Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát sa budete báť, ale akonáhle na to budete pozerať po niekoľkýkrát, príde vám to ako normálny film. Vo filme hrá množstvo dobrých hercov, ktorí snímku podržali. John Cusack a Ray Liotta bol doslova úžasní. Film u ktorého naozaj neviete, kto nakoniec urobil všetky tie vraždy čo sa v ňom odohrali, je to tiež dosť záhadné a dejovo výborné. Filmári mali dobrý nápad a neváhali ho využiť, samozrejme, že vrah sa nakoniec ukáže a že to bude prekvapenie zistíte aj sami. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Skvělý psychologický thriller, který nás zavede do jednoho malého motelu o deseti návštevnících, kteří vlastně ani nejsou návštěvníci. Nastává boj o přežití a vyhraje jen ten poslední přeživší. Pro mě docela originální film, který vrhá zajímavý pohled na rozpolcenou osobnost šíleného vraha. Bavil jsem se a netušil jsem o co jde až do konce. Skvělá zábava s děsivou kulisou. Strhující momenty a mnoho prožitků pro diváka. Bravurní herci, skvělá režie, děsivá atmosféra. Báječné.. 90% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film lze těžko docenit a hlavně velice obtížně pochopit a prožít pro běžného člověka, který jednak nikdy intenzivně nestudoval psychiatrii a psychologii, a navíc k tomu si opakovaně nepřivedl stavy značně změněného vnímání a hlavně vědomí. Všechno je ovšem možné ... všechno na světě, stejně jako v tomto filmu. Látky jako LSD, LSA, psylocybin, ketamin apod., dokážou člověka rozpoltit na fragmenty, kdy si nedokáže vzpomenout na to, čím, kým byl a co dělal před hodinou, dokážou způsobit změny ve vnímání času, prostoru, personalizaci atd. Tento film to na pozadí temného slasheru skvěle ukazuje, posledních asi 15 minut jsem se usmíval při vzpomínkách, jak jsem "honil sám sebe" ve svý hlavě, abych si vzpomněl, kdo jsem, kde mám klíče od bytu a kam chci jít ... :-)) Šílené? nikoliv ... Riskantní? rozhodně ... Při představě, že existují lidé, kteří se narodí, nebo získají psychotickou schizofrenní poruchu je mi vždy úzko ... protože zůstat "zakletý" v tomto světě je peklo na zemi ... Parádní film, ale přesto je to na druhou stranu z té zásadní stopáže jen zmatený slasher/vyvražďovačka s výborným závěrem ... který naopak jiné diváky zřejmě zklamal ... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Něco (či někdo) ve mně mi říká, že šlo o vcelku příjemně natočený thriller s dobrou atmosférou a výborným Cusackem, který ovšem trochu kazí nelogičnosti v ději a až příliš překombinovaný "šokující" závěr. Kdyby bylo rozřešení trochu klasičtější, byl bych radši. Něco jiného ve mně (lidská psychika je tak složitá) mi říká, že tu žádné nelogičnosti nejsou, vše do sebe skvěle zapadá, závěrečná pointa je vedle Šestého smyslu a Obvyklých podezřelých to nejlepší co jsem kdy viděl. Nejen skvělá atmosféra s věčným deštěm, ale především promyšlená pointa může za to, že mi film nejde z hlavy ani po čtyřech hodinách. MUSÍM TO Z TÝ HLAVY DOSTAT!!!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Identita jasný horor, kterému vévodí fakt, že každou chvilku zemře minimálně jeden člověk a většinou dost zajímavým způsobem. Jenže později je to hlavně psychárna největší a hlavně zajímavým způsobem rozdělená na dvě strany: pravda a lež. Už jen divák si vybere co je pravda a co fikce. Sice se to rozvíjí hezky a vcelku nijak zajímavě, konec tomu natáhne parádní špagát a výsledná pointa mě víceméně ještě teď štve. I tak je to ale zajímavá smyčka událostí, která se zničehonic vyvrbí a vytvoří zajímavý uzel sousedlnosti a ten každopádně dokáže zaujmout. --- Neměli jste zůstat na trojce? Neříkal jsem to co jsem říkal? ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Když si herečka objednává pokoj, říká, že chce ten nejhezčí. Larry (John Hawkes) reaguje: " Osmička je útulná." Herečka ale bydlí v pokoji číslo 9. (Pepy)
  • Bylo natočeno několik závěrečných scén, aby ta pravá zůstava uchovaná v tajnosti. (HappySmile)
  • Celá jména postav z hotelu zní: Edward "Ed" Dakota, Samuel Rhodes, Paris Nevada, George York, Alice York, Timmy York, Larry Washington, Caroline Suzanne, Virginia "Ginny" Isiana, Lou Isiana a Robert Maine. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama