Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový agent protidrogové jednotky Sean Vetter provede s parťákem Demetriem Hicksem razii v mexické Tijuaně, aby zatknul bosse drogového kartelu Mena Lucera. V krvavé přestřelce se sice mafiánovi podaří uprchnout, ale Sean ho pronásleduje a nakonec zatkne. Po úspěšné akci se vrací domů k manželce Stacey. Místo zatčeného Lucera okamžitě převezme gangster, který si svou krutostí vysloužil přezdívku Diablo. Lucero je odsouzen na doživotí a žádá svého pobočníka Matea Santose o službu. Krátce poté vnikne do Seanova domu zabiják, který střílí na pár ležící v posteli. Stacey je zabita, Sean těžce zraněn. Od překupníka Monroea se dozví, že za vraždami stojí Diablo. Mateo Santos mezitím organizuje převoz Lucerovy rodiny do bezpečí. Manželka i malý syn zahynou při explozi auta, v němž byla nastražena bomba. Nešťastný Lucero zavolá Seanovi a radí mu, jak má dostat jeho nelítostného nástupce. S Hicksem se vydávají za obchodníky s drogami a chtějí od dealera Joea koupit kokain. Když přebírají zboží, Sean zjistí, že muž, jenž ho přivezl, je jedním z vrahů, kteří vnikli do jeho domu. Vrhne se na něj, a vyvolá tak přestřelku mezi policisty a zločinci. Kvůli zpackané akci, která stála život tři policisty, je Sean odvolán. Pronásledování Diabla se ale nehodlá vzdát. Dokáže dotáhnout pomstu do zdárného konce? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Že je toto téma o pomstě již ohrané? Že v některých momentech tempo uvadá? Že je zde x zbytečných dialogů a keců? Že je samotný závěr odfláknutý? Ano, to vše je pravda. Ale co má být, když charisma Vina Diesela je prostě dokonalé a je to drsňák, kterému by se málokdo postavil do cesty. Navíc akční scény jsou natočeny slušně. Sice jich je poskrovnu, za to jsou kvalitní. Pamatuji si, že v roce 2003, kdy film vyšel, jsem byl z něho dost unešený. Zejména scénu jak ubije k smrti jednoho dealera, mám od té doby v paměti a i když se to bude zdát morbidní, tak ji fakt žeru. Na druhou stranu moc nerozumím místnímu hodnocení (56% a pouze 21 fanoušků). Myslím si, že by si film zasloužil hodnocení lepší. Já dávám téměř o 20% více. 75% ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Koukám, že nejsem sám, komu tenhle film připomínal průměrnou "Stývn-Segalovku". Zabili mu ženu a on se vrací, aby se pomstil celému drogovému kartelu nekompromisní cestou. Inu dobrá, pane Diesel. Rozmašírujte těm hajzlům jejich kriminální varlata podle libosti... Jenže nezapomeňte, že akční film by měl být o akci, vypjatých scénách a soubojích. A toho všeho se mi v "Osamělém mstitelovi" fakt nedostávalo. Když už Béčko, tak ať má aspoň grády... Tohle ucamrané plácání se od dealera k dealerovi ve mě rozhodně neprobudilo krvechtivou zrůdu :) No, škoda... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

F. Gary Gray má občas světlejší momenty a dokáže některým pasážím vtisknout napětí a originalitu, ale v tomhle thrilleru se mu na režijní taktovku lepí spíš nelogické situace a řada scén vyloženě trapně klišovitých. Do idylického soužití Stacey a protidrogového policisty Seana zasáhne Staceyina vražda a děravý děj se už jen přehoupne ke klasickému honu za pomstou. Sean to psychicky nezvládne, postřílí pár maníků a od policie je propuštěn. Tím jeho předvídatelná honba za pomstou ale nekončí. Tu a tam se blýská na propracované akční sekvence, ale jinak jde jen o ždímání divákova času. Seč Diesel disponuje jistým charisma, ostatní tvůrci filmu jsou jakoby proti, chybí napětí, místy logika a celkové vyznění je znatelně pod průměrem!! ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se stalo. Už od pohledu tuctové seagalovsky-lundgrenovské céčko a přitom se z toho vyklubalo velmi kvalitní béčko. Pomsta sice není kdovíjak originální námět, ovšem to podání je na jedničku - zvlášť zvrat ke konci filmu a vůbec samotný závěr se mi hodně líbil. Navíc Vin Diesel tady ze sebe ždímá maximum hereckého umu, o kterém snad možná ani nevěděl, že ho má :-) takže jeho postavu jsem mu plně věřil. Stejně kvalitně se projevil i Tate a ve třetím sledu i můj oblíbený Olyphant, který ale neměl až tak moc prostoru. Pokud tedy vybírat něco z dlouhého seznamu "tupých béček", tak tohle brát jako jedno z prvních. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud měl tohle být akční film, tak tam té akce tolik nebylo. Vůbec jako akční film toto dílo u mne nenalezlo odezvu. Diesel se moc nepředvedl, takže film usnul hned po začátku. Děj je statický, takže mi to přišlo jako detektivka. Akční film by měl mít spád. Tenhle jej neměl. Za prachbídný konec nedostane tento film ani ň. 3007201110008/10501 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Původně se měl film jmenovat Diablo, avšak to se nelíbilo firmě Blizzard Entertainment, která vytvořila několik dílů úspěšné počítačové hry se stejným názvem. Neprošla ani kosmetická změna názvu na El Diablo. Díky těmto nepříjemnostem byl film nakonec uveden s více jak ročním spožděním pod definitivním originálním názvem A Man Apart. (korbitch22)

Reklama

Reklama