončuji sledování a pálím odpad, protože ho zkrátka dávám každému seriálu, který utnu v počátcích. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Seriál si od začátku drží velmi slušné tempo a i když jde o příběhovou bídu, sympatické postavy leccos zacelí. Hlavním problémem jsou ty pasáže, kde se mluví vážně a násilně vpasované morální ponaučení má takovou kazovou rozsáhlost, že i dobře rozjetou epizodu dokáže nemilosrdně srazit do těch nejblbějších vod. To se radši nezmiňuji o posledních řadách, kde už není vidět Codyho a nahradí ho debilní Frantík Jean. Frank jakožto úhlavní osoba je asi největším plusem seriálu společně se sarkastickou Deynou. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Seriál má rozhodně povedenou komediální složku, skvělé postavy Jetie, Coudy, Rich, Dana, Jean-Lic a hlášky. Konflikty mezi sourozenci také nemají chybu byť končí humorně a po čase idylicky. Jenže, je tu zároveň nechutná propagace "tradičních amerických" a "křesťnaských" hodnot, což tomu všemu vážně škodí, vážně je to trapné a být to tam nemuselo, svým způsobem je to těžce propagandistický americký seriál na vládní objednávku:) Nebýt tohohle tak dám čtyři hvězdy, případně když se přesto dokážete přenést můžete zvýšit hodnocení, já seriál viděl po letech a to co jsem tehdy nevnímal mi dnes silně vadí. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Haters gonna hate, ale ja som si to ako 25ročná celé pozrela znovu (nezamestnanosť neprospieva mojim voľnočasovým aktivitám) a nevedela som presne určiť, čo ma serie viac. Ako áno, je to sitcom, a ešte k tomu rodinný, čiže nad nejakou za vlasy pritiahnutou absurditkou typu "Codyho trafí trikrát za epizódu blesk a podobne" treba prižmúriť oči. Ale po pár dieloch som sa pristihla pri tom, že v situácii, kedy boli rozhádané dve strany, sa mi vždy videlo, že v práve je tá druhá. Ako napríklad, keď hysterická matka v štvrtej sérii otehotnela a urážala sa, že jej šesť ratolestí, rozmiestnených do klietok po troch, reagovalo pohoršene. No a potom také tie nezrovnalosti, ktoré uškodili celému seriálu z hľadiska akej-takej dôveryhodnosti - medzi piatou a šiestou sériou Lily zostarla z 0 na roky 4 (kdesi to tam bolo spomenuté), ale takému JT-mu ostalo stále nekonečných 19, a ešte mal aj tú drzosť si priviesť do izby frajerku. V 19-tich. Lol. Okej. Dosť bolo nadávania, zopár hlášok mi v pamäti ostalo, najmä z prvých sérii, a tie si asi z toho celého aj vezmem. Inak len podpriemerná pseudozábava pripomínajúca detstvo v 90's. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem zahlídnul několik dílů týhle sračky (už zase to opakujou, tentokrát na TV Prima) a svoje hodnocení snižuju ze 2 na 1 hvězdičku, protože mi to přišlo už úplně stupidní. Já nechápu, proč v tom seriálu jsou všechny postavy tak extrémně nesympatický. Když to tak vezmu, tak hlavní postavy maj tyto charakteristiky: otec - dement, matka - hysterická slepice, Kouďák - dement, J.T. - další dement, Dejna - kráva, Karen - dementní slepice, všichni ostatní - banda dementů a slepic... Tito dementi a slepice pak spolu vedou neuvěřitelně debilní rozhovory a do toho se každou chvíli ozve umělý "HAHAHAHA", aby i ten nejtupější američan pochopil, že to mělo bejt vtipný nebo "OOOOOOUUUHH", aby zase každej pochopil, že to mělo bejt smutný. Potom z toho vyleze nějaký moudro ve stylu "Milé děti, vždycky poslouchejte rodiče. Milé děti, pornografie je špatná, áno? Milé děti, vaše maminka se sice chová jako dozorce v koncentráku, ale myslí to s váma dobře." a z rádoby komediálního sitcomu se stane kulervoucí doják. Sice občas (tak 1× za 10 dílů a nejspíš omylem) se tam najde něco vtipnýho, ale v podstatě je to jenom další z mnoha úplně zbytečnejch sitcomů. Tenhle je snad akorát trochu víc slizskej. ()

Galerie (926)

Zajímavosti (188)

  • V epizodě První výročí (1991) Carol (Suzanne Somers) říká, že bude mít narozeniny – 29 let. O pár epizod později, v epizodě Řidičák (1992), si Dana (Staci Keanan) dělá řidičák, což značí, že jí je 16 let. To by znamenalo, že ji Carol měla ve 13 letech. (uiu)
  • Sasha Mitchell (Cody) je skutečně kickboxer a má černý pás z karate. Obojí mu přitížilo během aféry při rozvodu s manželkou. Mitchell byl ze seriálu vyhozen kvůli obvinění z domácího násilí (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama