Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

  • Velká Británie Walking with Dinosaurs 3D (více)
Trailer 4

Zapomeňte na Jurský park! Teprve teď máte opravdu možnost stát se součástí světa, v němž vládnou dinosauři. To, co jste si mohli zatím jen představovat, se stává skutečností a vaše cesta do druhohor může začít. Zažijete putování s dinosaury v dobách, kdy vládli Zemi. Jejich cesta začíná před 70 miliony let na Aljašce, kdy je každý rok dlouhá a temná zima nutí v tisícihlavých stádech k stěhování z jejich domovů za potravou na jih. Dinosauři už dlouho představují jedinečný fenomén, který jako magnet přitahuje děti i dospělé. A není to jen jejich gigantickými rozměry a růzností druhů. Stále si klademe otázky: „Kam zmizeli? Jak žili? Jaké byly jejich vzájemné vztahy? Žijí mezi námi jejich potomci?" A na základě nejnovějších poznatků je právě vybudován příběh filmu Putování s dinosaury – film ve 3D, který je vrcholným a strhujícím zážitkem stvořeným právě pro filmové plátno. Nedávné paleontologické objevy ve spojení s průlomovými filmovými technologiemi nyní představí nové a jedinečné dinosaury, kteří jsou skutečnější než kdy předtím. V průběhu této velké podívané prožijeme životní příběh býložravého Pachyrhinosaura, který se narodil jako nejmenší mládě, a od počátku se tak musí vyrovnávat se svými soutěživými sourozenci, s drsným a nevyzpytatelným světem, se zuřivými a hladovými predátory jako je zákeřný Troodon nebo monstrózní Gorgosaurus. Náš hrdina sice nikdy nebyl tím největším a nejdrsnějším dinosaurem své doby, ale dokázal, že pro evoluci může být důležitější i něco jiného, než jen být největším a nejsilnějším. A tak díky své statečnosti a schopnosti spolupracovat s dalšími členy migrujícího stáda nejen dokáže přežít, ale stane se pro své druhy nepostradatelným vůdcem a ochráncem stáda. Přijďte zažít dobrodružství tak skutečné, že se ocitnete přímo mezi dinosaury, prožijte dobu těchto obrů v největším příběhu za posledních 100 miliónů let, který byl inspirován veleúspěšným seriálem televize BBC. (Cinemart)

(více)

Videa (22)

Trailer 4

Recenze (102)

Helo 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako pokus nalákat děcka na paleontologii a do muzeí (hlavně dle toho konce). Vizuálně ucházející a hlavně potěšil pokus o realističtější pojetí animáku (rozumějte, že to to všechno vypadá v podstatě reálně a ani dinosaurům se nehejbe tlama, když žvatlaj). Problém ale je, že je to v celku nuda a ani hláškující pták to žel bohům nezachraňuje. A celé je to takové vážně pro děti - žádná krev, žádné vnitřnosti, žádné vzájemné požírání. Prostě pravěká pohádka. ()

Sharlis 

všechny recenze uživatele

Čo už vrátilo ma to do detských časov a Putovaním s dinosaury z 99teho :-) Bohužiaľ v porovnaní len slabý odvar, prevažne určený deťom. Ak by som mal 13, tak tomu dávam 5* okamžite. Ide o akýsi mix Dinosaurus a Putovani s dinosaury, ale druhé spomínané ostáva No.1 a to bez rečí. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Vizuálně moc pěkně udělané, ale spíše pro děti a to mi docela vadilo. Párkrát jsem se pousmál a občas mi bylo trapně. Scéna s Gorgosaurusem a jak se mu vysmíval kvůli rukám byla skvělá a asi jedna z nejvtipnějších, bohužel nic víc Putování s dinosaury nenabídlo a zařadí do takového pěkného lehkého nadprůměru .. 5/10 = 58% ()

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapena z těch negativních komentářů, já si myslím, že je to pěkně natočeno, hezká grafika, příběh je takový normální a naopak docela naučné pro děti, kteří se zajímají o dinosaury. Synovec byl z toho docela nadšený a mě se to také líbilo... aspoň to mělo něco do sebe než jako ty některé pohádky, které jsou fakt o ničem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbehovo síce prostučké, ale príjemné a veľmi dobre pozerateľné. Mám rád dinosaury, takže oceňujem aj snahu autorov o každom povedať aspoň základné informácie. Na to, aby si človek film užil stačí, keď sa nechá unášať peknými obrázkami, krásnou prírodou a ľahkým, milučkým príbehom... Spokojnosť sa určite dostaví. Preto u mňa po Jurskom parku a skvelých dokumentoch (hlavne od BBC) po dlhej dobe jeden z lepších filmov na danú tému. 75/100 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Animátor Marco Marenghi sa podieľal aj na originálnej predlohe spred štrnástich rokov. (Crybaby)
  • Příběh je vyprávěn prostřednictvím vypravěče Alexe, jednoho z ptáků rodu Alexornis, kteří mají symbiotický vztah s Pachyrhinosaury. Vyprávění je chvílemi doplněno hlasovými přenosy hlavních postav, "jakoby slyšíme jejich myšlenky," říká Barry Cook. (Pod)
  • Film měl zprvu režírovat Pierre de Lespinois s Barrym Cooem. Poté se informace změnili a skloňována byla jména Neil Nightingale a Barry Cook. Nakonec je uváděn pouze Neil Nightingale. Zda se režiséři měnili v průběhu natáčení, nebo šlo pouze o nějaký zmatek na internetových sítích,  není jasné. (Pod)

Reklama

Reklama