Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Jsem milovníkem světa dinosaurů a jako malého mne snad ani nic jiného nezajímalo. Musím však říci, že tento seriál je dělaný tak říkajíc "na efekt" daleko víc, než jako obohacující dokument o zajímavé informace. Podle mě si tam strašných věcí navymýšlej a spousta z nich ani snad není možné vědecky podložit. Navíc zvláštní efekty oproti Jurskému parku hodně zaostávají. Být to 25 let staré, asi bych nehodnotil tak špatně. Co se efektů týče je to spíše na úrovni Cesty do pravěku než Jurského parku... Škoda ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Překrásné animace, vytvářející prapraprapravěká stvoření, nás provázejí tímto skvělým dramatickým dokumentem, jenž je podaný tou nejpopulárnější formou, aby zaujal nejširší masy. Všichni neignoranti by měli vědět o Římské říši, o Hitlerovi. Stejně tak o dinosaurech. Jakým způsobem (...se vědci domnívají, že...) žili, co tak asi dělali ve chvilce mezi obědem a první snídaní, když zrovna nepochodovali napříč kontinentem, a podobně. Sám jsem byl v dětství dinosaury přímo posedlý, takže takové věci dokážu opravdu ocenit :o) ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument BBC. Má krásné počítačové animace, které se mi na celém cyklu líbí ze všeho nejvíc a ukáže vám a řekne dost o životě dinosaurů i o nich obecně. Kdysi to byl můj naprosto nejoblíbenější ,, seriál" a měl jsem to i na VHSkách. Krásný zážitek a NEJLEPŠÍ dokument VŮBEC. Zaujme každého bez rozdílu věku. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že pre dnešnú efektami nadupanú filmovú tvorbu už nič prevratné, avšak vo svojích rokoch sa jednalo o prelom v televízných dokumentoch. BBC ako vždy zabodovala a svojím originálnym prístupom k tradičnej téme strhla na seba zaslúženú pozornosť. Určite treba vidieť, a to rozhodne nie len kvôli strhujúcemu vizuálu, ale aj vďaka výživným a objektívnym vedeckým informáciám.... ()

Marasuchus17 

všechny recenze uživatele

Tento seriál po mých pravidelných zhlédnutích rozhodně zařazuji na 1. místo v britské dokumentární filmografii (nejlepší dokumentární seriál od studia BBC Earth) kvůli jeho pečlivě zhotoveným detailům na animatronických tělech a animacích dinosaurů a ostatních zvířat, dále proto, že do role komentátora byl vybrán snad nejlepší možný člověk (jak v anglickém, tak i českém znění), jednak díky nejideálnějším lokacím ze současných přírodních krajin na naší planetě, druhak i kvůli překrásně poučným příběhům určitých zvířat, a to vše doplněné velmi krásnou hudbou. Sice si myslím, že studio BBC Earth už dokázalo vytvořit dokumenty o dinosaurech srovnatelné s tímto (tím míním zejména cyklus Planeta dinosaurů z r. 2011), nicméně tento seriál je stejně více nostalgičtější a o trošku vydařenější než ty nové. Nejvíce se mi líbily epizody 2. Čas titánů a 6. Zánik dynastie. Po pronesení těchto slov dávám tomuto legendárnímu seriálu ipřes veškeré velmi vzácné chyby zasloužených 100+ %. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Jedna minuta filmu vyšla producenty na 37 654 liber. (ČSFD)
  • 17 počítačových grafiků a 7 výtvarníků vytvořilo pro natáčení 30 pravěkých zvířat. (Dr.Okamura)
  • Putování s dinosaury se stalo nejsledovanějším seriálem v historii BBC a ve Spojených státech současně nejsledovanějším dokumentem v historii kabelové televize. (Dr.Okamura)

Reklama

Reklama