Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ou, to byla depka jak prase! Velmi syrový seriál, který se s nikým a s ničím nemazlil, už úvodní hudba trhala nervy - divím se, že mě rodiče nechali něco takového sledovat:-). Jak už to tak chodí, kvalita sérií začala postupně upadat. Každopádně by mě docela zajímalo, jak by se mi "Chobotnice" zamlouvala v dnešní době. Mám takový pocit, že všechny současné plytké a prostoduché CSI, Kobry a Rexe by komisař Cattani hravě strčil do kapsy. 75% ()

Micione 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál  s podtextem: Za vším zlem hledej peníze! Komisař  Cattani  zůstává  v hledáčku mafie,  avšak zavolá Ester do domu, ve kterém  žije s Tanem. Ta na otázku kdo volal odpovídá, že to byl omyl.  Když Tano  odjede vydá se na schůzku s  Cattanim,  s nímž se setkává na veřejném  místě  aniž by předpokládala, že ji Tano nechává sledovat... Podobně  nepromyšlených a naivních  momentů   je ve scénáři  dost a dost ... a tak  snad ani není divu,  že mafie má i v současnosti  stále zelenou - a to nejen v Itálii... ()

Reklama

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najpamätnejších seriálov, ktoré boli kedy u nás uvedené. Už v 80tych rokov sa stal kultovou záležitosťou, o ktorej sa všade hovorilo, skrátka každý to sledoval. Teraz, keď seriál postupne vychádza na DVD sledujú ho okrem starých priaznivcov aj tí, ktorí ešte nemali tú možnosť a môžu porovnať kvalitu tohto výnimočného krimi seriálu s úrovňou seriálov, ktorými nás v dnešnej dobe po desiatkach zaplavujú televízne stanice. V prvej sérií sa dej rozvíja veľmi pozvoľne, divák sa zoznamuje s mnohými postavami, ktoré ho potom doprevádzajú aj v ďalších sériách. Veľmi zaujímavé je ako sa malé mafiánske postavičky, ktoré sa javia ako veľmi malé ryby menia na krvilačných žralokov. Pamätné postavy prvej série : Sante Cirinná, Alfredo Ravanusa, profesor Laudeo, profesor Cannito, a samozrejme advokát Terrasini (mafiánska strana), komiár Corrado Cattani, Titti, Elsa Cattani, komisár Altero,Leo De Maria, Anna Caruso, Don Manfredi ... Pozoruhodnú hudbu k prvej sérii zložil Riz Ortolani, neskoršie série s výnimkou sérií 8 a 9 hudobne doprevádzal Ennio Morricone. Seriál môjho detstva rozhodne odporúčam všetkým milovníkom napínavých príbehov, ale počítať treba aj s tým, že štastného konca sa dočkať nemusíte. ()

NightPorter 

všechny recenze uživatele

Že tenhle seriál je bomba, je jasný už z úvodní znělky a muziky pana Morriconeho. Já některý skladby z Chobotnice považuju za jeho top, nezadají si s věcma, co dělal pro Leoneho... Každopádně je to dodneška výbornej seriál o marnosti boje s mocí, zastoupenou zde italskou mafií. V každý sérii schytává Corrado další a další rány, aby ve 4. řadě rezignoval a nechal se schytat ty poslední... Kromě Corrada je seriál přehlídkou dalších super postav, jako jsou záporáci Terazíny a Táno, a taky slušnou porcí nádhernejch ženskejch, patrně Francouzek. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriály typu Chobotnice jsou nepřekonatelné. V tomto se poprvé setkáváme s celou řadou postav a postaviček Sicílie druhé poloviny osmdsátých let. Seriál Chobotnice patří k tomu nejlepšímu, co v italské provenienci vzniklo. Hlavní postavou je komisař doktor Cattani. Sledujeme tragické osudy jeho a jeho rodiny. Snad žádná z postav příběhu nezemře přirozenou smrtí. A jsou jich desítky až stovky. Složitý děj, složité zápletky. Kvalita seriálu je však na vysoké úrovni a právem si v hodnocení zaslouží hodnotu deset. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Vila, ve které spolu žijí Ester Rasi Cariddi (Simona Cavallari) a Tano Cariddi (Remo Girone), je ve skutečnosti Villa Melzi d'Eril v Bellagiu v Itálii. Vila, kde bydlí Antonio Espinosa (Bruno Cremer), je ve skutečnosti Villa Giovanelli Fogaccia v Římě v Itálii. (Cucina_Rc)
  • Corrado Cattani (Michele Placido) používal v prvých štyroch sériach zbraň "Colt Python". (Raccoon.city)
  • Zahraniční produkce seriálu byla první, která si vybrala po revoluci k natáčení Prahu. (Arnost.Dadak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno