Reklama

Reklama

Temná legenda 2

  • Česko Městská legenda - Poslední záběr (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na filmové katedře univerzity Alpine probíhá mezi studenty ´vražedný boj´. Nejlepší filmová ročníková práce získá cenu Hitchcocka a kromě toho tvůrce čeká i angažmá v Hollywoodě. Amy udělá všechno proto, aby cenu získala právě ona. Členy jejího štábu však jednoho po druhém vraždí záhadný vrah. Teď musí Amy odhalit vraha dříve než se i ona sama stane součástí krvavé městské legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

choze 

všechny recenze uživatele

Když v jedné scéně přišla titulní hrdinka ke svému profesorovi a řekla mu, že chce jako svůj absolventský film natočit horor o zabijákovi studentů a ten nadšeně (bez ironie) vykřikl: "Výborně!", málem jsem si ucvrkl do kalhot. Jednička byla sice jen tuctovým Vřískotovským klonem, ale po shlédnutí dvojky vám bude připadat jako veledílo. S přehledem nejslabší americká vyvražďovačka posledních let. Kristepane, vždyť v tom hraje Anthony Anderson! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +a zase tu máme spoustu známích mladých tvářiček na vykuchání -samotná zápletka a příběh a i záverečné vyústění je směšné a už to tu bylo/// Městská legenda 2 je na chlup stejná jako předešlí díl. I když přeci jen tomu předešlému nelze upří jistou originalitu, kterou zde nenacházím. Některé momenty jsou zde sice "nové". Jako například prostředí filmové školy. Jenže to ničemu moc nepomůže a hlavně poslední třetina začíná strácet na tempu. Vrah je opět zahalen pod maskou, takže můžete jen hádát, kdo se pod ní skrývá. No alespoň tvůrcům to dává možnost tam v závěru šupnout kohokoliv, kdo ještě dejchá. A jakože to zase bude psychopat, kterej než něco podnikne, tak se nejdříve vykecá, proč to vlastně dělá. A to jako vždy bude chyba největší. Tak co si o tom myslíte vy? Já si myslím, že už tu to bylo. Takže příště až zase bude někdo tvrdit, že de točit něco originálního, tak mu to baštit nebudu./// Celkem 61%/// ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračovaní už tak podprůměrné vyvražďovačky Temná legenda. Příběh je špatný, herci nezajímaví, mordy nudné, závěr očekávatelný a opět chybí pořádný vrah nebo záporák. Řekněte mi někdo ksakru, proč tenhle druhý díl vůbec vzniknul?! Komu se to povede, dostane ode mě búra. 1 hvězda za úctu k Hitchcockovy. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ukážka prečo degradovali 90s williamsonovské slashery a prakticky do štyroch rokov vymreli. Ten neustály whodoneit fetiš ich zabil. Miesto toho, aby film nadviazal na predošlý dej a budoval mytológiu, prichádza s novou zápletkou a novým vrahom. Ach áno zápletka. Nielen že je dementná predstava o tom, že na filmovej katedre skoro každý točí brakové horory, no v živote som nevidel dementnejší motív vraždenia ako tu. To by nedali do scenára ani tvorcovia To je vražda, napísala... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No skvělé...s původním Urban Legend to nemá společného skoro vůbec nic (snad jen to, že hlavní hrdinka chce natočit absolventský film o Městských legendách) a ač je odhalení vraha celkem překvapivé...tak to posere pointa, která jako by z oka vypadla Vřískotu. Ale zase úplný závěr odehrávající se ve cvokhauzu vyvolá aspoň mírné pousmátí pro ty, kteří viděli jedničku. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu můžeme vidět na stole profesora Solomona (Hart Bochner) stát obrázek jeho rodičů. Ve skutečnosti se jedná o fotografii rodičů režiséra Johna Ottmana. (Avalon820)
  • Původně bylo naplánováno, že natáčení proběhne v kampusu University of Western Ontario. Vedení školy však nevydalo tvůrcům svolení, a to z důvodu násilné povahy filmu. Nakonec se tedy natáčelo v kampusu Trent University v Peterborough v Ontariu. (Avalon820)

Reklama

Reklama