Reklama

Reklama

Krok za krokem

(seriál)
Komedie / Rodinný / Romantický
USA, (1991–1998), 58 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Tony Askins

Hrají:

Patrick Duffy, Suzanne Somers, Sasha Mitchell, Bronson Pinchot, Staci Keanan, Angela Watson, Christopher Castile, Brandon Call, Josh Byrne, Christine Lakin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Zatímco manželé Carol a Frank se mají rádi, jejich děti z prvních manželství se upřímně nenávidí a dělají si samé naschvály. (oficiální text distributora)

Recenze (847)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl mladší, patřil Krok za krokem společně s Kutilem Timem, Přáteli, Ženatým se závazky, Alfem, Roseanne k vrcholným okamžikům dne, kdy mě vždy dokázal rozesmát. U Kutila Tima a Přátel pocit přetrvává, u Alfa, Ženatýho se závazky a Roseanne nevím, už jsem to moc dlouho neviděl! Bohužel s odstupem času když teď v televizi sleduju občas nějaké epizody Kroku za krokem, nevěřím svým očím a uším! První epizody jsou ještě v pořádku, děti chodí do školy a blbnou maximálně na dvorku, do toho "Koudy" občas prohodí nějakou vtipnou hlášku, Caroll má ještě mozek a Frank, ten je jediný, který si zachovává svou úroveň po celou dobu seriálu! Pak se ale s postupem let a epizod něco stalo a seriál se zvrhl na trapnou moralizující slátaninu plnou rádoby navádějícich poselství pro současnou americkou mládež! Dospělé děti se chovají jako dvanáctiletí, jsou vzorní, nikdo ani neví co je cigareta (pokud v seriálu někdo kouří, je to vždycky nějaký hloupý namyšlený frajírek, který je na konci zesměšněn), alkoholu se nedotnou (pokud ano, jsou opilí, tancují nahatí a mají ostudu, je jim špatně a nakloněni nad záchodovou mísou prohlásí, že už se nikdy nedotknou alkoholu ) a to co mě nejvíc irituje - nesouloží! Sex je tu brán snad až jako hřích! Jednadvacetiletá dcera je svojí matkou kontrolována zda nebude souložit se svým přítelem a když už k sexu málem dojde, obě saenakonec shodnou, že by to byla chyba! Naopak mužská část rodinky o sexu neustále sní, ale když má dojít na věc, je zjištění stejné! Ještě nejsou připraveni! Je jim okolo 20 let! Komu tím tvůrci prospějou? To byla taková doba? Jako nám chtěla Pobřežní hlídka vnutit, že americké pláže jsou plně štíhlých mladých žen, tak Krok za krokem nám chce vnutit, že americká mládež je plná zodpovědných puritánů? Navíc lze na tomto seriálu vysledovat několik pravidel zvyšování zábavnosti opadajících sitcomů! Za prvé je to vložení nové zajímavé výstřední postavy, která pokud možno vzbuzuje smích jen když promluví - po "Koudym", který byl poměrně původní přišel na scénu Jean-Luc, idiot z Francie pozastavující se nad americkými zvyky (ani nevím, proč se vlastně vyskytl v rodině a z jakého důvodu u nich bydlí) a ještě horší - Lili, malá nová společná dcerka, která by naopak měla rozasmívat svou bezprostředností! Dalším znakem scénáristické nemohoucnosti jsou nové druhy vtipů, takzvaných převlíkacích - pohledy do minulosti, bodoucnosti, alternativní reality, kde je možnost rozesmát diváky tím, že nám ukážou Caroll jako starou babičku! A také mnohem častější zpívání! Také je vidět, jak některé postavy, které časem přestaly býýt vtipné a vděčné pro diváka mizí, objevují se pouze občas a bez výrazných replik! Prostě - Krok za krokem je něco neuvěřitelně odporného! Nesnáším ten seriál! Jediná dobrá věc na něm je Patrik Duffy dabovaný Zedníčkem, jediná postava, která si zachovává důstojnost a úroveň! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V konečnom dôsledku žiaľ skrz naskrz priemerný sitcom, ktorý kedysi neodmysliteľne patril k televíziám v Čechách či na Slovensku ale nielen zub času ho nahlodal. Kvôli sympatickým charakterom (Cody jasne vedie) som ho sám kedysi sledoval pravidelne a bavil sa na ňom ale kolísajúca úroveň humoru a po čase už veľmi únavné morálne ponaučenia na záver si vybrali svoju daň. Nanapravili to už ani posledné série, ktorých kvalita sa s tým najlepším zo seriálu nemohla rovnať ani náhodou. A nakoľko ide o schématickú, hoc príjemnú rodinnú zábavu, je mi vlastne záhadou, prečo u nás Krok za Krokom až tak skultovnel. ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Sit-com z mojich detských čias, ktorý ani po toľkých rokov a reprízach neubral na humore a Danine typické uštipačné poznámky spolu s jej gestiguláciou a mimikou ma vždy dokážu prekvapil a rozosmiať, tak, ako žiadny iný člen tejto bláznivej rodiny. Tie ustavičné morálne ponaučenia (na konci epizód) nad tak originálnymi hláškami skrátka nemôžu prevýšiť :) ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Haters gonna hate, ale ja som si to ako 25ročná celé pozrela znovu (nezamestnanosť neprospieva mojim voľnočasovým aktivitám) a nevedela som presne určiť, čo ma serie viac. Ako áno, je to sitcom, a ešte k tomu rodinný, čiže nad nejakou za vlasy pritiahnutou absurditkou typu "Codyho trafí trikrát za epizódu blesk a podobne" treba prižmúriť oči. Ale po pár dieloch som sa pristihla pri tom, že v situácii, kedy boli rozhádané dve strany, sa mi vždy videlo, že v práve je tá druhá. Ako napríklad, keď hysterická matka v štvrtej sérii otehotnela a urážala sa, že jej šesť ratolestí, rozmiestnených do klietok po troch, reagovalo pohoršene. No a potom také tie nezrovnalosti, ktoré uškodili celému seriálu z hľadiska akej-takej dôveryhodnosti - medzi piatou a šiestou sériou Lily zostarla z 0 na roky 4 (kdesi to tam bolo spomenuté), ale takému JT-mu ostalo stále nekonečných 19, a ešte mal aj tú drzosť si priviesť do izby frajerku. V 19-tich. Lol. Okej. Dosť bolo nadávania, zopár hlášok mi v pamäti ostalo, najmä z prvých sérii, a tie si asi z toho celého aj vezmem. Inak len podpriemerná pseudozábava pripomínajúca detstvo v 90's. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bohovsky obsadená a ešte lepšie zahratá sitcomová zábava plná hravých dialógov a dobre načasovaných gagov. Škoda toho moralizovania. Každopádne prvých päť sérií je úžasných - za zmienku stoja najmä Sasha Mitchell ako Cody v prvých piatich a Bronson Pinchot v šiestej sérii excelujúci ako francúzsky kaderník Jean-Luc. V siedmej sa to už jemne zvrhlo... ()

Galerie (926)

Zajímavosti (188)

  • V jedné epizodě luští Frank (Patrick Duffy) křížovku, ve které nemůže přijít na jméno města v Texasu na 6 písmen. Jedná se o narážku na seriál Dallas (od r. 1978), kde Patrick Duffy ztvárnil Bobbyho Ewinga. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama