Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

borec999 

všechny recenze uživatele

Oddychové, jednoduché, s parádnym soundtrackom a množstvom zjedených salámových žemiel. Pre mňa Komisár Rex je a vždy bude kult a časť môjho detstva. Žiaľ je to aj 1 zo seriálov, kde zreteľne cítiť klesajúci trend v kvalite s narastajúcim počtom sérií. Prvé dve série s charizmatickým komisárom Moserom (výborný Tobias Moretti a jeho zrejme najpamätnejšia úloha kariéry), popleteným Stockim( vynikajúci Karl Markovics) a Hellelerom sú tým najlepším čo seriál ponúkne. Prípady sú zaujímavé, dialógy dobre napísané, nechýba trocha vtipu na odľahčenie a aj naopak- akcie na upútanie a zbystrenie pozornosti. Po odchode Stockiho a príchode Becka(heinz Weixelbraun) bol seriál v 3. a 4. sérii stále veľmi kvalitný, aj keď Stocki mne osobne trochu chýbal. Po odchode Morettiho a jeho nahradení hlavným komisárom Brandtnerom (Gedeon Burkhard) bola 5. a 6. séria ešte fajn, hoci už dojmy boli "len" dobré. Po konci Brandtnera a príchode dvojice komisárov Hoffman a Niki Herzogová už musím priznať, že bol seriál s najznámejším filmovým psom naozaj o ničom. Ak by som to spriemeroval, tak by mi to vďaka 3 posledným sériám zrejme nevyšlo ani na tie 4*, ale nižšie kvôli štyrom 5* sériam s Morettim, kde som hltal a videl každý jeden diel ísť nemôžem... 80% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co ty naše milé komerční televize vidí na té germánské produkci, že ji sem tak houfně dovážejí. Kdyby se tak ty peníze využívaly třeba na nákup zde nikdy nevysílaných kvalitních kousků z Velké Británie nebo na nějaké "kino náročného diváka" (v rámci možností jejich vzorku diváků, tzn. něco jako byl Hitchcockův cyklus r.1997 na Nově)... vím, utopie. ()

Reklama

pfa 

všechny recenze uživatele

"Komisař Rex" je pouze ten seriál s Tobiasem Morettim. V této sérii se najde velký poměr celkem kvalitních krimi příběhů, toť bez debat. Ostatní série prostě nepočítám jako "Komisař Rex", a taky to tomu odpovídá. Hlavně jaksi Rexovi noví "pánové" se prostě nepovedli. Takže, nejraději bych dal "sedmičku", která by jednoznačně patřila prvním sériím, ovšem nesvědčilo by to o celkovém pohledu na tento seriál. Takže: [5/1O]* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Komisař Rex je jedna z věcí, které jsem začal sledovat opravdu v ještě útlém věku. Ještě si dokonce i pamatuju, že se vždycky vysílala na Primě, tehdy začátek prime dokonce 19:55! Klasický motiv policajta a psa je filmovým fandům pochopitelně dobře známý, ale řekl bych, že Rex je u nás vlastně ještě něčím víc, a i takovým synonymem pro správného Německého ovčáka. Postupem času se u seriálu měnilo hlavní osazenstvo (až do posledních řad nevydržel vůbec nikdo z původních), kdy první parta, okolo komisaře Mosera je obecně braná jako ta nejlepší, a jeho smrt je určitě ta nejemotivnější část seriálu. Po jeho odchodu nastoupil komisař Brandtner, který byl za mě taktéž úplně v pohodě, a přinesl do seriálu víc takové té akční a pohybové stránky, než jen klasické vyšetřování. Po jeho odchodu to šlo ale už definitivně do kytek, a poslední parta už byla jen stínem předchozích charakterů. No, ale těch housek se salámem se muselo na natáčení spotřebovat :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem na to koukal často a toho psa jsem měl hodně rád. Připomínal mi našeho psa, kterého jsme tenkrát měli. Ze začátku to bylo samozřejmě vcelku dobré...ale když mu zemřel první páníček...tak to šlo z kopce jak se psem tak i se seriálem. Ten pes byl prý nějaký baron a dokonce měl i nějaké jmění, ale nevim jak to s nim nakonec skončilo. Možná jeho potomci stálě točí v tehdá nejlepší rakouské kriminálce. (5/10) ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Když první představitel Rexe Reginald odešel do psího důchodu, ještě poté se byl několikrát podívat na natáčení na svého psího nástupce Rhetta a velmi si rozuměli. (W.Wicki.W)
  • Hodnota seriálového Rexe byla odhadnuta na plných 700 000 šilinků. (hippyman)
  • Elke Winkens, představitelka Niki Herzog, si v seriálu zahrála ještě dříve, než získala hlavní roli, a to v 6. epizodě 6. série s názvem "V poslední vteřině", ve kterém ztvárnila roli zdravotní sestřičky. (LucMosss)

Reklama

Reklama