Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka na dětství. V tu dobu vrchol toho co se dalo vidět v televizi. Ovšem i po letech seriál neztratil nic na své specifické atmosféře a parádní Morriconeho doprovod v následujících sériích považuji za jedno ze stěžejních děl mistra, kterým výborně dokreslil Cattaniho strastiplnou a tragickou pouť. Hodnocení 90% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to už dávná minulost a hooodně velká nostalgie. Ovšem přesto mám tenhle seroš pořád hluboko pod kůží. A vzhledem k nynějším filmům (Rocco Chinicci) a dokumentům ( Our Godfather), které jsem viděla mě to neustále k La piovře neustále směřuje. Prostě je to nejlepší série, kterou kdy kdo natočil o sicilské Cosa Nostře a dodnes z toho další filmaři těží. Za mě 100% ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mafie se rozrůstá vysoko, hluboko i do šíře. Jako rakovina prorůstá společností. Tlumí, mate a odráží její imunitní reakce. Má mnoho hlav, mnoho podob. Jsou v ní různí lidé, od opravdových padouchů, kterým záleží jen na sobě až po lidi, kteří si jen chtěli trochu přilepšit. Od hlavounů až po pěšáky. V prvních šesti dílech se střet Cattaniho a mafie teprve začíná, v síti uvíznou jen malé ryby a velké teprve začínají uznávat, že někdo jako komisař existuje a že s ním budou problémy... Chobotnice je jedním z těch mála seriálů, který ukazuje, že boj proti organizovanému zločinu je trpký, obtížný, nekonečný, žádá si trpělivost, žaludek a nestačí, že jste odvážný, chytrý a máte kolem sebe pár spolehlivých přátel. Slabší **** ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Po doporučení mého táty, abych "pořád nečuměl na ty americký chujárny" a koukal alespoň na něco hodnotného, jsem se pustil s krajní nedůvěřivostí do jeho oblíbeného seriálu. Sice to nebyl kdovíjaký opus, ale rozhodně se bylo na co dívat. Každý díl je nabyt emocemi, napětím a hudebním motivem, jež je ztělesněním a potažmo i duší celého seriálu, kde komisař Cattani vede nemilosrdný boj s chobotnicí, jež svými chapadly uchvátila Itálii. Tátovi mohu poděkovat, byl to dobře strávený čas. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na svou dobu naprostá pecka... . a pokud je dneska někdo jako já přesycen kriminálkami anděl a las vegas tak vám chobotnice přijde jako parádní temná kriminálka, u které si řeknete , že takhle to tam opravdu chodilo. Atmosféru dokonale dokresluje prostředí ( samozřejmě že se nenatáčelo na sicílii, protože autorům vyhrožovali ), herci, ale především hudba, jejíž dva základní motivy jsou strašidelné samy o sobě. Bravo ! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Poslední scéna 4. série vzbudila neuvěřitelné ohlasy ze všech koutů světa. Z USA přišel kuriózní dopis, ve kterém údajný miliardář nabízel několik miliónů dolarů tvůrcům seriálu s tím, aby se vrátili k natáčení dalších dílů. (Sonnery)

Reklama

Reklama