Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byla manželkou a matkou. Teď chce být zase sama sebou. Dvacet let se Shirley věnovala jenom rodině. Manželovi, dvěma dětem, domácnosti. Naučila se být sama a povídat si se zdí ve svojí kuchyni. Naučila se nazpaměť své povinnosti: večeře přesně v šest, v úterý čipsy s vejcem, ve čtvrtek stejk... Málem už zapomněla, že někdy měla nějaké sny a ideály. Že toužila cestovat, poznávat svět a daleké kraje. Prostě tak šel život a ona jej tak brala. Až do onoho dne, kdy jí náhoda přihraje nabídku tak lákavou, že odmítnout ji by mohl jenom blázen. Ostatně – co je na tom, vyrazit si na čtrnáctidenní výlet do Řecka? Když ji na něj nota bene zve její přítelkyně, která jej vyhrála v jakési soutěži a nemá s kým jet? Miliony lidí jezdí každoročně na dovolenou, proč by jednou v životě nemohla jet i ona? Že se to nebude příliš zamlouvat jejímu manželovi? No a co na tom, však on to nějak přežije. A Shirley se po počátečním váhání rozhodne. Splní si svůj tajný sen: sedět na břehu moře, popíjet dobré víno a dívat se na západ slunce. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Natáčeno na ostrově Mykonos! Tedy ještě když nevypadal tak jako teď, takový klid byste dnes sotva hledali.  Je dobré vidět, že britský vtip lze občas najít v jeho nejkvalitnější podobě. Začátek v Británii je takový odlehčený emancipovaný kitchen sink bloody routine realism, ale jakmile se dáma vydá s Olympic airlines do země kde slunce svítí skoro pořád, posouváme se stylově dost jinam. Líbil se mi ten začátek a střídání časových rovin. ()

Violeta 

všechny recenze uživatele

Já viděla krásnou, lascívní babu! ..Tahle baba pochopila, že fakof od přítele má v životě stejnou funkci jako povzbuzení od nepřítele - usnadňuje uvědomit si vlastní hodnotu. Shirley pochopila, vynásobila nevyčíslitelnym a zúročila. S grácií, elegancí a nesmírně vyrovnaně tam kopla vzteklou a pokud neubrala, úročí dodnes. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Nádherný film "Americká krása" je o kríze stredného veku, rozprávaného z pozície muža. Shirley Valentinová, naopak, rozpráva o tomto životnom období, zo svojej pozície. Z pozície matky dvoch odrastených, samostatných detí, z pozície manželky - robotky, ktorá žije svoj nalinkovaný život v hlbokých brázdach stereotypov. Keď tu však naraz príde šanca vycestovať do slnečného Grécka. Bez manžela. A tam sa naša hlavná predstaviteľka zamiluje. Do života. Začína si uvedomovať samu seba a začína si uvedomovať i to, že ešte zďaleka nie je koniec krásnych chvíľam. ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Jak se z kdysi vitální, veselé a energické holky stane životem unavená čtyřicátnice, která je své rodině dobrá opravdu už jen k tomu, aby jim dělala služku? Shirley by mohla vyprávět... A taky vypráví - s nadhledem a humorem. Jednoho dne, kdy pohár trpělivosti přeteče, udělá elegantní vzpouru a začne nový život - po svém a tentokrát určuje pravidla jen a jen ona. Návod pro mnoho českých žen, jak se stát samy sebou. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY:Tak Shirley měla určitě moje stoprocentní sympatie, tím jak se rozhodla jít nebojácně vstříc novému životu i svému novému já. Člověk nemusí být zrovna rozervaným rockerem či prokletým básníkem, aby bořil hranice zavedených konvencí, někdy stačí jen odhodlání překopat svůj maličký a jediný životek, jak Shirly správně podotkla. Moc mi imponovalo, že na to šla zdravým selským rozumem a pochopila, že ačkoliv je láska úžasná věc, stejně důležité je začít mít ráda sama sebe a je jedno, jestli se to stane v nádherném, prosluněném Řecku, nebo kdekoliv jinde. Bavilo mě, jak tou nově nabytou vnitřní svobodou vyváděla z míry všechny ty lidi se zatuchlými názory a nakonec to snad trklo i jejího manžela, jak skvělou má doma ženskou. A že to byl jinak pořádný zabedněnec. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo se na řeckém ostrově Mykonos. Natáčelo se v hotelu Mamulos. (M.B)

Reklama

Reklama