Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (868)

tron 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo niekomu v ére "inteligentných" komiksoviek (Blade, X-Men 1, X2, Hulk...) napadlo investovať prachy do takejto blbosti. Možno si myslel, že práveže komiksové snímky potrebujú konkurenciu práve v podobe podobných oddychoviek. Ale to sa mýlil resp. možnože nemýlil, ale aj blbosť musí byť spracovaná dobre. inak je, paradoxne, nudná. Ako Ghost Rider komiksového fanúšika Nicolasa Cagea, ktorý tak dlho čakal na svoju komiksovú príležitosť, až tvrdo a pravdupovediac aj dosť komicky narazil. Letmo nahodené/načrtnuté postavy po sebe s diabolskými úškrnmi hádžu horiace počítačové gule, oháňajú sa trápnymi siláckymi hláškami („Zľutovanie!“ – „Zľutovanie došlo.“), logika si naordinovala nekompromisnú dovolenku a ide len o čo najmasívnejšie zahltenie zbedačeného diváka čo najpočetnejšími vizuálnymi orgiami, ktoré zatláčajú (beztak riadne riedky) príbeh do tmy. Pripočítajte si k tomu "fenomenálne" výkony Cagea a nešťastnej Evy Mendes. Pritom režisérovho predchádzajúceho Simona Bircha mám rád. A áno, smejte sa mi, ale aj Daredevila. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Klasická popcornová záležitost kvůli kterým se chodí do kina. Bohužel zpracování tohoto comixu mohlo dopadnout asi tak stokrát lépe. Nicolase Cage mám velmi rád a patří mezi mé oblíbené herce, ale do role Ridera se moc nehodí. Eva Mendes je tu kvůli něčemu jinému než hraní, ale co si budem nalhávat kouká se na ni sakra dobře. Ghost rider by si určitě zasloužil i lepšího a věhlasnějšího režiséra, protože to co za 100 miliónů dolarů vykouzlil Mark Steven Johnson není moc ohromující když vezmem v potaz, že Transformers stáli 150 miliónů. Kromě režie se Johnson vyřádil ještě na scénáři :). Dvě hvězdičky a ani o kousek víc...... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Menší dotazník: 1)Proč jdete na Ghost ridera co pro vás ten film znamená? : „Rozhodně oddechovou záležitost. To víte chci se zase jednou podívat na nějaký film, u kterého nebudu muset přemýšlet jestli ten symbol 30 metrů za hrdinou nebyl ve skutečnosti filozofický traktát napsaný malým písmem na téma, jehož název bych nedokázal ani přečíst.“. 2) Co se vám na Ghost riderovi líbilo? „Dostal jsem, co jsem chtěl. Je tam hezká holka, ještě se mohla svléknout, ale to nevadí. Zase jednou jsem viděl Nicolase Cage toho mám fakt rád, je to borec, i když nejlepší byl ve skále, ale tohle je pro něj určitě způsob jak si vydělat na novou vilu. Jako kdybych mohl taky bych do toho šel za ty peníze. Jinak ještě jsem se dost nasmál to taky musím říct, ty efekty nebyli zrovna jako ve Hvězdných válkách nebo Supermanovi (i když tam jsme se smál taky občas), ale to je dobře. Většina filmů jde pro humor k trapnosti a GR se s tim aspoň tolik nepekl a prostě udělali blbý trik (ta lebka byla vtipná) a lidi se pousmáli a bylo hotovo." . 3) Půjdete na GR znovu? „ No dost pochybuji. Víte jednou za čas si sníst popcorn, vypít colu, odejít si uprostřed filmu na záchod, zakecat se s prodavačkou popcornu a pak se vrátit na titulky je prostě fajn. Člověk nesmí být furt nervák, že o něco přijde pak to nepochopí a tak. Prostě pohoda ne?" . 4) Viděl jste Daredevila? Myslíte, že je lepší než GR? :„To ani náhodou! DD je blbost, v který je ten saténovej "krasavec" Ben Affleck to se radši budu dívat neustále na Nicolase a jeho obličej než na toho blbce co zabil Colina Farrella a který mi vzal Jennifer Garner." . 5) Poslední otázka proč 2*? : „Koukněte se na to jinak. Chtěli jste někdy vidět hořící kostru na hořící motorce a vedle něj hořícího kovboje na hořícím koni? Sakra, vždyť je to comics tam je možný vše a já tohle prostě chtěl vidět. Stejně jako bych chtěl vidět invazi mimozemšťanů, která zničí lidstvo nebo Spider-mana proti všem jeho soupeřům naráz a k tomu by mu zase jednou přišli na pomoc třeba X-meni. Tenhle film si nehraje na 5* doják. Já to beru a třeba i kvůli tomu "bezstarostnému jezdci po 30 letech " dam tu druhou hvězdičku." ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Že to bude blbost, to mi bylo předem jasný, takže se nedá vyloženě mluvit o nějakym zklamání. Ale že to bude až taková blbost, to jsem nečekal. Líbila se mi Eva Mendes (ovšem nechápu, proč se ve filmu aspoň trochu neodhalila) a pak ten držkopád na motorce na začátku filmu. To je asi tak všechno. Něco takovýho by snad zvládnul natočit i Troška s podstatně menšim rozpočtem. Jenom by tam nebyl Nicolas Cage, ale byl by tam nejspíš Vašek Vydra, jezdil by na fichtlu a nezustávala by za nim ohnivá stopa, ale modrej dým ze spálenýho M2T. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Četl jsem, že to byl sen Nicolase Cage hrát ve filmu jeho nejoblíbenějšího komiksového hrdinu, motorkáře a dost na to pekelnýho hráče, který se s ničím nepáře. Ghost Rider je na první pohled zajímavý protihráč krvežíznivým nepřátelům, ale také je to nic moc vizuálně zpracovaná postavička, jenž si ale Nicolas vychutnává jak nejlíp může, proč by také ne. Je vidět, že to není myšleno nějak vážně a tak se dal dohromady s dalším komiksovým šílencem M. S. Johnsonem a nakonec vznikl tento masokombinát, smíchanina všehomožného, jen ne ničeho nového, co se ale vcelku dobře sleduje a o to líp hodnotí. Ne Nicolas Cage není herecky na suchu, točí co ho baví a je to na druhou stranu velice dobře, že se nebojí jít do něčeho o čem předem ví, že nemá šanci dostat se na vrchol oblíbenosti. --- Bez strachu se nedá žít. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Nicolas Cage (Johnny Blaze) se do filmu tak ponořil, že spolupracoval i na scénáři. (imro)
  • Nicolas Cage (Johnny Blaze) byl už jako kluk velkým fanouškem původního komiksu. V dospělosti si pak pořídil pět ghostriderovských motorek a dokonce si nechal na paži vytetovat hořící lebku. Ta ale musela být paradoxně při natáčení pečlivě zakryta vrstvami make-upu. (Pumiiix)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama