Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Špičkový agent protidrogové jednotky Sean Vetter provede s parťákem Demetriem Hicksem razii v mexické Tijuaně, aby zatknul bosse drogového kartelu Mena Lucera. V krvavé přestřelce se sice mafiánovi podaří uprchnout, ale Sean ho pronásleduje a nakonec zatkne. Po úspěšné akci se vrací domů k manželce Stacey. Místo zatčeného Lucera okamžitě převezme gangster, který si svou krutostí vysloužil přezdívku Diablo. Lucero je odsouzen na doživotí a žádá svého pobočníka Matea Santose o službu. Krátce poté vnikne do Seanova domu zabiják, který střílí na pár ležící v posteli. Stacey je zabita, Sean těžce zraněn. Od překupníka Monroea se dozví, že za vraždami stojí Diablo. Mateo Santos mezitím organizuje převoz Lucerovy rodiny do bezpečí. Manželka i malý syn zahynou při explozi auta, v němž byla nastražena bomba. Nešťastný Lucero zavolá Seanovi a radí mu, jak má dostat jeho nelítostného nástupce. S Hicksem se vydávají za obchodníky s drogami a chtějí od dealera Joea koupit kokain. Když přebírají zboží, Sean zjistí, že muž, jenž ho přivezl, je jedním z vrahů, kteří vnikli do jeho domu. Vrhne se na něj, a vyvolá tak přestřelku mezi policisty a zločinci. Kvůli zpackané akci, která stála život tři policisty, je Sean odvolán. Pronásledování Diabla se ale nehodlá vzdát. Dokáže dotáhnout pomstu do zdárného konce? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vehicle Identification Number Diesel (odteraz iba Vincent Nafťák) a jeho prvá spolupráca so skvelým režisérom F. Gary Grayom (volajme ho ďalej iba Ef DžíDží). Miestne hodnotenie klame a film rozhodne mal Dží Džího kvalitný rukopis. No, pravda je, že nepomohol im “premakaný” scenár..., policajtovi zabili ženu, on nepochopil, že je to šanca začať odznova, a tak sa išiel rýchlo a zbesilo pomstiť, a v podstate za plnú severoamerickú hodinku a pol vybielil gang chilli con carne cigošov. Aké originálne že ?? Ja viem, ja viem, ale nejde o to, či sa jedná o stokrát videné, ale o to, ako dobre to na stoprvé borci natočia. Ef DžíDží je skvelý režisér, a Vincent Nafťák, predtým než definitívne pochopil, že Fas & Fúria sú jeho budúcnosť, ešte kvalitne dolapil pár cigošov, povedal im, že medikamenty sa mimo oficiálnych trás do USA nosiť nebudú ak z toho on nič nemá, urobil im bum bum a bác bác a bolo. Mne celkom sedí tento tradičný Oravský štýl života v pohraničí Mexika. Vám nie ? Za zmienku stojí určite ľúbivá surovosť scén, kvalitná prestrelka podľa vzoru “Horlivosť”, aj Nafťákov image. Rovnako tak sa mi páčil výkon Timoteja OliySlona v úlohe drogového priekupníka. Všetko do seba celkom pekne zapadalo. Ja som bol na konci spokojný a ku tomu ešte aj milo prekvapený. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Hmm, tohle jsem přetrpěl velice těžko, téma je už dosti ohrané, což by nevadilo, kdyby byl film atraktivně a zábavně natočen, což nebyl. U většiny sekvencí jsem si říkal, že jsem už někde viděl a mnohem lépe natočené. Vin Diesel neumí hrát, jen se tváří drsně, ale v tomto filmu jsem mu to vůbec nežral. Otravoval mě tu více než v předchozích filmech ve kterých jsem ho viděl a nebavily mě scény, když se tupě nechal vyprovokovat, někoho zmlátil a následně se ospravedlnil, že mu zabily jeho ženu(Takových situací je tam mnoho). Jinak, režisér se filmu chopil velice špatně, mnoho nechtěně komických scén, nezajímavé a nezáživné akční scény, předvídatelnost a mnoho klišé. Kdybych film vypnul po 30 minutách, tak bych o nic nepřišel. No, další tupý brak u kterého se nedalo uvolnit, mé hodnocení 1 hvězdička... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Již před delší dobou jsem si všiml, že moje hodnocení tohoto filmu dosti vybočuje z celkem šedého průměru hodnocení drtivé většiny diváků... Sám se divím, že film není hodnocen lépe, ovšem nevnucuji nikomu jeho absolutní hodnocení, jako činím já sám. Film jsem shlédl dvakrát a to v mezidobí několika let a opravdu nemohu hodnotit jinak. Důvodů je pro mne mnoho. Jednak příběh, ano jednoduchý příběh o pomstě, který osobně prostě v akčních filmech zbožňuji. Diesel je zde neuvěřitelný tvrďák, před ničím se nezastaví, jeho podobnost s komixovým "Punisherem" (kterého považuji za ztělesnění pomsty samotné) je zde velice výrazná, ovšem film se tváří dosti realisticky, což se mi na něm právě líbí. Herecké výkony - všech hlavních postav jsou na jedničku. Akce na jedničku. A hlavně několik pro mne nezapomenutelných scén, jako je "šikana" mladého namachrovaného dealera/vedoucího kadeřniství za přestupek, umlácení a zabití jednoho z gangsterů při akci po tom, co šmejd začne mluvit o zavraždění Dieselovy manželky, "pohřbívání za živa" kadeřníka za účelem dostat se dál k šéfovi kartelu, vztah hlavního hrdiny s hlavním záporákem, perfektní konec, kdy si Diesel pro hlavu mafiánského kartelu prostě příjde ... Já ten film prostě miluju, je to jeden z nej akčních revenge filmů, co znám. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Spousta záporů, málo kladů je velmi blbá kombinace. Diesela mám rád a hrát drsný týpky umí - první hvězdička, pak už jsem ve filmu našel pouze jeden klad, a to brutálnost, přesně tak brutálnost, ne jenom milionkrát viděné bezúčelné střílení a mlácení. Ale když se tady někdo trefí, tak letí o mozek na zeď! -další dvě hvězdičky. Pak už z filmu nejde nic vyzvednou, chudý scénář a ještě chudší režie :( ()

Kalper 

všechny recenze uživatele

Tenhle film pohřbívají dvě věci. Tou první je scénář. Příběh je plný nelogičností a těžko uvěřitelných situací, dialogy scénárista asi odposlouchal od dětí, když si hráli na policajty a zloděje. Druhou mínusovou položkou je neodůvodnitelná délka - 110 minut je na příběh o chlápkovi, co za symbolické pomoci dvou černochů zničí narkomafii, poněkud příliš. Klady jsou také dva. První z nich je scéna, kdy Sean (Vin Diesel) umlátil holýma rukama překupníka drog a tím druhým kladem je samotná Dieslova přítomnost. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Původně se měl film jmenovat Diablo, avšak to se nelíbilo firmě Blizzard Entertainment, která vytvořila několik dílů úspěšné počítačové hry se stejným názvem. Neprošla ani kosmetická změna názvu na El Diablo. Díky těmto nepříjemnostem byl film nakonec uveden s více jak ročním spožděním pod definitivním originálním názvem A Man Apart. (korbitch22)

Reklama

Reklama