Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tess McGillová není příliš spokojená se svou současnou prací. Její nadřízený David Lutz jí dohodí možnost pracovat pro jistého Boba v oddělení arbitráží. Jak se ale ukáže, opilý Bob hledá spíš holku do postele než asistentku. Rozzlobená Tess rozešle všem o Lutzovi nelichotivý mail … a  musí si hledat novou práci. Nakonec sežene místo sekretářky oddělení, které právě dostalo novou šéfku, Katharine Parkerovou, stejně starou jako Tess. Katharine se chová velmi přátelsky, dá Tess několik dobře míněných rad a na oplátku vyslechne Tessin nápad na výhodnou obchodní transakci. Pak ale Tess oznámí, že příslušný klient nemá o transakci zájem. Brzy nato odjíždí Katharine na víkend na hory. Zlomí si tam ale nohu a zdá se, že si několik týdnů pobude na lůžku. Tess ji má zastupovat a postarat se též o její byt. A právě tam Tess v počítači najde, že se Katharine zcela bezostyšně chystá prodat její nápad klientovi. Hodlá transakci uskutečnit spolu s jistým Jackem Trainerem. Tess ani minutu neváhá: rozhodne se, že transakci uskuteční sama… (TV Prima)

(více)

Recenze (189)

waska 

všechny recenze uživatele

Skutečně povedená romantická oddechovka s přehršlí hereckých hvězd, tehdy ještě hvězdiček. Melanii Griffith to tenkrát opravdu slušelo a Harrison Ford byl prostě kouzelný. Tess je někdy trochu naivní "podnikavá dívka", ale je roztomilá a jde si tvrdě za svým cílem, no Harrison jí v tom vehementně pomáhá a nepřekazí jim to ani Sigourney se svojí "kostnatou prdelí" :-) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komedie. Těží nejen ze svého hereckého obsazení, ale také z jednoduchého, avšak sympatického příbehu. V závěru je sice mrcha Sigourney Weaverová potrestána a Melanie Griffithová po zásluze odměněna, a tak se to dá chápat jako happy-end, ale v tomto filmu mi nevadí. Když si budete chtít odpočinout a lehce pobavit, nemůžu než doporučit. ()

Reklama

anniehall 

všechny recenze uživatele

3,5* Skvělé herecké výkony, úžasná ústřední píseň Let the River Run od Curly Simon a zručná režie Mike Nicholse. Nic víc, nic míň. Je to jemná, zábavná komedie, která potěší i po letech a nic hlubokého neřeší. Možná, kdyby se scénárista ještě trrochu zasnažil a propracoval jednotlivé figurky o trochu víc, mohl by to být vynikající film. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Až na ty šílené účesy, které mi občas téměř bránily soustředit se na dialogy, to bylo příjemné připomeutí oblíbené osmdesátkové žánrové klasiky. Fordovi romantické komedie vyloženě sluší, Sigourney si roli potvory užívala s chutí. Celé to je postavené na nápadité variaci tradiční záměny osob, není to hloupé, slušně to odsýpá, nechybí tomu humor ani romantika namíchané ve správném poměru a navíc jsem si tentokrát mohl dávat pozor na nenápadný výskyt hvězd, které tehdy ještě hvězdami nebyly (Platt, Duchovny, Spacey). Na mou osobní topku to sice nedosáhlo, přesto to byly příjemně strávené necelé dvě hodinky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $63,779,477Tržby Celosvetovo $102,953,112║ Tie účesy v tej dobe na konci 80.rokov to je fakt sila ale o tu tak až nejde, film má výborný príbeh s množstvom dobrých momentiek, dokáže pobaviť ale aj dojať, plus hudba pekne ľadí k filmu, k tomu všetkému tu je slušné herecké obsadenie a aj trošku démonická Sigourney Weaver. /75%/ ()

Galerie (75)

Zajímavosti (24)

  • Během natáčení Melanie Griffith bojovala se svou dlouholetou závislostí na alkoholu a drogách a natáčení muselo být občas přerušeno. Po jednom nočním tahu přišla na scénu tak opilá, že natáčení svatby Cynthie (Joan Cusack) muselo být odloženo. Mike Nichols poté Melanii řekl, že nebude její problémy řešit přes studio, ale musí zaplatit 80 000 amerických dolarů za zrušené natáčení a vyřešit své závislosti. Po zbytek natáčení byla pod dozorem najaté zdravotní sestry. Tři týdny po dokončení filmu nastoupila Melanie do léčebny. Ironií je, že podle oficiální biografie byl Nichols v přibližně stejnou dobu závislý na kokainu. (kenny.h)
  • Mike Nichols a castingová režisérka Juliet Taylor chtěli původně do role Jacka (Harrison Ford) Aleca Baldwina, ale studio nechtělo do hlavních rolí obsadit dva relativně neznámé herce – Baldwin/Griffith. Alec proto získal vedlejší roli Mika. (kenny.h)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama