Reklama

Reklama

Svědectví

(seriál)
  • Česko Poslední boj (více)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jeden vedecký experiment skončí katastrofou - z laboratória unikne smrteľne nebezpečný vírus, ktorý zabije niekoľko ľudí. Tisícky obyvateľov v zúfalstve volá políciu, aby im pomohli. Medzi nich patrí aj Stu Redman (Gary Sinise), Frannie (Molly Ringwald) a rocková hviezda Larry, ktorí všade okolo seba vidia mŕtvych ľudí. Postupne zistia, že patria k tým šťastlivcom, ktorí sú voči vírusu imúnni. No nie sú sami. Existujú totiž nepriatelia, ktorí chcú túto tragédiu využiť vo svoj prospech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj keď som začal pozerať Kingovo Svedectvo (mylne) ako film, snímok má plne atribút televízneho seriálu. Z jeho kladmi i zápormi. Spočiatku lacne pôsobiace post-apo sa mení na boj proti šelme, pekelnej šelme. Pochváliť možno hororové prvky i masky (vzhľadom na seriál samozrejme) a dobrý scenár. Potešilo pár známych tvárí - v čele so Sinisom, v menších úlohách basketbalista Kareem Abdul-Jabbar, Kilpatrick, Ed Harris, Frewer a tiež samotný King. Inak, šelma dobre hláškuje. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Jedná se o televizní zpracování jednoho z mích nejoblíbenějších románů Stephena Kinga. Svědectví je podle mého názoru stejně jako např. TO dost těžko zfilmovatelné, až nezfilmovatelné. Přesto je tenhle film docela ucházející. Sice zdlouhavý, což je daň za věrnost knize (ve které ale nejde o zdlouhavost, nýbrž mistrovská propracovanost příběhu, postav a myšlenek), ale přesto pro člověka který knihu četl zábavný. Obávám se ale že pro někoho kdo knihu nezná, těžko pochopitelný. ()

Reklama

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina filmov na motív románu Stephena Kinga skončil aj tento film/seriál celkom dobre. Je to bohužiaľ jeden z tých filmov, ktoré sa na filmovú adaptáciu hodia menej a nie každý divák to vydrží pozerať celých 366 minút. Snažili sa to natočiť presne podľa knihy, čo oceňujem. Každopádne sa jedná o veľmi dobre natočený snímok a určite musím spomenúť snové scény hlavných protagonistov, ktoré boli natočené veľmi dravo a desivo. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Část první: Nákaza V tajné laboratoři pro výzkum virů dojde k nehodě, a část viru unikne. Bezpečnostní opatření selhávají, a vrátný (již nakažený) prchá se svoji rodinou přes celou Ameriku (a roznáší virus), až pokojně zemře v Texasu. Od jednoho k druhému, se chřipka přenáší, úmrtnost je přes 99%, ale někteří lidé vůbec neonemocní. Stu Redman, Larry Underwood, Frannie Goldsmithová a další. Část druhá: Sny Přeživší katastrofy zjišťují, že se jim všem zdají stejné sny. Teda - skoro všem a skoro stejné. Někteří sní o staré černošce, která je láká svým hlasem k sobě - a jiní naopak o temném démonovi. (Aspoň se pozná kdo je hodnej a kdo zlej :) Část třetí: Zrada Postupně se vytváří dvě velké komunity. Ta dobrá, v Boulderu v Coloradu. Ta zlá (vhodně umístěna) v Las Vegas. V obou dvou komunitách začínají práce s obnovou společnosti, jak na bázi fyzické (elektřina, odklízení mrtvých) tak i politické (ti zlí to maj jednoduší, Randall Flagg neodpouští - ti dobří si musí zvolit vládu a zazpívat americkou hymnu). Ale ne všichni v Boulderu jsou až tak hodní Část čtvrtá: Svědectví Nadchází závěrečné měření sil, dobro proti zlu......... Vzhledem k tomu, že samotná kniha Stephena Kinga má kolem tisíce stran, nelze vše vložit do jediného filmu, bez razantních zásahů. Tvůrci radši zvolili minisérii o čtyřech dílech, ale i tak se několik částí knihy dotkla ruka střihařova (namátkou ze začátku - Franniena despotická matka, Rita, s níž Larry cestoval z New Yorku, Prcek, který vezl Popeláče, atp - nic nepostradatelného - ale ..). Na zbytku filmu je vidět, že byl točen pro TV, žádné velké efekty - ale minimálně v první části jsou pěkně (spíš pěkně ošklivě) vykresleny následky katastrofy. V seznamu herců nejsou žádná velká jména, až na Garyho Sinise a malé subroličky Eda Harrise a Kathy Batesové. I tak, jde o jednu z nejlepších adaptací knihy Stephena Kinga (hororové - nelze porovnávat se Zelenou mílí nebo Shawshankem)... ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená adaptace románu Stephena Kinga, vzhledem k šestihodinové stopáži kopíruje skoro přesně devítisetstránkovou knihu (shlédnuto v kuse díky sezení ve volební komisi s nízkou účastí voličů). Potěšil mě Gary Sinise, stejně jako sám Mistr v malé roličce. Jenom ta boží ruka na konci už na mě byla trochu moc... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (19)

  • Flagg se zmiňuje o postavě Russ Dorr, jde o jméno kamaráda Stephena Kinga. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama