Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

kinej 

všechny recenze uživatele

Sheridan je dobrý režisér. Pokud spolupracuje s D.D. Lewisem, nikdy z toho nevzejde nic šedého. Boxer je výrazný tím, že dokáže nám nezúčastněným přiblížit hutnou atmosféru terorismem zmítaného Irska.Také demonstruje jak takové nesmysly jako víra, dokáží zničit životy tísíců lidí. Divák si uvědomí beznaděj života, v pernamentním válečném stavu. Box jako takový není hlavní náplní filmu, slouží zde jako světlo v temnotách, sjednocující pochodeň míru, která je však neustále zhášena. Přesto jsou boxerské scény nadmíru sugestivně, tvrdě a dobře natočené. Zejména finální souboj je nasnímán tak, že vtáhne diváka do ringu a po brutálních úderech se téměř dostavují mrákoty. Vytknul bych jen to, že když už se sanží být Sheridan tolik sociální a empatický, mohl nás ušetřit černobílého rozškatulkování na grázly a klaďase. Takový klaďas jakého zde Lewsi hraje, by se přeci nikdy nemohl dostat do krimu. Jinak je Boxer sice méně zdatný braříček "Levé nohy" a "Jména otce," ale ostudu rozhodně nedělá. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Aby byl film dobrý nemusí mít nutně cool režii a barevné filtry v každém záběru. Netřeba ani srdceryvných scén a přebytku násilý. Ne je potřeba kvalitní příběh a hlavně výborní herci. Tohle všechno Boxer splnuje. Jenomže námět boxera sice má leccos do sebe, ale zpracování není zrovna nic moc extra. Tohle v podstatě komorní drama čerpá ze situací již mnohokát použitých jinde. Ničeho nového a zajímavého se tu nedočkáme. Z herců kromě tradičně kvalitníhoDaniela Day-Lewise nikdo další nevyčnívá. Celé je to takové pošmourné a místy až nudné. Bohužel film nespasí ani velice silná závěrečná čtvrthodina. Na druhé zkouknutí ještě mnohem slabší. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh se silným poselstvím! Drsný, syrový a přesto v jádru něžný film o zamilovaném boxerovi Danny Flynnovi (že Daniel Day-Lewis je v roli bravurní netřeba dodávat), který po 14 letech strávených ve vězení se vrací zpět domů do rozbitého Belfastu. Flynn jako bývalý člen IRA naráží na nepochopení okolí zvláště ve vztahu ke své osudové lásce Maggie (Emily Watson), která je už ale vdaná za uvězněného příslušníka IRA a má syna. Zajímavý pohled na násilím sužované Irsko z pohledu jednoho muže, který kdysi udělal chybu a chce vše napravit. Třeba boxem...Film doslova stojí a padá na Day-Lewisovi. Nakonec už dřívější spolupráce na filmu "Ve jménu Otce" v roce 1993 s režisérem Jimem Sheridanem dopadla více než skvěle. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ira film s Danielem Day - Lewisem, kterému sekunduje Emily Watson a Brian Cox? Ano to je přesně Boxer. Drama z prostředí belfastu ukazuje život a utrpení tamních lidí. Jejich mentalita je někdy až šílená, ale film ukazuje, že i v blázinci má někdo chladnou a rozumnou hlavu. Jim Sheridan je zvlaštní režisér s vlastním stylem, který ve svých filmech má rád Daniela Day- Lewise. Ten patří mezi herce, kteří roli dají všechno a všechny jeho postavy byli opravdu dokonale zahrané a nejde jinak než obdivovat tohoto geniálního herce. Emily Watson je moc dobrá herečka a nese také jistý kus filmu na sobě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zajimavej film, ale prislo mi, ze se tak trochu nemohli tvurci rozhodnout, jesli vypravet o vztahu boxera s bejvalou pritelkyni, o pomerech v Anglii, IRA a nebo o boxu a je z toho takovej spletenec vseho dohromady, ale musi se uznat, ze se to povedlo skloubit dobre. K tomu tu je perfektni obsazeni, predevsim Watson a Day-Lewis, kterej vypada fakt hodne ve forme a boxersky zapasy jsou natoceny hodne slusne. Slusny drama, ale na 5* nebude. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)

Reklama

Reklama