Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na svou dobu naprostá pecka... . a pokud je dneska někdo jako já přesycen kriminálkami anděl a las vegas tak vám chobotnice přijde jako parádní temná kriminálka, u které si řeknete , že takhle to tam opravdu chodilo. Atmosféru dokonale dokresluje prostředí ( samozřejmě že se nenatáčelo na sicílii, protože autorům vyhrožovali ), herci, ale především hudba, jejíž dva základní motivy jsou strašidelné samy o sobě. Bravo ! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniálné, nevím sice, proč se k tomu připisuje tvorba Rakušákům, neboť co vím, neměli příliš příležitostí se v tomto filmu v žádném směru projevit, ale jinak jde o silný emotivní zážitek při sledování konečného očekávaného úmrtí komisaře..... a hudba....no jedna báseň přeci....jak jinak, Mistr "M" se neplete.... ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mafie se rozrůstá vysoko, hluboko i do šíře. Jako rakovina prorůstá společností. Tlumí, mate a odráží její imunitní reakce. Má mnoho hlav, mnoho podob. Jsou v ní různí lidé, od opravdových padouchů, kterým záleží jen na sobě až po lidi, kteří si jen chtěli trochu přilepšit. Od hlavounů až po pěšáky. V prvních šesti dílech se střet Cattaniho a mafie teprve začíná, v síti uvíznou jen malé ryby a velké teprve začínají uznávat, že někdo jako komisař existuje a že s ním budou problémy... Chobotnice je jedním z těch mála seriálů, který ukazuje, že boj proti organizovanému zločinu je trpký, obtížný, nekonečný, žádá si trpělivost, žaludek a nestačí, že jste odvážný, chytrý a máte kolem sebe pár spolehlivých přátel. Slabší **** ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravá, nefalšovaná Sicílie čiší z každého záběru tohoto slavného seriálu. Režie nemohla být svěřena nikomu povolanějšímu, než je odborník na mafiánskou tématiku na slovo vzatý - Damiano Damiani a Michele Placido jen rozšířil svoji filmografii o dalšího neohroženého bojovníka s "chobotnicí", jaké ztvárnil i v mnoha dalších filmech (např. "Giovanni Falcone"). ()

HomeAlone 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie 5* je spolocne pre vsetky prve styry serie v hlavnej ulohe s M.Placidom . Da sa povedat , ze serial naberal na tempe kazdym novym dielom . V prvej a zaciatkom druhej serie sa Cattani len rozbieha a nasledne v dalsich castiach a novych seriach az do konca stvrtej je to ten znamy a hlavne nezastavitelny Cattani . Perfektny serial s charizmatickym Cattanim ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Zahraniční produkce seriálu byla první, která si vybrala po revoluci k natáčení Prahu. (Arnost.Dadak)

Reklama

Reklama