Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (195)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem tradičním fandou infantilních kousků Willa Ferrella i Jona Favreaua, vždy mám upřímnou slzu v oku, když se rozhádaná rodina na vánoce "nečekaně" stmelí a ani na okamžik se neváhám zasmát, když Buddy opustí jistou Severního pólu a jeho skřítkovské myšlení se dostane do konfliktu s výplody konzumní společnosti. Přesto se nemohu zbavit dojmu, že jsem se, při nepřehlédnutelném potenciálu přerostlého skřítka, mohl bavit o pár procent lépe. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to sice jako desítky jiných vánočních filmů, ale nedá se tomu upřít fakt, že vánoční atmosférou to celé přímo překypuje a že příběh přímo srší vtipnými a zábavnými situacemi. A navíc je v hlavní roli Will Ferrell, asi největší herecké individuum současnosti, který se s vidinou pobavení publika nezdráhá snad ničeho. A já ho mám proto i rád a jeho výstupy, pokud nejsou součástí vyloženě nudného a tupého scénáře, mě vždycky hodně baví. A Vánoční skřítek opravdu není špatná komedie, která dává Ferrellovi vyniknout opravdu do sytosti a způsobem, který není ani na chvíli přímo trapný nebo neúnosný. Pokud jsou Vánoce a je dobrá nálada, nevidím důvod tohle roztomilé dobrodružství až ze Severního pólu nějak zavrhovat. 70% ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch mála korektních filmových verzích draka jménem Will Ferrell. Jelikož se jedná o vánoční film, tak se zřejmě daří Jonu Favreauovi ho udržet na uzdě, ale sem tam občas na povrch vyleze ten střelený Ferrell jak ho známe z SNL. Vzhledem k tomuto faktu je Elf více než převážně neškodný a jako odpolední filmeček funguje příjemně i mimo vánoční svátky. 65 % ()

korndaddy odpad!

všechny recenze uživatele

Vánoce v americe a celej santa klaus a jeho historie mi dost leze krkem. Stejně jako hromada patosu ve filmu a rádoby vtipnej keců. Ku mojí smůle v tomhle snímku je úplně všechno a ani fakt, že Ferrella mam relativně rád tomuhle snímku nezajistí ode mě ani tu jednu hvězdu...Prostě sračka se vším všudy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $33miliónovTržby USA $176,500,00Tržby Celosvetovo $224,000,000Tržby za predaj od roku 2012 Blu-ray v USA $23,184,008Tržby za predaj od roku 2006 DVD v USA $90,681,018║ nakoniec to je taká prim pohodička a jeden z tých lepších filmov z Ferrellom /80%/ ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Takmer všetky scény Buddyho prvého príchodu do New Yorku boli natočené v jeden deň a veľmi netradične. Režisér Jon Favreau a kameramani sa pýtali okoloidúcich, či nechcú byť vo filme, zatiaľ čo Will Ferrell behal okolo nich a správal sa ako Buddy. (Raccoon.city)
  • Scéna, v ktorej falošný Santa naháňa Buddyho, sa musela urobiť na jeden záber, pretože bolo ťažké znovu celú miestnosť nanovo upraviť. (ladko)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama