Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ó Bože!“ – „No veď.“ Edward Norton v roku 2000 odmietol rolu Wolverinea v X-MEN kvôli svojmu režisérskemu debutu. A urobil dobre – je to inteligentný človek, ktorý má čo ponúknuť ako herec i režisér a ako to druhé sa učil od najlepších, vrátane svojho vzoru Miloša Formana, ktorý si v jeho debute strihol roličku otca Havla (ďalším roličkám dominujú Ron Rifkin či Eli Wallach). Nortonov film je svieži, svižný, originálny a pôvabný, Jenna Elfmanová je neuveriteľná (trojnásobne ak tancuje) a miestami odľahčená atmosféra pripomína až zdanlivo nedostihnuteľné PRI MNE STOJ! Roba Reinera. Dialógy sú neuveriteľné („Teraz musí byť na Strednom východe nádherne.“ – „Pre Kurdov ani nie.“), atmosféra New Yorku krásna a celá snímka pôsobí prekvapivo sebavedomým intelektuálskym dojmom, vrátane vtipných vtipov (rana do brucha) a neuzatvára sa do svojho sveta („Viete vymenovať sedem smrteľných hriechov? No tak ľudia, nakrútili o tom aj film s Bradom Pittom!“). Veľmi oddychové, trošku šteklivé a trošku smutné. Tomuto božiemu komandu v kožených bundách odoláte iba ťažko. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Rád bych tuto komedii vychválil a označil za podařenou, ale po střízlivém uvážení bohužel tento film nemohu označit jinak než jako ve všech směrech průměrnou romantickou komedii, avšak s relativně zajímavým, sympatickým a přímo hvězdným obsazením. A myslím si, že nebýt právě toho hvězdného hereckého obsazení, tak film ani nestojí za nějaký větší divácký zájem. Takhle když už vás nezaujme děj nebo vám film přijde až příliš rozvleklý, tak jako mně, tak si alespoň můžete užít kvalitních hereckých výkonů. Ať už je to výkon Bena Stillera, který je vynikající a podle mého mínění nejlepší právě v komediálních a romantických filmech, či výkon Edwarda Nortona, který je zase velice sympatický a v roli kněze naprosto přirozený a na jehož herecký výraz se krásně dívá, či v neposlední řadě výkon sličné a neméně vynikající herečky, držitelky Zlatého glóbu za hlavní roli v seriálu Dharma a Greg, který jsem si velmi zamiloval a který nyní pravidelně sleduji, Jenny Elfman, která zde v roli krásné blondýny přímo září a které ta role sluší stejně jako role Dharmy ve výše zmíněném seriálu. A pak nesmím ještě jako správný Čech zapomenout na herecký výkon Miloše Formana v roli staršího kněze, který se zde nezapomene zmínit o vpádu ruských vojsk do Československa. Takže ten film je takový, jaký je, právě jenom díky vynikajícím hercům a jejich výkonům, kteří ten film docela zachraňují. A právě díky tomuto faktu mohu udělit alespoň tři hvězdičky, ale mezi mé oblíbené romantické filmy se tento film asi bohužel nezařadí. ()

Reklama

nithiel 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá romantická komedie, plná inteligentního humoru, pramenícího z trochuaž absurdního scénáře. Norton jako režisér i v jedné z hlavních rolí výborný ani Stiller nebyl tak hrozný jako obvykle. Jen mi hrozně iritovalo, že Miloše Formana byl nadabovanej, to znělo vážně hrozně, taky si těch 10 vět mohl v češtině namluvit sám. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo. To si takhle jednou talentovaný herec Edward Norton usmyslel, že si za každou cenu musí vyzkoušet režii. I stalo se a sám sebe neopomenul obsadit do hlavní role. Aby v tom nebyl sám, přibral po cestě Bena Stillera a Jane Elfmanovou, a dílo se mu rozpadlo pod rukama. A pohádky je konec. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Rabín, kněz a krásná blondýna je lehká romantická komedie, ve které se sešli můj neoblíbený Ben Sitller (v jedné ze svých nejlepších rolí), můj oblíbený Edward Norton (v jedné ze svých nejslabších postav) a prakticky neznámá, ale sympatická blondýna Jenna Elfman. I když mě postavy občas svým chováním štvaly a církevní a židovské prostředí mě lehce popouzelo, jako celek se mi to líbilo. V rámci žánru jde o povedený snímek, který dokáže člověka dobře naladit. Na oddechový večer ideální, jen na (časté) opakování to moc není. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • Na letišti vidíme spoustu cedulí se jmény. Na jedné je napsáno: "S Blumberg". Stuart Blumberg je scenárista a producent filmu. Vedle toho si také zahrál postavu Lena, spolupracovníka Anny (Jenna Elfman). (don corleone)
  • Severoamerické tržby byly 37 milionů amerických dolarů, celosvětové 59,9 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama