Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Komisár Rex" bol najchytrejším (a aj najsympatickejším) členom viedenskej kriminálnej polície. Čo na tom, že to bol pes - pekne stavaný nemecký ovčiak. Rafinovane si vedel poradiť s každou prekážkou. Zadržal nejedného nebezpečného zločinca priamo pri čine. Vedel prejsť cez rozum aj svojim ľudským kolegom. Čudujem sa, že nevedel aj rozprávať. * ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Jako kreslená variace by možná tolik nevynikla do očí bijící tupost vyšetřovatelského sboru. Rex je tak přehnaná postava, že divák záhy nabude pocitu, že pejsek promluví a tím definitivně pošle vysloužilé detektivy do důchodu. Dalším kamenem úrazu je mimořádně primitivní casting Rexových "pomocníků". Osciluje to od mírně zakomplexovaného a znuděného fízla (Moretti), k agilnímu poldovi s bouchačkou Amerického ražení (Burkhard). U nich navíc prudí na zabití tragický vysloužilec Stockinger (tragéd dostal časem dokonce vlastní seriál, naštěstí jen krátce). Prostě nevím, případy jsou stejné úrovně jako u dalších Německých kriminálek a posilovat hodnocení díky hafanovi a housce v každém díle nehodlám. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vpodstate platí presne to isté, čo som napísal pri Siskovi. Nechce sa mi to opakovať, tak len toľko, že psí komisár mi pripadal ešte o niečo horší a či dám odpad, jednu hviezdu, alebo dve je absolútne irelevantné, pretože cieľoví diváci majú o 40 až 50 rokov viac ako ja a hodnotenie na csfd nie je tým pádom pre komisárových divákov nijako smerodatné. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem sledoval tento seriál pravidelně a opravdu jsem se bavil. Bohužel s přibývajícími sériemi šla postupně kvalita dolů a dolů a to, co běží dnes, to už je absolutní odpad. Přesto by bylo dost nehumánní kvůli hloupým kokotům, kteří si chtějí ještě namastit kapsy na úspěšném krimiseriálu, dávat odpad. Takže 1 ooobrovská hvězdička patří Rexovi, který je neuvěřitelný a to podotýkám, že nejsem pejskař. A 3 hvězdičky za pár prvních sérií, na kterých jsem v zásadě vyrůstal. Hodnocení odpad zde však opravdu nechápu. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Pes, který nosil smůlu svým majitelům (pamatuji, že většina z nich skončila pěkně rychle na krchově), požíral housky kolegům a mezitím chytl pár zločinců nikdy nepatřil k mým oblíbeným seriálovým mazlíčkům, spíše naopak. Ale zase psík - ovčák je docela rozkošné zvířatko, takže mánii, kterou lidé v 90. letech pochytili a která se částečně táhne do současnosti, chápu. ___ Já jsem sice moc dílů jsem neviděl, ale měnit to nehodlám. Komisař Rex je totiž blbost, Vaších 40% mluví za vše. Jediné, co se mi líbí je úvodní znělka a to je na seriál, který bych měl pravidelně sledovat, opravdu málo. 20% ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Představitel Rexe měl svůj vlastní dům nedaleko Hollywoodu. (patrik1177)
  • Znělka tohoto seriálu se jmenuje „A Good Friend“ a má celkem tři verze (jak se mění hlavní komisaři), proto od 8. série také dojde ke změně názvu – „The Best Team“. Hudbu složil hudebník Gerd Schuller, text přidala Kathy Sampson, která je zároveň i interpretkou. [Zdroj: Wikipedia.cz] (mar48)
  • Obľúbeným jedlom všetkých komisárov a taktiež Rexa boli salámové žemle, ktoré sa často rozoberali v seriáli. (VasylDeBylak)

Reklama

Reklama