Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vynikající psychothriller na pomezí hororu a noir detektivky se špičkovým obsazením a profesionální chytrou režií. Vedle snímku Omen můj nejoblíbenější film se satanistickou tématikou. Temná atmosféra navozovaná především vynalézavou skvělou kamerou, pro kterou jsou typické pohledy na noční ulice bičované deštěm. Ve filmu se objevuje spousta prvků rituálů woo-doo a s odstupem času prakticky nic neubírá, narozdíl od mnoha jiných titulů, tomuto filmu na kvalitě. Patrně nejlepší výkon Mickeya Rourka v jeho dosavadní kariéře. Angel Heart je film o tom, jak hlavní hrdina přijetím jedné zakázky sestoupí až do samotného pekla a sáhne si na samé dno svých psychických i fyzických sil. Celkový dojem: 95 %. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Temná cesta soukromého očka až do samotných pekel. Velmi atmosférické, temné a depresivní a to já rád. Rourke tu předvádí svůj životní výkon a De Niro, ačkoliv se tu mihne jenom na pár minut, vás svými dlouhými nehty a démonickým zjevem přesvědčí, že nikdo lepší by se na roli Lou Cyphera nehodil. To všechno v audiovizuální lahůdce, která se doslova zadere pod kůži. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Angel Heart nepatrí k filmom, po ktorých by sa vám dobre zaspávalo. Dôvod, prečo divákov toľko znepokojuje, spočíva z veľkej časti v tom, že vo finále odhaľuje monštrum nie v postave Lucifera, ale samotného človeka, pôvodne obete, ktorá nakoniec upadá do pasce nastraženej vlastnou slabosťou. Finálne odhalenie, posunujúce význam všetkého predchádzajúceho, vás v skutočnosti asi neprekvapí. Prostredie 50.rokov je však spravené tak, že mu ho mnohé filmy z toho prostredia môžu závidieť. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť dobrý film, avšak za dobrý film nemožno pokladať film, pri ktorom je v polovici filmu v podstate jasná záverečná "šokujúca" pointa. DeNiro aj Rourke sú zaujímaví, je tu aj dobré gore a ani tá pointa nebola na sto percent zlá, lenže na plnej čiare to pokafral režisér, keď v polovici filmu jasne naznačil, ako sa skončí, no ďalej hral hru na chytrého. Škoda mohol to byť veľmi zaujímavý film. 5/10, za Rourka a vraždu udusením vlastnými genitáliami 60%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Alan Parker je prostě machr. Po Půlnočním expressu dokázal natočit další perfektní film s výbornou atmosférou, neřekl bych že to je lepši než express, ale i když je to o něco horší, tak je to pořád jeden z nejlepších filmů a druhej nejlepší od Parkera. Jenom jedna věc mě moc nepotěšila a to, že Robert De Niro dostal minimum prostoru a to zrovna jeho postava vypadala hodně zajímavě, v podstatě se tam objevil asi jenom 4 krat a to je na takovyho herce dost malo, ale dalo se to lehce překousnout, protože Mickey Rourke i když ho nemam moc rád, tak musim uznat že podal opravdu znamenitý výkon a možná že se to dalo zařadit do životního výkonu. Co se týče děje, tak to nebylo úplně to co jsem čekal, ale rozhodně jsem nebyl tklamanej, spíš naopak. celý vyšetřování je hodně zajímavý a docela často i brutální, ale asi nejlepší je opravdu ten konec, který je takovej dost zvláštní, zmatenej a hodně nečekanej a to jsem si myslel, že mě to nevosere ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Choreografií strhujících voodoo obřadů, kde hrála hlavní roli Lisa Bonet, byl pověřen Louis Falco. Falco scény natočil podle skutečných obřadů voodoo, které nastudoval na ostrově Haiti. (Tonula)
  • Erotická scéna Rourka a Bonet byla natočena v jedné z nepoužívaných budov na Royal Street v New Orleans a natáčení trvalo čtyři hodiny. Kromě Parkera se natáčení zúčastnili jen 3 lidé okolo kamer a herci. Aby se herci uvolnili, Parker jim pouštěl během natáčení hudbu. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama