Reklama

Reklama

MI-5: Vyšší dobro

  • Velká Británie Spooks: The Greater Good (více)
Trailer 1

Když uprchne terorista během rutinní předávky z vyšetřovací vazby, bývalý agent Holloway se musí spojit se zdiskreditovaným šéfem protiteroristického oddělení MI5, aby vypátrali uprchlíka dřív, než dojde k teroristickému útoku v Londýně. Poté, co během rutinního převozu uprchne z vyšetřovací vazby MI5 charizmatický terorista Adem Qasim, je z jeho zmizení obviněn legendární šéf protiteroristického oddělení Harry Pearce (Peter Firth). Nikoho proto nepřekvapí, když zkompromitovaný Harry, který byl donucen k rezignaci, skočí jedné noci z mostu do Temže... MI5, která je v důsledku debaklu s Qasimem na kolenou a čelí kontroverzní reformě, povolává bývalého agenta Willa Hollowaye (Kit Harington známý ze seriálu Hra o trůny) zpět z Moskvy, jen aby odhalil šokující pravdu - že Harry je stále naživu. Zdiskreditovaný šéf porušil všechna pravidla a teď potřebuje Willovu pomoc. Zatímco Qasim chystá svůj zničující útok na hlavní sídlo MI5 v Londýně, Will se musí rozhodnout, zda Harryho nahlásí, nebo riskuje všechno tím, že mu bude důvěřovat. Zkažený, nebezpečný mistr špionů ho totiž už v minulosti jednou zradil. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ide o jeden z lepších špionážnych filmov. Napriek tomu, že nič nepridá, tak pri ňom strávite celkom príjemne 104 minút a nebudete sa nudiť. Niektoré twisty sú zaujímavé, niektoré zase až tak nie, no dá sa to celkom pohodovo sledovať počas celého filmu. Záverečné odhalenie nepatrí medzi najlepšie, no na druhú stranu musím pochváliť Petera Firtha, ktorý je vo svojej role skutočne skvelý a pre mňa je on viac hlavným hrdinom než Will. Som rád, že som film videl, nemyslím si, že sa k nemu niekedy vrátim, no minimálne čo musím ešte skritizovať je akcia, ktorej si tu dokopy skoro neužijeme vôbec. Je to podľa mňa viac thriller než akčný film, a chcelo jej to viac. Toť vsio. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Mě to hodně bavilo, překvapivě i přes občasné výpadky v napětí, je to našláplá vypalovačka, kde na začátku zdrhne bezcharakterní špatňák, z kterýho se nakonec stane i vcelku pochopitelnej terorista.. no a toho honí kdekdo.Takovej gulášek..do kterýho prostě házíme co se dá. K tomu zamícháme vnitřní chaos v MI5, a kápneme dědka, kterej si dělá totálně co chce. Dochutíme mladým nasraným sympaťákem a lehce zakápneme docela pěknou agentkou, která zjevně neví co chce. Výsledek? Lehce stravitelná koukatelnost. ()

Reklama

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Začíná to zajímavě, ale pak se to dostane do módu, kdy dochází ke zvratům tam a zase zpět každou druhou minutu a v druhé polovině filmu už jsem se v tom beznadějně ztratil. Asi se to dá, ale musel bych u toho sedět s kartonem redbulu a možná to i občas stopnout. Snaží se to být reálné, na rozdíl třeba od bondovek přiznaně pracujících s nadsázkou, ale že by tohle byla realita, to teda dost pochybuji. Tady platí, že méně by určitě bylo více. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Spooks: The Greater Good je přesně z kategorie "filmy, které vznikly úplně zbytečně". Jeho problém je, že i když jsou v něm celkem kvalitní herci (hraje toho šéfa MI5 ten polodementní šlechtic z Černé zmije?), má celkem zajímavý námět a přitažlivé prostředí špionážních služeb, ve výsledku je to jen nafouknutá bublina. Zpracování ploché, postavy se chovají hodně nedomyšleně a fakt jsem se asi čtyřikrát v průběhu jeho sledování ptal sám sebe, proč na to vlastně koukám. Teď už vím, že to byl ztracený čas. Ale do melounů, do bab a do filmů nevidíš ;) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo toľko pohŕdavých komentárov, prečo pomerne nízke hodnotenie filmu, ktorý ma síce ničím nenadchol, ale ani ničím nepopudil, čo je u výtvorov z posledných rokov pomerne zriedkavá záležitosť. Okrem hudby ma zaujalo asi najviac to, koľko krát boli aktéri postavení pred otázku, či je to pravda alebo zasa ďalšia hra niekoho. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Kit Harington dostal špionážne cvičenie od bývalého vojaka SAS (špeciálna jednotka britskej armády), aby mohol vierohodne zahrať svoju rolu vo filme. (Laslo)
  • Natáčelo se v Londýně, Berlíně a Moskvě. (Terva)
  • Scény z ulíc Londýna museli byť točené znovu a znovu, pretože do záberov sa stále dostávali autobusy s plagátmi Kita Haringtona. (Laslo)

Reklama

Reklama