Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý film ktorý má zvláštnu atmosféru ... svet kasína pocítite ako keby ste boli priamo pri hracom stole...máte dojem,že obsluha kasína je len meter od vás. Napätie a neistota čo bude ďalej robia z toho filmu skutočne malú drámu :) Skutočnou perlou filmu je ale špičkový výkon vtedy ešte mladého C.Owena...je naprosto dokonalý , chladný a je to chodiaca " kalkulačka " ktorá nám všetko dôležité povie formou vnútorných monológov. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Snímek, který odstartoval hvězdnou kariéru Cliva Owena a nutno říct, že zcela zaslouženě, neboť je to právě on, kdo odtáhl celý snímek! Clive tu vystupuje jako Jack Manfred začínající spisovatel, který ( dočasně, už zase ) bere práci krupiéra, aby se v klidu mohl věnovat práci na chystané knize, aby se posléze právě práce krupiéra stala hlavním a jediným tématem jeho knihy. Krupiér je napínavý snímek s ponurou atmosférou, volně plynoucí, který vás vtáhne hned od začátku do děje a nepustí až do úplného konce. Pro mě osobně hodně milé překvapení. ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem od Mike Hodgese viděla a milé překvapení. Cliwe Owen se na roli krupiéra připravil opravdu výborně. Užijete si ruce kouzelníka nebo falešného hráče? Ruleta, Black jack, šlape to jak nejlepší švýcarské hodinky. Trochu mi vadil ten konec, kdy scénarista přiklepl krupiérovi morbidní smysl pro humor. Na druhou stranu tím dostal zajimavou pointu, bez zbytečných klišé. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Skvěle vystižená beznaděj a bezvýchodnost práce krupiéra. V tomhle filmu si navíc museli MGM vytipovat Owena jako budoucího kandidáta na Bonda. Owen je tu za obrovskýho šviháka ve smokingu a se starým Astonem v garáži (alespoň po část filmu). Kromě něho zaujme i subtilní režie, která dává Owenovi dostatek prostoru na herecké dýchání, ale zároveň se v poslední třetině nebojí přitlačit na pilu. Neprávem zapomenutý film. 80% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Film, který mě minul už z podstaty a tou je hazard. Nerozuměla jsem ničemu z hlavní problematiky, na jakém principu funguje kasino a vzhledem k tomu, že bych si nikdy v těchto prostorách nevsadila ani dávno zrušený desetník, je mi to vlastně jedno. S Clivem mám tak trochu problém, zatím mi v několika rolích spíš nesedl, i když mi není vyloženě protivný, ale tady mě jeho pitvoření nechalo naprosto chladnou a doprovodný rádoby psychologický podkres jeho myšlenek mi spíš vadil než těšil. Prostě a jasně nic pro mě. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Film byl vyloučen z Academy Awards krátce potom, co byl uveden v nizozemské televizi. (becki_tu)
  • Snímek se dočkal uvedení až dva roky po svém dokončení. (oje)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama