Reklama

Reklama

Buffy, přemožitelka upírů - Série 1

(série)
USA, 1997, 8 h 58 min (Minutáž: 43–45 min)

Tvůrci:

Joss Whedon

Hudba:

Walter Murphy

Hrají:

Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon, Alyson Hannigan, Anthony Head, Charisma Carpenter, Persia White, David Boreanaz, Julie Benz, Eric Balfour (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V každém pokolení je jedna vyvolená. Vyvolená, aby bojovala proti upírům, démonům a jiným zlým silám. A aby s nimi navždy skoncovala... je to přemožitelka. Do na první pohled poklidného městečka Sunnydale přijíždí z Los Angeles dívka Buffy. Nechce nadále řešit divné věci, které ji obklopují až až. Bohužel má smůlu, jelikož pod městem je Pekelná brána, z níž vycházejí nadpřirozené bytosti a jen ona je může zastavit. Nebude na to ovšem sama... (Varan)

(více)

Zajímavosti (5)

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál)

  • Televize zpočátku nedávala seriálu příliš vysoké šance na úspěch a i tvůrci počítali s tím, že nebude obnoven o druhou řadu. Televize WB zpočátku dala seriálu zelenou, aby po zbytek roku nahradil nově uvolněný spot, zanechaný po seriálu Savannah (od r. 1996), který byl nečekaně zrušen uprostřed své druhé řady. Scenáristka a producentka Marti Noxon věřila, že seriál selže, stejně jako film. Když ale viděla epizodu Angel (1997), změnila názor. (GreatestFan)

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál)

  • Na začátku natáčení tvůrci ještě neměli promyšlenou podstatu a příběh Angela (David Boreanaz), kromě toho, že bude Buffy (Sarah Michelle Gellar) dávat čas od času nějaké vágní rady. Jedním z nápadů bylo, že by byl ve skutečnosti opravdovým andělem („Angel“ znamená v překladu do češtiny „Anděl“), který musí na zemi splnit několik úkolů, aby se mohl vrátit do nebe. O tom, že bude odhalen jako upír s duší, bylo rozhodnuto na poslední chvíli, když se psal scénář k epizodě Angel (1997). (GreatestFan)

Reklama

Reklama