Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

V době Ordinací v růžové zahradě a Ulic, je tento seriál opravdovým skvostem a mohu ho všem doporučit. A to myslím opravdu bez nadsázky a humoru. Vztah (úcta a respekt) k alternativám medicíny a k indiánům, černochům a divokému západu a přírodě samotné. Mám pocit, že s přibývajícími léty dokážu seriál ocenit mnohem víc než před lety, kdy jsem ho sledoval se svoji babičkou. Rozhodně v sobě nese mnohem víc morálních pouček než většina nově vznikajících seriálů.. Jak smutné, že filmaři před lety si uvědomovali, že seriály mohou diváky i poučit a vzdělat. ()

Ziggy Zagg 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak jsem to mohl kdysi sledovat. Všechny hlavní postavy - ctnost sama. Dokonce i nejdrsnější hoši jsou vyfénovaní kavalíři. Jedna trapná scéna stíhá druhou ... tím že to byl jeden z prvních amerických seriálů po 89´, má to i velmi velký počet hodnocení, a ne vždy tak nízké jak hodnotím já. Kdo dal 80%, tak to asi viděl před těmi 15 lety. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Kýčovitý a politicky nevědoucí seriál, jenž romantizuje divoký západ víc, než májovky. Májovky jsou alespoň zábavné staromodní dobrodružné romány, či filmy pro kluky. Ale tato doktorka je maximálně tak pro holky a blbečky. Navíc se snaží namlouvat lidem, že i když se tehdy děli původním obyvatelum Ameriky a černochům špatné věci, většina bílých američanů byla proti, včetně vlády. Blbost!! USA byly, jsou a asi i budou silně rasistickou zemí, kde je většina populace vůči tomu lhostejná a slepá-trošku jako my. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Spasitelka Quinnová s 24 hodin stejným sladkobolným výrazem v seriálu plném nesympatických postav (hlavně ten rockovej zpěvák) a Sullym. Neříkám, že je to moc špatný, asi se to někomu může líbit, ale mě ne. Navíc opravdu nemusím seriály, kde se jedna postava tak vymyká, je tak neuvěřitelně nevinná a spravedlivá a vždycky všem vyřeší jejich problémy. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí a možná ideální seriál pro dnešní dobu? Žena, která se ve všem vyrovná mužům a rasová rovnost pro všechny. Teď si dělám trochu srandu, ale je vidět, že mně ta naše korektní společnost leze taky na mozek. :-) Zpátky k seriálu, jako mladého mě to bavilo. Povedlo se obsazení, všechny postavy mi byly sympatické a vcelku si na ně vzpomínám dodnes. Jednotlivé epizody měly poutavé příběhy a dokázaly mě vždy napnout. Pamatuji si, že seriál chodil každý pátek večer a já se na něj vždycky těšil... alespoň prvních několik sérií, pak to šlo bohužel trochu dolů a dnes už ani nevím, zda jsem to viděl do konce. Přesto doktorce Quinnové rád pošlu slušné tři hvězdy. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Hned několik herců se v seriálu objevilo opakovaně v různých rolích. V první sérii v díle "Kovbojova ukolébavka" hrál John Schneider pana McCalla a v šesté sérii se vrátil jako Daniel Simon. James Leland Adams se divákům nejprve představil jako generál Custer a potom jako Preston A. Lodge III. Brandon Douglas si zahrál podvodníka prodávající mrazící skříňku, o pár dílů později se objevil jako Colleenin (Jessica Bowman) nastávající Andrew Cook. (squella)

Reklama

Reklama