Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (195)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem tradičním fandou infantilních kousků Willa Ferrella i Jona Favreaua, vždy mám upřímnou slzu v oku, když se rozhádaná rodina na vánoce "nečekaně" stmelí a ani na okamžik se neváhám zasmát, když Buddy opustí jistou Severního pólu a jeho skřítkovské myšlení se dostane do konfliktu s výplody konzumní společnosti. Přesto se nemohu zbavit dojmu, že jsem se, při nepřehlédnutelném potenciálu přerostlého skřítka, mohl bavit o pár procent lépe. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Buddy (Will Ferrell), ještě jako malé mimčo, náhodou vleze Santa Clausovi do pytle při roznášení dárků. Pak, na dalekém severu, jej Santovi pomocníci vychovávají jako jednoho z nich, Vánočního skřítka. I když je Buddymu leckdy něco podivné (např. že je dvakrát větší než ostatní), až po mnoha mnoha lety zjistí, že je vlastně člověk. Vydává se do světa lidí, aby našel svého otce (James Caan), a přesvědčil jej vůbec o své existenci, což vzhledem k tatíkově povaze nebude nejlehčí úkol .... Ano, je to pohádka. A ano, je to americká pohádka. Pokud tedy netrpíte averzí vůči Santa Clausovi a vůbec americké kultuře vánočních svátků, budete se docela dobře bavit. Je pravda, že největší podíl na tomto má samotný Will Ferrell, kterému nedělá problém dělat si legraci sám ze sebe. Sice od prvních dost zábavných fórků postupně film zvolňuje, ale i tak jemnější povahy ke konci uroní nejednu slzičku... ()

Reklama

Kicune 

všechny recenze uživatele

Elf je pohádkový příběh o rodinných hodnotách, kouzlu a duchu Vánoc. Překvapí skvělým Willem Ferrellem jako velkým „elfím“ dítětem bez zbytečné infantilnosti a pár vtipnými nápady. Naopak je škoda, že druhá polovina filmu ztrácí tempo a padá do přebytečné nelogiky a až trapnosti chrlící poselstvími. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem o Vánocích viděl Polární express, který byl v mých očích naprosto příšerný, tak o Vánočním skřítkovi musím napsat, že se jedná o skutečně vánoční film s tou pravou vánoční atmosférou. Navíc je to velmi roztomilá komedie, jenž i pobaví. Já sám jsem se asi 4 krát přistihl, jak jsem vybouchl smíchy. Například scéna se zdobením vánočního stromečku, kdy se skřítek snaží dostat hvězdu na vrchol stromku mně velice pobavila. Scénář filmu je výborný a také originální a může se pochlubit i vtipnými dialogy .Will Ferrell je v této roli kouzelný, velice zábavný a roztomilý a troufám si napsat, že si natačení užíval. Výborně mu sekunduje i herecká legenda James Caan. Tato komedie, je komedie, která patří do té skupiny, jenž se může vidět vícekrát a o Vánocích musí mít obzvláště výbornou atmosféru. Jedna z nejlepších vánočních komedii, co jsem viděl! ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších vianočných komédií. Šikovne napísaný scenár, ktorý sa snaží byť presladeným ako sa len dá, ale nikdy nestráca nadhľad, vďaka čomu je neskutočne vtipný. Niečo na štýl Enchanted. A ako pozerám na hodnotenie (57%, 31.12.2010), ani tu väčšina nepochopila, že si snímok sám zo seba uťahuje. A čudujem sa tomu, lebo už len pri úvode odohrávajúcom sa na severnom póle, si nikto nemohol myslieť, že to tvorcovia myslia smrteľne vážne. Pre niektorých ľudí by asi fakt mali dávať popri titulkoch do zátvoriek nápisy "sarkazmus", alebo "irónia", aby pochopili. Okrem scenára musím spomenúť (aj keď tak urobili mnohí predo mnou) životný výkon Willa Ferrella a neskutočne sympatickú, okatú Zooey Deschanel. Jediná vec, čo mi vadila, bol záver, kedy sa už naozaj začal Elf brať vážne, ale ospravedlňujem to tým, že film je robený hlavne pre deti a zrejme im chceli tvorcovia dožičiť riadny a akčný záver. Aj tak je však u mňa spokojnosť veľká. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, v ktorej falošný Santa naháňa Buddyho, sa musela urobiť na jeden záber, pretože bolo ťažké znovu celú miestnosť nanovo upraviť. (ladko)
  • Vata, ktorú Buddy (Will Ferrell) konzumoval u doktora, bola v skutočnosti nezafarbená cukrová vata. (Astonko)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama