Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Vic Mizzy : 1. Deck the Halls/Main Title [2:20] ,2. Morning [2:55] ,3. Seances and Swordfights [1:39] ,4. Playmates - The Kipper Kids [0:26] ,5. Family Plotz [3:55] ,6. The Mooche [3:35] ,7. Evening [3:16] ,8. A Party... For Me? [5:24] ,9. Mamushka - Raul Julia/Christopher Lloyd [3:33] ,10. Thing Gets Work [0:59] ,11. Fester Exposed [2:08] 12. The Rescure [8:07] 13. Finale [3:01] ()

Dr.Str. 

všechny recenze uživatele

Není to samozřejmě jen nostalgie, která s tímto seriálem nutně musí přijít. Jako dítě jsem viděl jen tu neobvyklost zpracování a letěl jsem na ni. Dneska tam vidím nádherně zpracovaný kýč, skrytý sarkasmus, úžasné herecké výkony, skvěle komponovanou hudbu, přirozené triky, politické vzkazy své doby a mnoho dalších věcí. A právě ta lehkost, kterou je seriál podáván, mě oslovila dnes. Není to samozřejmě nejlepší komediální seriál všech dob, to ne. Jinak by se nepřestal točit. Když jsem se ale po letech podíval na film a potom na originální seriál, uvědomil jsem si, že ačkoliv se s filmem tvůrci snaží, kvalit seriálu nedosáhli. Přece jenom Goméz by nikdy neudělal cestu do trezoru plnou pastí. Goméz by jej vystavil v obýváku. Na vymýšlení naschválů zlodějům jsou tu přece Věc a Kleopatra, nehledě na to, že trezor by byl prázdný, protože peníze jsou proinvestované. A jsou to právě tyhle domyšlené detaily, které rozbíjí scénář filmu a zároveň tvoří kostru původního seriálu. Těch aktuálních 82% hodnocení si zaslouží. Nechtěl jsem vychýlit jazýček vah dolů, tak jsem mu dal pět hvězd, i když si je zcela nezaslouží. Přeze všechnu mou chválu mi totiž přijde, že celý námět není vytěžený bezezbytku a zasloužil by si důstojné seriálové pokračování, které by dokázalo reagovat na svou dobu, stejně jako to dělají Simpsonovi. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

60tky byly prostě neuvěřitelné. Jak negativně (rakovinově se šířící sláva Tolkienovy nečitelné trilogie, vypatlaní zhulenci Hippies, Beatles) tak positivně...účesy, botičky, P.K.Dick na vrcholu tvůrčí invence (byť dalších 17 let též stál za to) Star Trek, Batman a Addamsova Famílie+ pár dalších pochopitelně. P.s. a nemůžu si vzpomenouti, zda to někdy bylo v cz, ale já to určitě viděl ve slovenštině a jestli to dodnes s cz dabingem není, tak je jen další ostuda pro čechy. Naštěstí jsem moravák, takže se mě to netýká, checht. ()

pleva 

všechny recenze uživatele

Ani dlouhá doba tomuto seriálu neublížila a nepochopím jeho bídné umístění. Vše mi připadá velmi vypilované, nic není ani po letech směšné, a sám řadím Adamsovcov mezi top 3 seriály. Morticia je úchvatná žena Vamp, Gomez ji krásně doplňuje, Lurche, strýka i babičky by se asi každý lekl i v armádě spásy. Film nemohl mít úspěch, protože laťka i obsazení seriálu byly příliš vysoko a zkusit to stejné stejně nemívá moc úspěch. A když někde shánět, tak jen slovenský dabing. Božidara Turzonovová jako Morticia neruší a celkem je dabing malým uměleckým dílem. ()

melisos 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál o bizarní kultovní rodince . Sledoval jsem ho na slovenské televizi . Mám na něj jenom dobré vzpomínky . Je to součást těch seriálů , které jsem žral v dětství a i dnes bych se na něj velmi rád podíval. Perfektní černobílé jednoduché atmosférické zpracování s velmi autentickými herci. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Nenápadného člena rodiny, chodicí ruku "Věc", ve většině epizod ztvárnil Ted Cassidy, který hrál Lurche. Zpravidla používal svou pravou ruku, občas ji ale vyměnil za levou, jen aby zjistil, jestli to někdo z diváků postřehne. (Alfréda)
  • Morticia (Carolyn Jones) v této epizodě označí Strýčka Festera (Jackie Coogan) za svého vlastního strýčka, ačkoli ve všech následujících zpracováních rodiny Addamsů je Strýček Fester Gomezovým bratrem, a tedy Morticiiným švagrem. (Alfréda)
  • John Astin původně absolvoval konkurz na sluhu Lurche. (topr harley)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama