Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

rawen 

všechny recenze uživatele

Serie deviti japanimovanych povidek ze sveta matrixu, ze kterych vycniva predevsim Druha renesance a Nezname uzemi (ta dle meho nazoru trochu vykrada Tarkovskeho Stalkera, ale je neodolatelna), ty ostatni jsou vice ci mene zapomenutelne. Pro milovniky matrixu povinnost, pro ostatni zajimava exkurze. 7/10 ()

depony 

všechny recenze uživatele

Před Matrixem existoval Animatrix. Samozřejmě že jen časově. Tvůrci Animatrixu se s tímto snímkem objevili až po Matrixu. což je škoda. Devět různorodých příběhů, z nichž každý má návaznost na matrixový svět, na jeho využití, na jeho chyby a na jeho nástrahy. Poslední let Osirise byl dle mého názoru nejlépe ztvárněný po animační stránce. Asi nejhorší v tomto ohledu mi přišel příběh Dětský příběh. Přesto mne svými odlišnými příběhy a animací zaujali všichni. Někdy je velmi dobré si připomenout "historii", abychom se z ní mohli poučit. Řekněte mi někdo, proč se nám zdá reálnější, když sníme než když jsme vzhůru?:) Dávám plný počet. I když bych měl jisté výhrady. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Osiris zostarol, čo mu ale z kúzla uberá len málo, hlavne pre nás, čo sme ho zažili v čase premiéry ako predfilm pred Matrix Reloaded, a mnohým nám bol svojho času jediný - ak nie prvý - svojho druhu (predovšetkým spin off o tragickom konci neznámeho tímu; čiastočne ako anime a krátkometráž). Niektoré ďalšie poviedky neskôr trochu trpia podobným príbehom. Viete koľko som si ten film šetril? 18 rokov. Pretože súčastí univerza možno najdôležitejšieho miľníku filmovej histórie viac neni. A roky to vyzeralo, že už ani nebude. Wake up, Neo... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo nečekal, že se tenhle poutavý svět nebude rozrůstat. Vesměs asijská animovaná škola ukazuje, že má co říct a obohacuje svět bratrů (tedy sester) Wachowských o další motivy a linie. Samozřejmě platí to, co u hraných pokračování: zejména Reloaded není špatný, jen se prostě nesmírně povedl původní Matrix, ze kterého si můžeme několik scén pouštět neustále dokola. A furt nás budou bavit. Místy drsné, místy bizarní, jindy hodně originální, atmosférické a nápadité příběhy nenudí, některé bych mohl postrádat, ale jako celek velmi slušné. Každá část nabídne jinou animační techniku, některá je poklidná až poetická, jiná typicky dynamická. Je nesmysl je navzájem nějak srovnávat: každá si jde svou cestou. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přestože z trilogie Matrix mám rád jen skvělou jedničku a pár fragmentů dalších dílů, jeho příběh je natolik zajímavý, že jsem si nenechal ujít ani tuhle část (s "menším" zpožděním). A musím říct, že zklamaný nejsem. Naopak, těhle pár krátkých filmů má dohromady víc atmosféry, než dvojka nebo trojka hraného Matrixu. Různé druhy animace a různé styly vyprávění dávají dohromady zajímavý celek. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama