Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Podivuhodné a často i neuvěřitelné příhody jednoho z proslulých čarodějů. (Atypfilm)

Recenze (77)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Před 900 lety, v době Normanů, žije hodný kouzelník Čáryfuk. Jednoho dne se stane podivuhodná a tajuplná událost, při útěku před vojáky, kteří chtějí Čáryfuka uvrhnout do vězení pro trestný čin čarodějnictví, se Čáryfuk vrhá do vod rybníka a pomocí kouzelného zaříkávadla se vydává na cestu časem do našich dnů. Tady se společně s ropuchou Touchwoodem, seznámí s malým hochem a i když mezi nimi nejprve panuje určitá nedůvěra, tak se z nich nakonec stanou nerozluční přátelé a za pomoci Čáryfukova občas popleteného kouzlení, zažijí nejedno vzrušující dobrodružství. Seriál, na který rád vzpomínám a celkem bych i uvítal reprízu, kterou si určitě nenechám ujít. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Táto detská televízna séria nebola na Slovensku nikdy uvedená. V roku 1987 ju premiéroval iba český okruh ČST. Preto neexistuje ani slovenský dabing a mládež u nás ju nepozná. Celkom ma teda zaujíma či ju ATYPFILM na DVD vyvezie aj do SR. (1.7.2009) Tak DVD sa v SR objavili v sieti predajní LACNÉ KNIHY. Ďakujem. (10.6.2009) ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Čáryfukova touha létat jako utkvělá idea veškerého jeho čarodějného snažení prozrazuje optiku duchovně omezeného 20. století. I přesto je Čáryfuk jako postava i jako Bayldonova kreace moc fajn, nějaký cíl konec konců mít musí a komičnost jeho potýkání se s našimi "kouzly" opravdu baví. Sem tam se dokonce mihne i zajímavý záběr. Únavná je však zčásti nanicovatost a z části debilnost provedení dějových linek a dialogů (ve druhé sérii je to znatelně horší než v první), takže po zkusmém opáčku prvních dvou dílů první série a prvních dvou (tj. 14. a 15.) druhé série jsem syt. Dále viz Subjektiv. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Jako malý prcek jsem byl tímto seriálem naprosto uchvácen a tehdy bych určitě dal pět bodů, nyní však zjišťuji, že jsem spíše zklamán, protože celkový nápad o cestování časem je sice výborný, zpracování je taktéž bez chyby, ale situace jsou místy nudné, nedopracované - jinými slovy, dalo se z toho scénáristicky vytěžit mnohem více. Za hlavního představitele, za jeho špičkového dabéra Ferdinanda Krůtu a za perfetkní hudbu dávám průměrné tři kousky. Být lepší scénář, neváhal bych to zvednout i na plný počet. ččč ččččč ;-) ()

aragonit 

všechny recenze uživatele

Tento Britský seriál si mne získal, hlavní postavou, jež je komicky působící čaroděj, který se ocitnul v jiném století, než povodně žil, seriál, ač určen hlavně pro děti, může zaujmout i leckterého dospělého, přesto všechno, že hlavní hrdina působí komicky, zmateně, ustrašeně, osobně ve snímku spatřuji archytepalní prvky a symboly, jež jsou založeny na skutečnosti a podprahově nás vrací, do našich minulých životů, kde, magie, byla více součástí naší společnosti. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Amulet, který Čáryfuk (Geoffrey Bayldon) nosil zavěšený na krku, se jmenuje Adamkos a je zasvěcen řecké bohyni Hekaté. (Kirman)
  • Touchwood - Čáryfukova (Geoffrey Bayldon) ropucha - anglicky znamená Zaklepat na dřevo, nebo Hubka. Edwardovi (Robin Davies) přezdívají Carrot neboli Mrkev. (LindaKola)
  • Čáryfuka měl původně hrát Jon Pertwee. (Kulmon)

Reklama

Reklama