Reklama

Reklama

Prouza a Priessnitz

(TV film)
všechny plakáty
Československo, 1992, 33 min

Obsahy(1)

Hudební film z písní rockových skupin fantaskně zobrazující krajiny, kde jejich hudba vznikala. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

klima777 

všechny recenze uživatele

Tři silné hvězdy hlavně za Prouzu (Priessnitz působil počátkem 90. let neuvěřitelně afektovaně). Tomáši Hampele, existence Prouzy nebyla (a není) marná a ničemná. Nevím, v kterém klášteře či útulku zrovna provádíš duchovní exercicie, leč je mi jasné, že se nevrátíš. A je mi to líto. I kdyby to všechno bylo jen jako... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenkrát mě obě kapely doslova uhranuly, Priessnitz o trochu více. Freiwaldau a Nebel považuji stále za jejich nejlepší desky a mrzí mě, že nevznikly jejich kompletní vizuální podoby. Co mě nemrzí, byl jejich koncert se skladbami z obou desek. Temnota zahalila sál i všechny přítomné...i když Švejdík tvrdil, že nebyli gothickou kapelou, cítil jsem v těhle albech jakési spříznění s gothickou scénou. Skvělé album Ve dne v noci (v jistých chvílích mi připomnělo křížence Joy Division s The Cure) od Prouzy jsem znal rovněž nazpaměť, další jejich deska - V otrhaném domě - mě nezaujala. ()

Druhácena 

všechny recenze uživatele

Omamný začátek devadesátých let, má milovaná Prouza, nejmilovanější Priessnitz a famózní klipy od Davida Ondříčka. Škoda že to bylo všechno tak krátké... ()

Reklama

Reklama