Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po šesti letech jsem dal tomuto počinu druhou šanci a zkouknul opět pilotní díl. Za 6 let se mi poněkud pozměnil a vylepšil vkus a já si Lynche neskutečně užil. Opravdu luxusní pilot, kde dochází především na seznámení s postavami a jejich rolemi v městečku. Lynchovi se podařilo vybudovat nesmírně zajímavou a nekonečně tajemnou atmosféru. Za 94 minut se mi v mysli nastřádalo asi 8 podezřelých, což je z malé populace městečka téměř každá třetí osoba s celkového počtu osob divákům představených. A to se nemusím omezovat pouze na podezřelé z vraždy, ale skoro každý na mě působí dojmem, že má ve skříni poschovávaných několik kostlivců, kteří se budou postupně vytahovat. Nesmírně sympatická je mi zejména postava agenta FBI, který nás případem provází. Luxusní je i hudba, která úžasně dokáže naladit náladu a atmosféru jednotlivých scén. Trošku se bojím, aby se ze seriálu nevyklubala jakási trapná telenovela, kde bude každý šukat s každým a veškeré zápletky budou navázány na čistě sexuální motivace postav v rytmu Freuda. To by mi ovšem Lynch určitě neudělal. Spíše očekávám hru na kočku a myš, kde mě bude Lynch krásně vláčet celým filmem a já budu jako divák vždy tam, kde mě bude chtít režisér mít. Vždy mě nechá si myslet, že už mám jasno a následně mě donutí, abych svůj názor zpochybnil - na tohle jsem u něj zvyklý. Značím si tedy menší restík a píšu si k seriálu své opáčko, které si rozhodně zaslouží! Jsem si takřka jistý, že u něj výrazně pozměním své hodnocení, které má na této databázi tu nejvyšší možnou cenu a mělo by být pro všechny potenciální diváky tím vůbec nejsměrodatnějším. Vskutku vynikající záležitost. Jeden z nejlepších pilotních dílů, jaký jsem v rámci seriálů mohl vidět. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Perfektni mysticka zalezitost od pana tajemneho.Dokonal atmosfera ve vsech ohledech,jednoznacne spolecne s celym serialem nejdokonalejsi Lynchovo dilo.Agent Cooper dokonale ztvarnen Kylem MacLachlanem je jedna s nejpodivnejsich postav cele kinematografie.Nejde sledovat jen jednou,nebot pokazde v tom najdete dalsi genialni zalezitosti. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cosi je shnilého v městečku Twin Peaks.... Pilotní díl slibuje velké věci - dobře zahrané a podivně se chovající postavy (detektiv Cooper v podání Kyla MacLachlana se slabostí pro Douglaské jedle a plněné koblihy má ohromný potenciál) anebo napínavý děj a pěknou porci Badalamentiho hudby. Něco mi říká, že tenhle seriál bude pořádné maso, ačkoli co jiného taky čekat od Davida Lynche? Těším se, těším. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomu nějak asi nemám moc co říct. Protože moje ústa se nachází nyní místo orálních pozic u análních. Až tak mi spadla čelist. Skoro film k dnes již kultovnímu seriálu pana Lynche je neuvěřitelný. Nevím jestli je to nějakým způsobem kouzelně napsaným scénářem, nebo tím, že miluju stát Washington, nebo tím jak neuvěřitelně mne ve své roli ohromil Kyle MacLachlan. Nevím. Kurva nevím. Jediný co vím je to, že Lynch má hodně silnou fan base. A po tomhle si dokážu představit proč. Tohle je definice mámení. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelná haluz. Prvotřídní psycho, kde skvělá hudba jde ruku v ruce s dechberoucíma hereckýma kreacema. Především uspokojivé zjištění, že žádná z postav není normální mě nadmíru potěšilo a nastartovalo do sledování následující série. Nebýt komických výstupů, kterých je až příliš, dal bych za pilot 5 takhle se snižuji k silným čtyřem s příslibem, že po kompletním shlédnutí půjdu výše. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (7)

  • Pilotní epizoda má alternativní závěr. V době výroby pilotu David Lynch a Mark Frost nevěděli s jistotou, zda ABC zakoupí práva na celou řadu a chtěli, aby pilot měl pro tento případ zakončení. Proto po domluvě se samotnou ABC natočili navíc přibližně dvacetiminutovou stopáž, která ve spojení s pilotem funguje jako samostatný film a odhaluje, kdo zavraždil Lauru Palmer (Sheryl Lee). Takto upravená verze byla pak uvedena ve vybraných kinech v Evropě a nikdy nešla do oficiální distribuce v USA. Některé ze záběrů z tohoto alternativního konce Lynch následně využil v pozdějších epizodách seriálu. (Shakaar)

Reklama

Reklama