Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vpodstate platí presne to isté, čo som napísal pri Siskovi. Nechce sa mi to opakovať, tak len toľko, že psí komisár mi pripadal ešte o niečo horší a či dám odpad, jednu hviezdu, alebo dve je absolútne irelevantné, pretože cieľoví diváci majú o 40 až 50 rokov viac ako ja a hodnotenie na csfd nie je tým pádom pre komisárových divákov nijako smerodatné. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

V Rexovi se objevují podobné zápletky jako v jiných krimi seriálech. Ale tady pomáhá sympaťák Rex. Práce se psy výborná, jejich kousky parádní. Jako zákusek ke svačině, nějaké žemli, či housce, proč ne? I když změna psovoda a prodlužování snížilo kvalitu, takže souhlas, suicide, že lepší jsou ty první řady. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Komisař Rex je jedna z věcí, které jsem začal sledovat opravdu v ještě útlém věku. Ještě si dokonce i pamatuju, že se vždycky vysílala na Primě, tehdy začátek prime dokonce 19:55! Klasický motiv policajta a psa je filmovým fandům pochopitelně dobře známý, ale řekl bych, že Rex je u nás vlastně ještě něčím víc, a i takovým synonymem pro správného Německého ovčáka. Postupem času se u seriálu měnilo hlavní osazenstvo (až do posledních řad nevydržel vůbec nikdo z původních), kdy první parta, okolo komisaře Mosera je obecně braná jako ta nejlepší, a jeho smrt je určitě ta nejemotivnější část seriálu. Po jeho odchodu nastoupil komisař Brandtner, který byl za mě taktéž úplně v pohodě, a přinesl do seriálu víc takové té akční a pohybové stránky, než jen klasické vyšetřování. Po jeho odchodu to šlo ale už definitivně do kytek, a poslední parta už byla jen stínem předchozích charakterů. No, ale těch housek se salámem se muselo na natáčení spotřebovat :) ()

adams89 

všechny recenze uživatele

První natočené řady s komisaři Richardem Moserem a Alexem Brandtnerem mají velice slušnou úroveň. Pamatuju si, jak jsem se jako malý kluk díval večer od osmi na každý jejich díl... a jak jsem pokaždé obrečel Moserovu smrt. I v dnešní době si na ně občas udělám čas. Do těch nových dílů s Hoffmannem a Herzogovou se ale už pouštět neměli. Vůbec mi ti dva nebyli sympatičtí a seriál mi celkově docela otrávili.50% ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

S Tobiasem Morettim to bylo ještě docela dobré, ale strašně hloupé. Jako malá jsem to milovala, ale když to vidím teď, tak si uvědomuji, jak je to hrozné. Tak naivní a nejhorší na tom je, jak mluví s REXEM, jako s člověk a on jim "pochopitelně" rozumí :-). Opakovaly se tam případy, takže to postrádalo originálnost. Ale na Tobiase se dalo dívat, vlastně jsem to sledovala jenom kvůli němu :-) ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Jediný představitel z původního vídeňského prostředí zažil všechny tři vrchní komisaře. Byl jím Gerhard Zemann, představitel patologa Leo Grafa. Hrál ve všech dílech, které byly postupně natočeny v letech 1994 až 2004, naposledy se objevil v pilotním dílu Smrtící zápas. (Stocki)
  • O seriálu nahrála v roce 2007 posměšnou píseň slovenská skupina Horkýže Slíže. (frolish01)
  • Gedeon Burkhard, který ztvárnil komisaře Alexe Brandtnera, nedodržel smlouvu na další sérii a nedostavil se na plánované natáčení. Aniž by dal komukoli vědet, odjel za štěstím do USA. Tvůrci proto museli na rychlo sepsat nový scénář a vypsat konkurz na nového komisaře. Díky Burkhardově nezodpovědnosti tak není vysvětlen odchod jeho postavy ze seriálu. (korbitch22)

Reklama

Reklama