Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

tron 

všechny recenze uživatele

Seriál môjho detstva resp. puberty. Komisár Rex bol spočiatku o dosť iný, ako ku koncu, kedy sa už vyložene odtrhol z reťaze a ponúkol miestami až sci-fi psa. Nie tak však na samom začiatku. Vtedy šlo ešte o "normálneho" a realistického vlčiaka. S narastajúcou popularitou seriálu si však scenáristi začali dovoľovať čoraz väčšie psie kúsky a ku koncu starý dobrý Rex pomaly už aj hovoril. Na začiatku sa jednalo o svižné kriminálne príhody so sympatickým hlavným hrdinom v podaní fajn Tobiasa Morettiho. Svoje urobila aj pekná rakúska výprava (ich kinematografia stojí za hovno, ale mestá, mestečká, dediny a okolitú prírodu majú prekrásnu). Oživením boli obľúbené vedľajšie figúrky v čele s kultovým sucharom Stockingerom (ktorý neskôr vyfasoval rip-off!!!) alebo šéfom márnice, ktorý, ak bolo najhoršie, ošetril aj živého pacienta, len nebol zvyknutý, že mu do toho rozprával. Po istom období stagnácie však Tobias Moretti uznal za vhodné, že je správny čas na zmenu a jeho postava bola zabitá. Tobiasa, prirodzene, v rakúskych podmienkach žiadna závratná kariéra nečakala, no tak ale čo už. Jeho nasledovníci (bolo ich viacero) boli už o poznanie slabší a nudnejší a kvalita scenárov sa rapídne znížila, pričom už na začiatku nebola ktovieako vysoko. Ku koncu som už mal všetkých tých maslovo-šunkových žemlí fakt po krk. Komisár Rex však zanechal hlbokú brázdu v mysliach fanúšikov a tak ho časom skopírovali viaceré krajiny, vrátane Talianska a dokonca Slovenska - v roku 2017 investovala Markíza prachy do slovenskej verzie s Jurajom Bačom. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Jistě, housky se salámem, to byla děsná trapárna, ale jinak jsem Rexe zbožňoval. Svého času a na velmi dlouho můj nejoblíbenější seriál, který stál u zrodu mé obliby detektivek. Díly s Moserem i Brandtnerem byly skvělé, bohužel když přišel Hofman, tak šel seriál ke dnu. To už ho zachraňovala jedině Elke Winkens, která byla fakt rajcovní a díval jsem se pak na Rexe už jen kvůli ní:) ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Pes, který nosil smůlu svým majitelům (pamatuji, že většina z nich skončila pěkně rychle na krchově), požíral housky kolegům a mezitím chytl pár zločinců nikdy nepatřil k mým oblíbeným seriálovým mazlíčkům, spíše naopak. Ale zase psík - ovčák je docela rozkošné zvířatko, takže mánii, kterou lidé v 90. letech pochytili a která se částečně táhne do současnosti, chápu. ___ Já jsem sice moc dílů jsem neviděl, ale měnit to nehodlám. Komisař Rex je totiž blbost, Vaších 40% mluví za vše. Jediné, co se mi líbí je úvodní znělka a to je na seriál, který bych měl pravidelně sledovat, opravdu málo. 20% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde se pes nechová jako pes a policisté se chovají jako idioti. Oblibu zajištuje hlavně smečka roztomilých chlupáčů značky Rex a alfasamec v hlavní roli. Zbytek týmu funguje jako jakési pozadí (zřejmě, aby měl komu krást Rexík housky?) Knížka Ajax ve městě od Rudolfa Szamose se četla velmi příjemně, zřejmě čerpali tvůrci z této předlohy. Pravdou je, že se na čtyřnohého sympaťáka i dvounožce v kulisách krásné Vídně kouká dobře, což dokládá velká obliba tohoto dnes už retro seriálu. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vítejte ve světě, kde zákon nemá ruku, ale čtyři nohy. Komisař je sice trochu studený čumák, zato má ale vždy dokonale vyfénovaný sestřih a neodolatelný pohled profesionálního lamače srdcí. K pacce má partičku neschopných policistů, kteří by bez něj byli nahraní jak kazety, jsou ale kvalifikovanými nosiči vody, doručovateli obložených housek, příležitostnými šoféry a vytrvalým publikem, neúnavně tleskajícím vůdci smečky. Chlupatý vyšetřovatel levou zadní řeší desítky případů, které jsou si podobné jako granule granuli a plavným krokem šelmy si razí cestu jednou prostoduchou sérií za druhou. Psi by sledovali Rexe. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Seriál se vysílal ve více než sto zemích, např.: Mexiko, Argentina, Vietnam, Kanada, Kypr, Japonsko a Venezuela. (M.B)
  • Obľúbeným jedlom všetkých komisárov a taktiež Rexa boli salámové žemle, ktoré sa často rozoberali v seriáli. (VasylDeBylak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno