Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Zabite ma, ale mne sa to celkom páčilo! Hlavne časti s Morettim ako charizmatickým komisárom Moserom - ani ďalší kolegovia neboli vyslovene zlí, ale už to nikdy nebolo ono. Je síce pravda, že z času na čas sa na sebe jednotlivé časti podobali viac, ako je zdravé, a dnes by ste ma k sledovaniu ďalších eskapád tejto policajnej grupy prehovorili len ťažko, no aj napriek tomu išlo o príjemný televízny seriál. Pravoverní zoofilovia lepiaci si plagáty s Rexom na stenu si môžu ešte jednu hviezdičku pridať. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Nekecejte, že je to kravina, když jste to vydrželi sledovat dýl, než já... a to jsem prosím po odchodu Gedeona Burkharda na seriál zanevřel a dál ho už nesledoval. Plus ostatně si myslím, že Gedeon byl lepším páníčkem než Tobias. Stereotyp se postupem času změnil v klišé a klišé se změnilo v nudu, ale i přesto se našlo mnoho dílů, na které rád vzpomínám a které bych s chutí sledoval ještě jednou. [TV] ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V dětství mě tenhle seriál velmi bavil. I dodnes se na některé díly v televizi podívám - ale už ne tak často. Seriál je někdy a řekl bych, že i častěji dost přehnaný, kdy Rex vše dokáže. Jinač je seriál opravdu příjemnou podívanou, některé případy jsou dost zajímavé. Nejvíc ze všech herců mě zaujal Gedeon Burkhard. Takže hodnotím na 60% = *** ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem sledoval tento seriál pravidelně a opravdu jsem se bavil. Bohužel s přibývajícími sériemi šla postupně kvalita dolů a dolů a to, co běží dnes, to už je absolutní odpad. Přesto by bylo dost nehumánní kvůli hloupým kokotům, kteří si chtějí ještě namastit kapsy na úspěšném krimiseriálu, dávat odpad. Takže 1 ooobrovská hvězdička patří Rexovi, který je neuvěřitelný a to podotýkám, že nejsem pejskař. A 3 hvězdičky za pár prvních sérií, na kterých jsem v zásadě vyrůstal. Hodnocení odpad zde však opravdu nechápu. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Jistě, housky se salámem, to byla děsná trapárna, ale jinak jsem Rexe zbožňoval. Svého času a na velmi dlouho můj nejoblíbenější seriál, který stál u zrodu mé obliby detektivek. Díly s Moserem i Brandtnerem byly skvělé, bohužel když přišel Hofman, tak šel seriál ke dnu. To už ho zachraňovala jedině Elke Winkens, která byla fakt rajcovní a díval jsem se pak na Rexe už jen kvůli ní:) ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Natáčení seriálu probíhalo v letech 1994 až 2004. Původně mělo být jeho natáčení ukončeno na jaře 2004, avšak ještě na podzim 2004 vznikly už s částečně jinými producenty další tři díly. Poté se spekulovalo i o samostatných filmech, ale nakonec se v roce 2007 začaly filmovat nové epizody v Itálii. (patrik1177)
  • Hodnota seriálového Rexe byla odhadnuta na plných 700 000 šilinků. (hippyman)

Reklama

Reklama