Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My Clyda Barrowa a jeho milenku chytneme. Zapište si to a dvakrát podtrhněte." To je jasný, že je dostanete. Jen na ně nezapomeňte kromě policistů, šerifů a agentů nasadit taky duo nepříliš pohyblivejch kovbojů s koněma pod kapotou Forda. Mě tedy Hamer s Gaultem dost bavili. Hamer zejména při nákupu zbraní a Gault při sólu na záchodě. Jinak jsem zastáncem toho, že při kontaktu s vrahy se nejdřív střílí a pak teprve křičí: Manos arribas. V tom je náš trestní zákoník poněkud zaostalej. Když však vezme zákon do rukou kapitán Frank Hamer, tak jsem si jistej, že to bude v pořádku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Má IQ stierača na aute, ale je spoľahlivý.“ – „Kde ho nájdeme?“ – „Stále podopiera ten automat na Coca-Colu.“ Toto by bol ideálny materiál pre mini-sériu, v Netflixe sa ale prekvapivo rozhodli pre normálny celovečerák a možno urobili lepšie, lebo je to celovečerák robustný, neakčný a pritom svižný a na nadpriemerom držaný nielen parádnou atmosférou a totálne sebavedomou réžiou, ale samozrejme tiež namakaným ústredným duom Costner/Woody. Medzi chlapmi to iskrí bez toho, aby to lacno skĺzalo k humoru za každú cenu (o humore tento temný prípad skutočne nie je, ale určite svojím značne svojským spôsobom JE zábavný). Mínusy? Troška som nechápal, prečo túto „kovbojskú“ akciu Ma Ferguson (Kathy Bates) najskôr odklepla a následne zrazu bola proti nej (+ v druhej polke sa vyskytne cca 20 minút, ktoré sa s troška krvácajúcim srdcom mohli vystrihnúť a nič strašné by sa nestalo). Finále je neskutočne napínavé, ale nakoniec sa odohrá až šokujúco rýchlo (čo bol zrejme zámer, ani v realite to nebola zrovna 8-hodinová prestrelka). Oceňujem zdémonizovanie ústrednej zločineckej bandy (ktorá je ukázaná iba v mrazivých, tajomných náznakoch). A silný pokec Costnera s Williamom Sadlerom. Každá sviňa má rodičov. Aj tá najväčšia. Robí ju to lepším človekom? Rozhodne nie. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Vidieť Kevina Costnera opäť s klobúkom, uhladeným oblekom a so zbraňou môže pripomínať jeho zašlú formu a rešpektovaný patriotizmus. Taktiež Woody Harrelson a jeho piruety v Troch bilboardoch stáli za to a mohli látku posunúť o level vyššie. Vychádzať z takéhoto stavebného kameňa je kľúčové, avšak zlyhávajúcim faktorom je podpriemerný scenár bez reálneho konfliktu. Všetko sú to len také prieberčivé a naivné výstupy, ktoré vedú šerifov proti nie príliš otvorenej spolupráci občianskych komunít pri dolapení hviezdnej ozbrojenej dvojky. S troškou nadsázky sme mohli čakať konvenčné vylíčenie kriminálnych dejín Spojených štátov so všetkými jej stereotypmi. Zlyháva to však na predvídavosti a veľmi ladne vykreslenej vývojovej štruktúry, ktorá kráča bezpečnou cestou, pritom je do značnej miery falošná a neautentická. Hoci vychádza "zo skutočnej udalosti". Takých už tu bolo... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý historický snímek od Netflixu s pomalým tempem. Docela jsem v tom cítil westernový nádech. Film se odehrává v roce 1934, kdy je řádění Bonnie a Clyde na absolutním vrcholu. Nikdo si s nimi neví rady, a tak texaská guvernérka dá dohromady dva bývalé rangery, aby je dostali. Ti toho sice mají hodně za sebou, ale už nejsou nejmladší a dost často si to připomínají. Tento lov není jednoduchý, ale dřív nebo později musel skončit. Je rozhodně zajímavé, se na toto téma podívat z druhého úhlu. Kevin Costner a Woody Harrelson jsou skvělí a pro tyhle role se určitě hodí. "Ruce vzhůru!" ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Poctivá westernová reminiscence, která oživuje klasické tradice podobně jako jeho sympatičtí hrdinové. Diváky lačnící po přestřelkách a temnotě neuspokojí, o to více by však měla potěšit ctitele žánrovek, které kdysi vznikaly jako na běžícím pásu, ale dnes už o ně nikdo příliš nezavadí. Pokud se vám líbilo nedávné Za každou cenu a nebráníte se ještě usedlejšímu přístupu, tohle by měl být film pro vás. Je sice pravda, že by nebylo úplně od věci zabrousit ještě hlouběji do psychologie hrdinů, navodit mezi nimi nějaké originální konflikty a nespoléhat tolik jen na fungující šablony, ale mně osobně tohle lehce zobecněné pojetí tuze šmakovalo, s hrdiny mi bylo dobře a v jedinou chvíli jsem neměl problém na zvolené tempo a ambice přistoupit. Costner a hlavně Harrelson moc fajn, Hancock překvapil. Více zde. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)
  • Natáčelo se od 12. února do 10. dubna 2018 ve městech New Orleans a Shreveport v Louisianě (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno