Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Velká Británie Dempsey & Makepeace (více)
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvůrci:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrají:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Televizní seriál Dempsey a Makepeaceová natočila v letech 1984–1986 televize LWT na popud diváků pod dojmem úspěchu seriálu Profesionálové. Jeho děj se odehrává v Londýně, kam v rámci policejní výměny přilétá poručík N.Y.P.D. James Dempsey. Je přidělen k zvláštnímu oddělení policie SI-10 pod velením detektiva superintendanta Gordona Spikingse, kde je mu jako partnerka přidělena seržantka Harriet Makepeaceová. Titulní postavy ztvárnili Michael Brandon a Glynis Barberová, kteří se v reálném životě v roce 1989 stali manželi. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (3)

Dempsey a Makepeaceová (1985) 

Seriál, na kterém jsem vyrostl a proto jsem nikdy neuznal český dabing. Slovenský je geniální a proto mám velkou radost, že na dvd vychází vedle české i slovenská zvuková stopa. Jinak dnes už to samozřejmě je starý seriál a mládeži nemůže nic říct, já odkojený filmy 80tých let však tento seriál mám rád pro napětí, výtečnou ústřední dvojici a správného britského ducha. Velká škoda že seriál nevyšel na DVD celý, v době, kdy vycházejí všelijaké kraviny nechápu, proč nemohly vyjít všechny díly. ()

Ozbrojení a velmi nebezpeční (1985) (S01E01) 

Pilotní díl musí ukázat, proč Dempsey skončil místo v New Yorku v Londýně. Budování atmosféry příběhu samozřejmě stojí nějaký čas, a tak se Makepeaceové dočkáme výrazně později, než by stálo zato. Pak se ale rozjíždí příběh, ve kterém půjde oběma o život, přičemž si ho párkrát sobě navzájem zachrání. A tak dostaneme podstatu příběhu - vzájemně se přitahují i nenávidí, přesto musí spolupracovat, aby jeden i druhý přežil.  Jinak samotný příběh o raketových hlavicích je zbytečně překombinovaný, sem tam je nějaká bitka, pár velmi slušných kaskadérských výkonů alá Belmondo a pár úsměvných sarkastických scén. Jo, na úvod seriálu velmi dobré. ()

Na padrť (1985) (S01E02) 

První díl po delším pilotu mnoho zábavy nepřinesl. Oba hrdinové se sice špičkují, ale ještě to není ono a příběh o uneseném voze plném peněz se spíše nezajímavý. Chybí napětí a více sebe špičkujících scén. Slabé. ()

Reklama

Reklama