Reklama

Reklama

Pokémon: První film

  • Japonsko Pocket Monsters: Mewtwo no gyakushū (více)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film založený na úspěchu japonských televizních seriálů a Nintendo her je situován do fantastického světa obydleného vedle lidí také 150 druhy imaginárních příšerek, nazývanými Pokemon. Každá z nich má nějaké speciální schopnosti a dovednosti. Čekatel na titul Mistr Pokemon Ash Ketchum, jeho přítel profesor Oak a další přátelé spojí své síly s elektricky nabíjeným Pokemonem zvaným Pikachu. Jejich rivalové Jesse, James a Meowth, známí jako Raketový tým se snaží Pikachu ukrást a s jeho pomocí získat nadvládu nad všemi Pokemony. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Pokemon film je lepší než samotný seriál. Zatiaľčo ten ma nikdy nedokázal nejakým spôsobom zabaviť a bolo v ňom viac vecí, ktoré ma od sledovania skôr odradzovali ako priťahovali, film sa tých nedostatkov zbavuje alebo ich je menej. Čo ma dosť prekvapuje je, že som od filmu očakával zážitok príšerný a hrozný (t.j. jedna hviezda z piatich), avšak nakoniec film dopadol ako solídny priemer. Niektoré momenty sú tu silné (zábery, ako musia medzi sebou nedobrovoľne bojovať roztomilé tvore), niektoré slabšie (začiatok a až príliš unáhlený záver), avšak vo výsledku sa jedná o fajn zážitok. Sú tu emócie, je tu fajn hudba, rozvitejší príbeh,.. film obsahuje to, čo by mal seriál mať no nemal, a naopak nemá to, čo seriál mal, avšak obišiel sa aj bez toho (už to, že tu Misty nie je tak otravná z toho robí omnoho lepší zážitok). Z mojej strany spokojnosť. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

První samostatný film počítačové legendy a posléze známého fenoménu Vás asi překvapí jen stěží. Je vidět, že scénář někdy ani není zapotřebí, stačí parazitování na dočasné slávě, ale až taková arogance ze strany tvůrců, to se vidí málokdy. Ale co, filmu se v žebříčku návštěvnosti klaněli i mnohem známější jména, takže kdo je ten chytrý? Ani animace mně za srdce nechytla, takže jediné co žádá jednu hvězdu je nespochybnitelná originalita, která ostatně provází celou tuhle podivnou sérii. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl prvně asi v 10 letech, byl jsem unešen, i ono citové vydírání na mě zbralo a řval jsem jak želva. Jenže teď po devíti letech, jsem film našel ve skříni a musím říct, že je to opravdu pakárna. Ash s Pikachu jsou tak kladný, až mi byli protivný, a tak postavou mi neblíž byl záporák MewTwo. Dost jsem se v během filmu ztotožňil, s jeho filozofií, vymýtit všechny trenéry i pokemony.. :-D ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tak musím napsat, že tato hodinová epizoda, nebo říkejme tomu raději film, když to má v oficiálním názvu, dopadl oproti kratším epizodkám překvapivě ještě hůře, než jsem původně předpokládal. Jak jsem už psal v komentáři k seriálu, tak ta samolepková mánie mě ještě stihla zastihnout, takže jsem v menším věku tehda povinně sedával k obrazovkám a tento primitivní animák pravidelně sledoval. Bohužel film šel trochu jinou cestičkou a do hlavní role vměstnal naklonovaného Pokémona Mewtwo místo ustřední trojky známé ze seriálu, která hrála v tomto případě spíše vedlejší křoví. Pokémoni jsou ale především o velkých napínavých bitvách a ty tady prostě chyběly úplně. Každé zvířatko se spokojilo s jedním útokem a bylo po zápasu. Takže nezájimavý scénař, nudné bitvy a prakticky i bez nějakého pokusu o vtip. Hvězdičku však dám alespoň už jen ze soucitu a ten šťastný konec. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Pokémon je moje láska, která umře až se mou na smrtelné posteli (možná mě srazí vlak, přejede auto, spadne se mnou letadlo, sežere mě žralok, nebo dostanu infarkt ze zdejšího hodnocení, no prostě dokud neumřu, budu je milovat :o) Takže můj první zhlédnutý film s Pokémony neskončil jinak než, že se moje láska více prohloubila :o) Přiznám se bez týrání a beze studu, já tu žlutou potvoru, co dělá Pika-pika miluji i ty ostatní zrůdičky, kvůli kterým dokáži vyloudit slzičky, tak jako ony pro Ashe :o) A díky ty příšerce Mňu si snad i oblíbím růžovou :o) Rakeťáci zase mizí ze scény :o) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Keď ide Fergus ku Gyaradosovi po tom, čo Mewtwo odrazil jeho Hyper Beam, môžeme vidieť na zadnej strane Nidokinga, ale Fergus má Nidoqueena. (patrik1177)
  • Keď sa Brock pozerá na obraz sestry Joy, v detailnom zábere naň Brock vrhá tieň, ale v predchádzajúcom zábere nie. (patrik1177)
  • Ve filmu navazujícím na seriálová dobrodružství můžeme slyšet Pokémona poprvé doopravdy mluvit, přestože neotvírá ústa. Pokémon Mewtwo používá ve filmu lidskou řeč namísto vydávání obvyklých pokémonních citoslovců, často totožných se jménem daného Pokémona. (FFilipCZ)

Reklama

Reklama