Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, reflektující nejen trable dospívajícího kluka, ale i atmosféru raných šedesátých let v USA - příchod barevné televize, přistání na Měsíci, počátky hippies a protesty proti válce ve Vietnamu. A tohle všechno v laskavém a vtipném podání rodinného seriálu s nabručeným otcem a starostlivou maminkou. Jako by mi to připomínalo vlastní rodiče :-). ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Nelze hodnotit jinak. Ačkoli se jedná o americký seriál, životy a vzpomínky na dětství jsou podobné. Je zde popsáno snad všechno, každičký kousek klukovských vzpomínek, od dětství po útrapy dospívání. Smích střídá slzy, slzy střídají smích. Podmanivá kombinace vybroušená do nejmenšího detailu. K tomu výborná hudba, která sice moje dětství nedoprovázela, ale moje dospívání už ano při cestách do minulosti za poznáním. A teď, když jsem dokoukal poslední díl, brečím tu jak slon. Takový je život. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoblíbenějších seriálů mého mládí. Popravdě si již moc nepamatuji děj, ale co si pamatuji je to, jak jsem vždycky držel Kevinovi palce ve všem, co dělal a nepropásl jsem ani jeden díl. Když jsem jej tady náhodou objevil, ozvala se velká nostalgie a já přemýšlím, čím byl ten seriál tak výjimečný. Byl z obyčejného života, měl zdánlivě jednoduchý děj o dospívání, plynul krásně pomalým tempem, výborně sedící dabing a hudbu. Asi bych se na něj s chutí podíval znovu... ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Milý seriál o dospívání v americe šedesátých let . Nezapomenutelná hudba a komentáře Miroslava Donutila, ve mě vyvolávají krásné vzpomínka na doby, kdy se tento seriál vysílal. Výborný Fred Savage se kterým projdete nástrahy dospívání a všech možných okamžiků, které provází život malého chlapce, studenta, až téměř v dospělého muže. Během 115 ti dílů se postupně seznámíme s Kevinovým nejlepším přítelem Paulem Pfeifferem a jeho velkou láskou Winnie. Opravdu velice povedený seriál, který si svoje místo na americkém seriálovém Olympu 80 let, bezesporu zasloužil. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

V tý době to mělo svý kouzlo, malý sympaťák Kevin, laskavý humor, po duši to pohladilo, i nějaké poučení k tomu. Ale dnes by to už nejspíš nemělo šanci zaujmout, je to spíše sentimentální záležitost pro ty, co to tehdy, když to dávali u nás prvně v televizi, viděli (spolu s Dallasem, Beverly Hills atd., atd.), v dobách, kdy nebyly mobily, internet, sociální sítě, lidi si byli tak nějak blíž a vůbec všechno bylo lepší. Ne, neposmívám se, já tehdy na BL také koukal pravidelně (stejně jako na Dallas, Beverly Hills atd.) a coby pubescent s rozjitřenými city to velmi prožíval. Jenom si na rozdíl od většiny zde tu čtvrtou a pátou nostalgickou hvězdičku odpustím a dám tomu jen tolik, kolik si to podle mě zaslouží. Průměrný seriál s chytlavými, leč lehce kýčovitými epizodami, neurazí, mnohdy pobaví a dojme, plus kvalitní český dabing. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Herečka Crystal McKellar, která hrála postavu Becky Slater – Kevinovy přítelkyně a pozdější rivalky, je ve skutečném životě sestrou Danicy McKellar, představitelky postavy Winnie Cooper. (Luxocculta)
  • V celkově 15. epizodě s názvem "Poraženi" jsou autentické záběry ze srpna 1968 v Praze. (Pyron)
  • Tvůrce Neal Marlens původně chtěl, aby prostředí bylo jeho rodným Huntingtonem na Long Islandu, kde vyrůstal. Prvky byly také převzaty z Blackova dětství z části White Oak v Silver Spring v Marylandu. ABC však trvala na tom, aby umístění zůstalo nespecifické (hovorové „Anytown, USA“). (Trajektt)

Reklama

Reklama