Reklama

Reklama

Věčný svit neposkvrněné mysli

  • USA Eternal Sunshine of the Spotless Mind (více)
Trailer

Obsahy(1)

Joel (Jim Carrey) je ohromen, když zjistí, že si jeho přítelkyně Clementine (Kate Winsletová) nechala vymazat z paměti jejich bouřlivý vztah. Ze zoufalství kontaktuje vynálezce tohoto zákroku, doktora Howarda Mierzwiaka (Tom Wilkinson), aby mu naordinoval stejnou léčbu. Když se však jeho vzpomínky na Clementine začnou vytrácet, Joel si náhle uvědomí, jak moc ji stále miluje. Charlie Kaufman získal Oscara za (velmi) originální scénář. V tomto surrealistickém milostném příběhu, který je úchvatným a vizuálně podmanivým mistrovským dílem, hrají také Kirsten Dunstová, Elijah Wood a Mark Ruffalo. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 511)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Čtyři věci k filmu. První, naprosto užásný herecký výkony Jima Carreyho a Kate Winslet. Druhá věc, děj, proboha nechat si mazat vzpomínky na nějakou holku -- NIKDY, jen ať je v tý kebuli pořádnej bordel. Poslední dvě věci jsou klučíčí poznatky, takže holky sorry - Kate Winslet má hezký nohy a Kirsten Dunst tam skáče po posteli jenom v kalhotkách. Originální scény umím prostě ocenit, ještě navíc v originálním příběhu. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Sand's overrated. Nechal jsem se zlákat nadšenými ohlasy místních na druhé shlédnutí a, přestože nestíhám vidět ani většinu filmů, co bych chtěl, napoprvé, rozhodně toho nelituji. Nejvyšší hodnocení jsem dal už napoprvé, kdy mi určité nejasnosti vynahradila neskutečná vizuálně-scénáristická originalita. Teď, napodruhé, už vidím, že je vše do detailů promyšlené a krásně do sebe zapadá. Místo přemýšlení o drobnostech jsem se tak mohl pořádně položit do příběhu a stalo se něco, co bych opravdu nečekal - jen tak mimochodem se mi tento film vryl do hlavy jako ten nejkrásnější film o lásce, s některými naprosto geniálně citlivými místy, sem tam to jsou vážně neskutečné emoce, gradující obzvláště ke konci. Prostě další z nemnoha titulů, kterým bych dal okamžitě i šestou hvězdičkou, kdyby tu ta možnost byla. 110%. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Jak blažený vestálčin úděl je, na svět zapomene, a na ni zase svět. Neposkvrněné mysli věčný svit! Modlitby její vyslyšeny, přání umí se zbýt. ___ Krásné by bylo zapomenout. Pro klid duše. Nejde ale vyrvat jen to špatné. Bohužel neexistují jen dvě barvy. Na co by nám byla zdravá duše bez obsahu. Bolest je důležitá. Protože je vášnivě zaklesnutá do krásných věcí, kterých se zbavit nechceme. Bolest je důležitá. Hýčkejte tu svini. ___ Překrásná ukázka filmařské práce. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

UZ prvy zaber a prvy ton hudby vas vtiahne do neskutocne zaujimavej a jedinecnej atmosfery Vecneho svitu. Briliantny herecky koncert v podani Carreyho a Winslet. Carry u mna uz totalne prelomil svoj obraz "gumenej tvare" z Masky, Kate zase uz u mna nikdy viac nebude Rose z Titanicu, ale blazniva Clementine. Vecny svit ma vsetky esencie uzasneho filmu. Dokonalu hudbu, vybornu kameru, zaujimavy pribeh, vynikajuce herecke obsadenie a dovolim si napisat miestami az Lynchovsku atmosku, ktora v kombinacii s romantikou vytvara velmi zaujimavy feeling. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fuuha, tak tento film budem predýchavať ešte dlho. A nehanbím sa povedať, že som vyronil aj nejakú tú slzu. Nádhera, úprimne skvelý scenár, réžia...a herci? Jim Carrey, čo povedať, bravó. A ani si nechcem prestaviť, ako by to s ním vyzeralo teraz, keby podobnú rolu vzal pred desiatimi rokmi. Len tak ďalej. Ešte k tomuto inteligentnému a hlbokému filmu. Taký trpký a zároveň nebezpečne hrejivý, príbeh vymakaný, a perfektne premyslený, skvelé je tu všetko, čo film môže mať. Čo viac dodať, hriech nevidieť! 100%. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (46)

  • Děj se odehrává převážně v Rockville Centre, předměstí Long Islandu, dále v Montauku na Long Islandu a v New Yorku. (Nancy...)
  • Behom natáčania scény kúpania v umývadle Kate Winslet (Clementine) odpadla. Vtedy zistila že je tehotná a čaká druhé dieťa, syna Joa. (matthew.17)
  • Oranžová bunda, kterou Clementine (Kate Winslet) nosí, a která na Joela (Jim Carrey) tak zapůsobila, napadla režiséra jako odkaz na knihu "Dívka s pomeranči" spisovatele Josteina Gaardera. (Nancy...)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama