Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Recenze (130)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Pokud byste aspoň jednou za život měli vidět jeden bollywoodský trhák, je jím právě telugský spektákl RRR – neprohloupíte. Ta překombinovaná žánrová různorodost, která balancuje mezi epickým historickým velkofilmem [kritika kolonialismu i glorifikace mýtu indické revoluce nečekaně funguje], pompézním ale i bizarně stylizovaným akčňákem [jak se podařilo natočit některý akční scény mi fakt hlava nebere, protože ta dynamická a přesto extravagantní akce je neskutečnej randál], sentimentálním romantickým melodramatem, feel-good bromance buddy-movie [Bheem symbolizuje vodu, zatímco Raj oheň], a groteskním family-friendly muzikálem [Naatu Naatu taneční scéna je to nejlepší co jsem letos viděl] nemá sebemenší chybu, protože tenhle film má doslova VŠECHNO! Nic nechybí, nic nepřebývá. Pro jedny sice půjde o tříhodinový bollywoodský škvár, pro druhé zas půjde o dechberoucí 3áčkový over-the-top mind-blowing spektákl, který snadno strká do kapsy všechny západní blockbustery. Nehorázná pecka toto. Od teď chci aby každý vysokorozpočtový film byl jako RRR.... Co dodat? BOLLYWOOD AT ITS FINES! 9,5 turbanů z 10 🇮🇳🔥 ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

S. S. Rajamouli je zpět. Byl jsem fanouškem jeho komediální ulítlosti Moucha, ale bohužel mě jeho báje na motivy indické mythologie Baahubali moc nezaujala. RRR je však něco jiného. Pokud jste si mysleli, že vás indické filmy nebudou bavit, RRR vám to snad vyvrátí. Je tu všechno, čeho se bojíte od Indických flicků (taneční scény, přehnaná akce nebo hrdinové drsný jak sviň), ale na rozdíl od většiny Indických filmů je pravděpodobně budete milovat. Tedy alespoň já jsem to miloval, i když to na mě nefungovalo například v 3 Idiotech nebo v Baahubali. I ty taneční scény v RRR byly skvělé. RRR je příběh, který mi konečně potvrdil, že největší hajzlové na světě jsou BRITOVÉ. RRR je nejlepší BROMANCE tohodle roku. A to mezi hrdinami Ramou a Bheemou. Bojím se, že tenhle rok nic nepřekoná tyto dva borce. RRR má lepší akční scény a triky než veškeré Avengers a MCU filmy. Bez přehánění. RRR je film, který bere strašně inspirací ze starých hollywoodských epik a muzikálů. Ale z Indické perspektivy. A to je dobře. Tolik skvělých scén! Ta kde Rama a Bheem ukázali všem těm anglickým ženám, jak tančí pravý muži z Indie, souboj s tygrem, souboj proti rozzuřenému davu, flashback z Ramova mládí, obří akční scéna s celou podělanou Zoo. Chtěl bych ten film vidět v Indii v kině, kde dav bude šílet s každou smrtí britského sadisty. Miloval jsem když na konci udělali ten obří Fortniteový tanec na hrobě guvernéra Scotta. Miloval jsem RRR! (neplést s RRRrrrr). Je to boží! ()

Reklama

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Tak to byl nářez. Jeden z prvních indických filmů, které jsem viděla byla Magadheera právě s Ramem Charanem od Rajamouliho a tento film stále patří k mým nejoblíbenějším filmům obou pánů a stéle si jej pouštím. A to i přesto, že SSR poté přišel s vymazlenou Eegou a opěvovaným Baahubalim. Ovšem toto všechny jeho předchozí filmy hravě trumfne a s přehledem strčí do kapsy. Jasně nemá to hravost Eegy, či epičnost Baahubaliho, nebo dokonalé písně Maagadhery, ale příběh je naprosto úžasný, hlavní hrdinové dokonalý, jejich vztah si nezadá s klukama z Rychle a Zběsile (jedničku myslím, pochopitelně) či z WAR. Naopak si myslím, že tady je ještě lepší a dojemnější. Ano i zde se nakonec (ale opravdu až nakonec) dočkáme nějakých náboženských odkazů a indícií, bez kterých by se SSR neobešel, ale kdyby to tam nebylo já bych si pak vlastně řekla, že to možná ani není film od něj :D. Na tento film jsem se těšila dobře dva roky a opravdu se to vyplatilo. Každý film SSR v podstatě překoná ten předchozí a jestli to takto bude pokračovat dále, tak já se už opravdu nemohu dočkat jeho dalšího počinu. PS: Zde máte důkaz, že když vás vychovají jako malou nacistku, tak i po emigraci do Anglie stále zužitkujete, to co se v SS naučíte :D ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit, tady by dostal nakopáno i John Wick, Dutch i s Loganem - nebo si dosaďte libovolného tvrďáka. RRR je fakt úlet který nemá obdoby v západní kultuře, bizár, který vyvrcholí tak šestkrát, zazpívá, zatančí, vypálí sítnice vkusu i nevkusu, film kde se hrdinové v závěru doslova spojí nejenom proti hlavnímu bossovi, mlátí zaporáky motorkami, háží kolem lvy a tygry, zpomalovačky, chlapská telepatie a nepřekonatelná sílá přátelství... Cringe, epic, cheesy. Můžu tady vlastně vypsat všechna adjektiva a nebudu daleko od pravdy. Ale také jsem to musel vidět tak na osmkrát, a vždy si důkladně pročistit oči a nechat mé smysly pořádně, ale opravdu pořádně, odpočinout. 65 % ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na Bollywood se nedá tak úplně připravit,  to se musí zažít. Pár fláků už jsem viděl, čili minimálně jsem čekal tanečky a písničky, kterých byla pochopitelně plná řiť.  Akce pak naprosto ultimátní a přesně v duchu hesla  "To nevymyslíš"  Srážka tygra s vlkem, hody motorkou, hody levhartem a tygrem, několikametrové skoky, jeden muž rozežene obrovský dav, jeden muž s dítětem zastaví po zuby ozbrojenou vojenskou jednotku atd.  Kýbly toho nejlacinějšího patosu, mnohdy příšerné triky, hrůzné "herecké" výkony a anglofobie až za hrob aneb odlehčená a nevázaná zábava po indicku. Dá se na to přistoupit, to rozhodně, ale na dlouho mám zase vystaráno. A nechám si tu jen tři hvězdy, aby ten odstup byl dostatečnej. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu RRR byl původně jen názvem pracovním a písmena R mají odkazovat na jméno režiséra a hlavních hvězd  – S.S. Rajamouli, Ram Charan a Rama Rao Jr. Ovšem fanouškům se líbil natolik, že se producenti rozhodli jej zachovat a název se poté přizpůsoboval tak, aby zapadl do RRR, a to i přesto, že název má poté rozdílný překlad (Rise, Roal, Revolt v hindštině, Raudraṁ Raṇaṁ Rudhiraṁ v telužštině, Rattam Raṇam Rauttiram v tamilštině, Raudra Raṇa Rudhira v kannadštině a Rudhiram Raṇam Raudhram v malajámštině). (marrjaana)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama