Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Co jsem si to zase pustil? Zatímco trilogii Matrix mám rád a považuju jí za skvělou akční sci-fi, tak Animatrix mě vůbec nebavil. Koukal jsem na něj nadvakrát, protože sto minut v kuse jsem skutečně nevydržel. Hlavně druhou polovinu projekce oddělovalo i několik dní, což už samo o sobě vypovídá, že se mi do toho moc nechtělo. To, že každý příběh má svou vlastní animaci, mě osobně přijde dost iritující. Hned jsem si vzpomněl na Dead Space: Aftermath (2011), kde mi to taky vadilo. Oceňuju zajímavý úvod a potom ještě jeden z příběhů, který decentně doplňuje něco malinko do původní trilogie. Zbytek mě skutečně nebavil. Zlatý Tales of the Black Freighter z roku 2009. Já věděl, proč jsem na to nekoukal už před lety. (28 %) ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny příběhy a musím říct, že zdarma na web dávají snad ty nejhorší. Za nejlepší považuji KID'S STORY, příběh chlapce, který věří natolik, že je schopný nemožného, následovaný WORLD RECORD o muži takového charakteru, že si dokáže uvědomit bez cizí pomoci Matrix a BEYOND o jednom začarovaném době, kde je všechno možné - dům je totiž chybou v Matrixu. Ani ostatní příběhy nejsou o moc horší a nelze v celé sbírce animovaných povídek narazit na jedinou vyloženě špatnou. Bravo! ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu, jak dlouho jsem si bláhově myslel, že v Osiridově letu hrají skuteční herci! Důvod - měl jsem staženou zrnitou verzi z TV na VHSce a pouštěl si ji na mé staré nekvalitní bedně. A mojí tehdy věčně ožralé mysli ono Anima- jaksi nedocvaklo. Že jde o animák jsem zjistil až po letech, v době internetové (která u mně začala mnohem později než všude okolo), po stažení kvalitní verze. Díky tedy Matrixu za internet! ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nejvíce si cením grafické pestrosti, kterou Animatrix oplývá. Každá povídka vypadá jinak. Nejvýraznější je v tomto směru hned první Osiris a samozřejmě Detektivní příběh. Ale grafická nádhera, to je také to nejlepší, s čím se Animatrix dokáže vytasit, jelikož po obsahové stránce to často dosti skřípe. Nejhůře je na tom v tomhle směru opět Osiris, ale především závěrečná Matrikulace a pro mě velmi nezajímavé příběhy jako je Program a World Record. Animatrix by si mě zkrátka daleko více získal, kdyby se více kecalo a méně máchalo...třeba mečem. Proto se mi také nejvíce líbily povídky jako Kid's Story, Detective Story a samozřejmě jednoznačně nejlepší části a sice obě Renaissance, které jako jediné do celé mytologie Matrixu přináší informace opravdu zásadnějího charakteru a díky tomu jsou velmi zajímavé i napínavé. Ovšem tři hvězdy ode mě získává Animatrix opravdu z milosti a především kvůli Renaissanci, jinak mě většina částí spíše minula. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Výborný animovaný spin-off Matrixu. Několik příběhů vytvořených různými animacemi a s různou tématikou nám nabízí opravdu hodně a jak už řeklo několik uživatelů přede mnou, každý si tu určitě nějakého favorita najde. Tím mým je The Final Flight of Osiris, který mě skutečně ohromil nádherně realistickou animací a byla opravdu lahoda si těch pár minut vychutnat. The Second Renaissance mi zase nabídla styl mého oblíbeného anime a něco mi osvětlila z minulosti, takže bych ji zařadil hned těsně na druhé místo a společně s Osirem jsem jim napařil full house. The Program, Beyond a A Detective Story byly rovněž velmi dobré, jenom mi u nich něco málo k úplné spokojenosti chybělo a v porovnání s výše zmiňovanými pětihvězdičkovými povídkami jsem jim dal přesto silné 4*. The Matriculated a The Kid's Story mě moc neohromily, tak trochu jsem se s nimi minul vkusem, ale přesto byly vizuálně docela zajímavé a hezky se na ně koukalo, takže jsem zvolil cestu zlatého středu a dal jim 3*. No a nakonec The World Record, u něhož jsem teda buď nepochopil cílenou pointu nebo jsem se s ním kompletně minul, ale dívat se na únavné zpomalené záběry, jak nohy běžce běhají, lejou z nich kapičky potu a do toho jen vzpomínka na scénu "run, Forrest, run!" - nevím, mě to teda vůbec nevzalo a proto ty 2* - opět za zajímavou grafiku. Sečteno podtrženo - takové solidní 4* a určitě se na Animatrix minimálně ještě jednou mrknu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama