Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu se setkáváme se všemi členy rodiny: s dědou a babi, jejich synem Ludvou s manželkou Heduš a dvojčaty Péťou a Máťou. Navíc poznáváme stařičké rodiče babi Homolkové, kteří žijí v jihočeské vesnici. Homolkovi se za nimi jedné neděle vypraví novým vozem, aby se rozloučili s údajně na smrt nemocným pradědečkem. (Ateliéry Bonton Zlín)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (282)

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Super hlášky: On je ten život pěknej, i když stojí za hovno. Co z těla vychází, to rozkoš provází. A nespočet dalších. Tuhle trilogii považuji opravdu za vrchol české ironie a satiry a zároveň dokáží velmi dobře vystihnout lidská přání a různé druhy absurdností. Po shlédnutí i 3. dílu musím uznat, že nejvíc se mi líbí tento druhý díl. Je jaksi nejvíce poetický, má něco do hloubky. Nejen vtipno-trapné vtipy, ale vtipno-trapnou atmosféru až geniální. Jako by tento díl natáčel někdo jiný. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování o trochu trhlé české rodince. Nějáký díl musí být vždycky nejslabší, pro mě je to tenhle. Oproti Homolka a tobolka jsem se tolik nezasmál. Ale pořád je to nadstandart, scény, kdy děda Homolka vytahuje z kadibudek čepice, nebo kdy ukazuje, jak se mu tchán smál, až mu viděl do krku jsou nezapomenutelný. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Možná mě to bavilo ještě o něco víc než první díl. Tady je krásně vidět, co je to závist, co je to hloupost a bezohlednost vlastně ke všemu i k sobě navzájem. Krásně komediální, ale s podtónem, který vás prostě musí dostat. Tohle je komedie o nepěkných stránkách člověka. Možná něco, co nás alespoň trochu donutí se polepšit. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jako, oproti "jedničce" to lehce pokulhává v tempu. Když je na plátně Homolkovic famílie, tak se za břicho popadám. Ale jakmile se to střídá se záběry z mysliveckých závodů, tak to mě docela nudí. Jo, aspoň je v nějakým filmu zachycený "norování", který už je pravděpodobně zakázaný, ale že by tomu rejža musel věnovat snad 15 minut z filmu, to se mi zdálo hrozně moc. Tak povídej Homolko, povídej :o). Natočil to stejnej týpek, kterej napsal scénář k hoří má panenko, takže se vlastně není ani čemu divit, že se tam moc jako neděje. Ale je to prostě stará dobrá černobílá prdel :o) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý film o rodině Homolkových mě už tolik nezaujal jako první díl. Možná kvůli změně prostředí, které bylo najednou více vzdušnější, a nebylo omezeno v podstatě z velké části na jeden byt. Ani rodinné hádky na mě nefungovaly stejně jako u Ecce homo Homolka. A navíc nejsem zrovna fanouškem honů na lišku. Humorný podtón vyrovnávající kritické vyznění filmu však zůstal. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (13)

  • Odlétající letadla z Ruzyně jsou Tu-124 Československých areolinií, Iljušin Il-18 maďarské společnosti MALÉV a DC-9 Swissairu. Letadlo v pozadí na ploše je Iljušin Il-62 ČSA. (Allster)
  • Závěrečná scéna, kdy se rodinka koupe v rybníce, musela být natočená dvakrát, protože po skončení natáčení jeden z členů štábu omylem vytáhl natočený materiál na světlo, čímž ho zničil. K nelibosti herců museli do vody znova, jenže byl už podzim a voda studená. [Zdroj: Super.cz] (infected)
  • Vůz s diplomatickou značkou, který parkuje při prvním výletu Homolkových vedle nich, je Opel Admiral. Jednalo se o luxusní vůz vyráběný německou automobilkou Opel v letech 1937 až 1939 a znovu v letech 1964 až 1977. (sator)

Reklama

Reklama