Reklama

Reklama

Svědectví

(seriál)
  • Česko Poslední boj (více)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jeden vedecký experiment skončí katastrofou - z laboratória unikne smrteľne nebezpečný vírus, ktorý zabije niekoľko ľudí. Tisícky obyvateľov v zúfalstve volá políciu, aby im pomohli. Medzi nich patrí aj Stu Redman (Gary Sinise), Frannie (Molly Ringwald) a rocková hviezda Larry, ktorí všade okolo seba vidia mŕtvych ľudí. Postupne zistia, že patria k tým šťastlivcom, ktorí sú voči vírusu imúnni. No nie sú sami. Existujú totiž nepriatelia, ktorí chcú túto tragédiu využiť vo svoj prospech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svědectví patří v rámci tvorby Stephena Kinga k těm dílům, které napsal v období kocoviny při léčbě svých závislostí. Pomohla mu z nich mj. hluboká náboženská víra, a tak se Svědectví točí kolem konfliktu dobra a zla mezi Bohem a silami pekelnými. Obě instituce si rozdělí své ovečky, které přežily apokalypsu v podání epidemie vzniklé únikem viru z vojenské laboratoře. Série trpí značnou nevyrovnaností kvality, po napínaném prvním díle se dostaví průměrné části, aby závěr opět gradoval. Líbil se mi představitel pekelníka, stejně jako Gary Sinise coby hlavní klaďas. seriál ale sráží jen průměrný scénář, který obsahuje spoustu vaty, takže výsledkem je klasicky přetažená stopáž, dále působí problém nenápaditá režie a podceněný televizní rozpočet, ježož výsledkem jsou podřadné triky. On i ten vyhraněně náboženský aspekt každému nesedne. Celkový dojem: 50 %. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Jedná se o televizní zpracování jednoho z mích nejoblíbenějších románů Stephena Kinga. Svědectví je podle mého názoru stejně jako např. TO dost těžko zfilmovatelné, až nezfilmovatelné. Přesto je tenhle film docela ucházející. Sice zdlouhavý, což je daň za věrnost knize (ve které ale nejde o zdlouhavost, nýbrž mistrovská propracovanost příběhu, postav a myšlenek), ale přesto pro člověka který knihu četl zábavný. Obávám se ale že pro někoho kdo knihu nezná, těžko pochopitelný. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jako vydržet šest hodin u toho, to byl horor. První tři hodiny jsou výborné, seznamování s postavami postupné vymírání civilizace a tajemno v pozadí. Druhá polovina jakoby jiný film a navíc, jak to u filmů podle Štěpána Kinga je, konec je uplně jiný než v knize. Padouch je nezajímavý a otravný a pořád se jen směje což opravdu otravovalo. Jako celek to celkem jde, ale bylo tam opravu hodně okamžiků, kdy jsem se nudil. Největší radost mi udělala přítomnost Kinga a nebyla to zrovna malé cameo. Jinak takovej nudnej průměr ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Co mi asi nejvic zustane vryto v pameti je pro me velmi silna dramaticka dvojice hluchonemy - retardovany analfabet v tele dvoumetroveho drevorubce. Skoda ze filmu chyby vetsi rozpocet, ktery je citelne znat, protoze scenaristicky je za vodou, ovsem vyprava na me pusoby az prilis studiovym dojmem. . . Velka skoda, protoze potencial tu byl obrovsky. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Svědectví" od Stephena Kinga patří k mým oblíbeným knihám, zvláště vykreslení katastrofy, psychologicky perfektní zpracování jednotlivých charakterů a celková postapokalyptická atmosféra opravdu stojí za to. Následný souboj dobra se zlem, přesněji Boha s Ďáblem pak v čtené formě působí obstojně, protože je čtenář odkázán jen na svou představivost, nikoliv na trapné speciální efekty a chabé výkony herců. A pokud první část filmu, ta část, co by měla být nejlepší a nejzajímavější, nabízí jen zklamání, pak to vidím tak, že sledovat další 3 díly této minisérie by z mé strany bylo mrhání časem. Mizerná režie, zkratkovitý scénář, v několika případech skutečně zoufalé "herecké" výkony (i ten Gary Sinise se mi stačil v "CSI: New York" zprotivit) a náboženská demagogie, co místo náznakovitého, minimalistického pojetí volí "bombastickou", doslovnou vizuální stránku... ne, nenechám si kazit dojem z knihy a končím se sledováním v době, kdy tento počin ještě můžu nazvat alespoň průměrným. 50% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (19)

  • Scéna, kdy se Randallu Flaggovi obrátí ruka dozadu, byla docílena tak, že na jeho levou ruku byl nanesen make up tak, aby vypadala jako zadní část jeho pravé ruky. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama