Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

The Devil´s Own byl pro mě výborným thrillerem..Bylo v něm snad všechno, ale určitě ne nuda. Nevím, ale tahle hra "kočka s myší" u které svědomí nejen zpytujete, ale hlavně si uvědomujete jaké priority preferuje vaše lidské JÁ, je naprosto něco neskutečně velkého. No a herecké obsazení jen doplnilo na celkové kvalitě. Takže moc nechápu to nízké hodnocení, ale jak jde vidět, každý má jiný vkus =) ()

Šindy 

všechny recenze uživatele

Tady by se hodilo jedno slovo - Nuda. Bohužel je tomu tak. I přes dobré herecké obsazení, film zrovna velkou zábavu nenabídne a jedna nebo dvě scény to opravdu nezachrání. K tomu všemu scénář děravý jako ementál a idiotské chování hlavních postav, vskutku už tak mizerný výsledek nezlepší. Už jsme opravdu viděli lepší filmy s Fordem a Pittem. O moc lepší... ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dvě herecké legendy se potkaly v jednom filmu, to jsem si prostě nemohl nechat ujít. Je takový pohodový thriller na obyčejné podzimní večery a ačkoliv tento kousek zcela nepřekvapivě zapadl v sérii jiných a lepších tohoto dua, stojí za to. A Harrison tady ještě vypadá tolik neznechucený životem, takže co víc si přát :) ... 70% ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jeden velký omyl. Spíše než jako akční politický thriller to vypadá jako konverzační rodinné drama ve kterém hrdinové pořád polemizují nad smyslem života. Scénář je velice špatný, dialogy vyloženě debilní, děj nemá žádný spád a je zde zoufale málo přímé akce. Brad Pitt a Harrison Ford jsou nevýrazní a vypadá to jako kdyby hráli spíše z donucení. A hudba v irském stylu od Jamese Hornera je sice pěkaná na poslech ale jelikož se film odehrává v Americe tak se do něj vůbec nehodí!! Jednoduše zbytečný fim!! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

VYSOKÁ HRA PATROTOV+JASNÉ NEBEZPEČENSTVO Poctivý Fordovský triler. Zaujímavá variácia (diplomaticky povedané) na filmy s Jackom Ryanom. Brad Pitt vyzerá ako mladší brat Seana Beana z Vysokej hry a nyvše sa snaží byť sympatický ako plyšový macko... Len škoda, že Fordova postava je tak nehorázne americká... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Brad Pitt bol pri potulkách Západným Belfastom, kde si chcel vybrúsiť svoj severoírsky akcent, napadnutý. (beso74)
  • Brad Pitt chcel opustiť natáčanie filmu pre neustále prepisovanie scenára, pohrozili mu však žalobou na 62 miliónov amerických dolárov, a tak ho radšej dokončil. (beso74)

Reklama

Reklama