Reklama

Reklama

Přednosta

  • Česko Station Agent (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Povolání z titulu filmu odkazuje k ranému období americké železnice a kdysi patřilo přednostovi stanice a výpravčímu v jedné osobě, jenž zároveň provozoval v téže budově i obchod či holičství. Třicátník Fin McBride (Peter Dinklage) je samotář a nade vše miluje vlaky. Kdysi dávno se dobrovolně izoloval od okolí, které, zdá se, zajímá pouze jeho trpasličí vzrůst. Ovšem jen do okamžiku, kdy Finovi zcela změní život nečekané dědictví v podobě mechem obrostlé budovy léta nepoužívané železniční zastávky na newjerseyském venkově. Finův svět osamělých procházek a čekání na projíždějící vlaky, tak vzdálený povaze titulního zaměstnání, „naruší“ hned dva noví lidé, upovídaný majitel pojízdné kavárny Joe (Bobby Cannavale) a roztržitá malířka Olivie (Patricia Clarksonová). O tom, že „samota je snesitelnější, když jsou na ni tři“, vypráví se suchým humorem a neokázalou citlivostí jeden z divácky nejúspěšnějších nezávislých snímků roku 2003. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

sud 

všechny recenze uživatele

Takový malý milý nezávislý film. Nemá ani tak příběh, je spíše o pocitech a přátelství tří osamělých lidí, liliputána Fina, životem unavené krásné malířky Olivie a bouřlivého srandisty s dodávkou Joea. Od začátku do konce působí pozitivně a jeho příjemná atmosféra je nakažlivá. Velice příjemná podívaná pro příjemné i nepříjemné chvíle. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nádherný, malý, príjemný, trpkosladký film a dôkaz toho, že nezávislý film môže mať dej a nemusí byť nakrútený len pre nejakú 500-vku vyvolených. Vo filme exceluje osamelý Peter Dinklage, niekedy som sa až bál, že to nehrá, ale doslova prežíva. Pochváliť musím aj brilantný soundtrack a nádhernú scenériu. Jeden z najlepších filmov, aké som videl. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Klíčník z Pevnosti Boyard Peter Dinklage si zahrál profesora a spolumajitele prodejny železničních modelů. CITÁT - Seš Prófa nebo Šmudla?....... Posléze Fin (Peter Dinklage) zdědí nepoužívanou vlakovou stanici. Příběh může začít. A protože Fin chodí velmi rád pěšky, vydá se po svých až do....své stanice. Na scénu přichází Olivie a kubánec Joe. Olivie je Boží a až uvidíte, co dokáže na silnici s autem, budete ji fandit. CITÁT - Jste v bezpečí, nemám tady auto........jmenuju se Olivie Harrisonová...... Vedle Finovo železniční stanice prodává kafe Joe a ten si Fina hodně oblíbí. Začnou spolu chodit - spolu chodit "po trati". A mluvit, ikdyž Fin je nemluva. DIALOG: JOE - Je to dobrá kniha, co čteš? FIN - Říkal jsi, že nebudeš mluvit. JOE - Mlčel jsem dvacet minut??!! FIN (Podívá se na cibulové hodiny, které neustále nosí) a povídá - devět minut. JOE - Ty to měříš??!!....... 66 minuta je klíčová - někdy tu chuť mám také. Konec příběhu mě dostal, už dlouho jsem neviděl tak poetický a nádherný konec.CITÁT - Kup jí brýle........ ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Během celé stopáže vlastně o moc nejde. Jenom se tak klábosí, pije, kouří, chodí a pozoruje okolní svět. Absence velkých témat ale rozhodně nevadí. Právě naopak. Co se na začátku jeví jako bible všech správných nihilistů, to se na konci změní na dojemný příběh, který vám vlije novou krev do žil a jasně ukáže, že přátelé jsou to nejdůležitější. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spíše k pěti hvězdičkám. Neuvěřitelný životabudič máte-li náladu na draka. Vzhledem k tomu jaká pověst předchází tomuto snímku, tak filmově o takový zázrak zase nejde. Jenže funguje naplno, zní to sice divně, ale je to tak. Nejlépe si to představíte pokud si vzpomenete jaké pocity ve Vás zanechal Ghost Dog. Tedy pokud byste si odmysleli "násilnou, akční a mafiánskou" složku a zanechali jen tu část o vztazích. Herecké výkony jsou skvělé a postavy vzbuzují patřičné sympatie. Prostě pohodovka na zvednutí nálady. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Film měl soutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2003. Získal hlavní ceny za dramatizaci, scénář a Cenu diváků. Po celém světa pak získal 30 cen a dalších 26 nominací. (Terva)
  • Rozpočet: 500,000 dolarů. (Saku)
  • Distribuční práva získala Miramax za částku kolem 1,5 milionu dolarů (Kulmon)

Reklama

Reklama