Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Madison 

všechny recenze uživatele

Príliš ,,nehollywoodske" spracovanie, príliš nezábavné.... príliš nudné. Netvrdím, že politické udalosti prenesené na filmové plátno musia byť obsiahnuté divným humorom či nebodaj paródiou na tak vážnu tému. Neočakávala som žiadne ironizovanie, prikrášľovanie a zjednodušovanie. Odhliadnuc od politických intríg mi však milostná linka medzi Danielom a Emily pripadala až zúfalo nedôležitá, tupá a silená. Nemohla si Emily zobrať do partie herca, pri ktorom by sa netvárila ako kyslá uhorka? :) Film na jedno pozretie, film, ktorý mi vyšumí z hlavy skôr než sa v nej stihne udomácniť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Syrový, realistický, dokonale zahraný (Daniel Day-Lewis, Emily Watson). Je docela paradoxní, že také v devadesátých letech byla tematika IRA využívaná častěji než mnohem děsivější nebezpečí ze strany islámského světa. Výrazově nenápadné drama, které si zaslouží opakované zhlédnutí. Je to takový poměrně přímočarý kus, který ovšem rozehrál hodně motivů, ale žádný nemá patřičnou hloubku a sílu. Navíc zamrzí, že má výborného režiséra, jenž ovšem tentokrát zůstal ve stínu svých jiných látek (Moje levá noha, Ve jménu otce). Přesto příště možná půjdu o hvězdu nahoru. Tahle parta by si jí zřejmě zasloužila. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Aby byl film dobrý nemusí mít nutně cool režii a barevné filtry v každém záběru. Netřeba ani srdceryvných scén a přebytku násilý. Ne je potřeba kvalitní příběh a hlavně výborní herci. Tohle všechno Boxer splnuje. Jenomže námět boxera sice má leccos do sebe, ale zpracování není zrovna nic moc extra. Tohle v podstatě komorní drama čerpá ze situací již mnohokát použitých jinde. Ničeho nového a zajímavého se tu nedočkáme. Z herců kromě tradičně kvalitníhoDaniela Day-Lewise nikdo další nevyčnívá. Celé je to takové pošmourné a místy až nudné. Bohužel film nespasí ani velice silná závěrečná čtvrthodina. Na druhé zkouknutí ještě mnohem slabší. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sheridanovi se povedl vytvořit na relativně malém prostoru a při vcelku zanedbatelném rozpočtu nesmírně působivý snímek, který člověka strhne ani si neuvědomí jak. Chudý a nenápadný film co do výrazových prostředků však dokáže nesmírně zaujmout svou syrovostí a realističností nejen co se týče příběhu kdysi nadějného a na věky zamilovaného boxera, ale i rasovou a náboženskou problematiku tehdejšího Irska. Každou minutou nám tvůrci ukazují, že život v drsných čtvrtích Irských měst může být stejně těžký, jako být 14 let bez milované osoby. Boxerské zápasy, které zde v podstatě hrají roli prostředníka a pomáhají nám nahlédnout do Lewisovi postavy a jeho motivů, jsou nasnímány bravurně a závěrečná brutální bitka a scéna s automobily vyrazí dech způsobem nevídaným. To nejlepší je však na celém filmu bez jediného zaváhání Emily Watson. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Spojení režisérského umu Jima Sheridana a nadpozemského herectví Daniela Day-Lewise je sázkou na jistotu, z jejich spolupráce už dříve vzešly dva výborné filmy ("Moje levá noha" a "Ve jménu otce") a ani "Boxer" není výjimkou. Tento film je také zaměřený na IRA (o IRA je už film "Ve jménu otce"), Day-Lewis je propuštěný vězeň, který začne boxovat, a i v této roli je naprosto přesvědčivý. Výborný výkon předvádí i Emily Watson. Film má zajímavý scénář, přiměřené tempo a dobrou kameru. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)

Reklama

Reklama